banner198

Proje bittiğinde çağrı merkezleri tek çatı altında toplanacak

Yapımı Çankırı İl Özel İdaresi tarafından üstlenilen Çankırı 112 Acil Çağrı Merkezi’nin temeli Mayıs ayında atılıyor.

Proje bittiğinde çağrı merkezleri tek çatı altında toplanacak
banner145
Çankırı'da 110, 112, 155, 156 gibi acil çağrı merkezlerinin tek çatı altında toplanması amacıyla hayata geçirilmesi beklenen projede temel atma aşamasına geçiliyor. Yapımı Çankırı İl Özel İdaresi tarafından üstlenilen Çankırı 112 Acil Çağrı Merkezi’nin temeli Mayıs ayında atılıyor.

Vali Yardımcısı Yakup Ömeroğlu, Abdülhalik Renda Mahallesi’nde yapılacak olan merkezde incelemelerde bulundu. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ayla Ayan Uzgören, Çevre Şehircilik İl Müdürü Öcal Özdemir ve firma yetkilileriyle birlikte Çağrı Merkezi’nin yapılacağı bölgede incelemelerde bulunan Ömeroğlu çalışmalar hakkında bilgi aldı. 112 Acil, İtfaiye, Polis İmdat ve Jandarma’nın çağrı merkezlerini tek bir noktada birleştirecek olan Çağrı Merkezi temelinin Mayıs ayı içerisinde atılacağını söyleyen Vali Yardımcısı Ömeroğlu, inşaatın ise bir aksilik çıkmaması halinde bu yıl içerisinde tamamlanacağını açıkladı. Şimdilik inşaatın yapılacağı alanda Jet Grout tarzı zemin güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini aktaran Ömeroğlu, Çağrı Merkezi’nin 9 bin 604 metrekare alana 2 kat bina ve bir de bodrum kattan oluşacak şekilde inşa edileceğini ifade etti

 

- Vatamdaşlar tek numarayı arayacaklar-

122 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ayla Ayan Uzgören, sisteminin temel amaç ve işlevinin acil durum çağrısı yapılması halinde vatandaşların birden çok numara yerine tek bir numarayı kullanacak olmaları olduğunu ifade etti.


Çağrı Merkezine gelen acil yardım çağrısının alınmasından hemen sonra olay mahalline veya acil durumdaki kişiye ulaşmanın daha kolay olacağını belirten Uzgören, Merkez içerisindeki hiyerarşi sayesinde olaya müdahale zamanının azalacağını vurgulayarak acil yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların karışıklığa sebebiyet veren farklı numaralar yerine tek bir numarayı arayabileceğine dikkat çekti

 


- Vakalara anında müdahale edilebilecek-

112 Acil Çağrı Merkezlerinde kullanılacak yazılımın coğrafi bilgi sistemi ile entegre bir yazılım olduğunu belirten Uzgören şu bilgileri verdi: “Bu sistem sayesinde vatandaşın adres tespitinin kolaylaşması ile zamandan tasarruf sağlanacaktır. Araçlarda bulunan araç takip sistemleri sayesinde 112 acil çağrı merkezi görevlileri alanda bulunan kurumlara ait müdahale araçlarının durumlarını ve yerlerini görebilecek ve ilgili birimin uzman personelleri (polis-jandarma-itfaiye-ambulans) olayın mahiyetine göre aralarında koordinasyon sağlayarak olay yerine en yakın personel, ekip ya da aracı olay mahalline sevk edebileceklerdir. Bu sayede saniyelerin önemli olduğu acil durumlarda olaylara hızlı, etkin ve koordinasyon içerisinde müdahale edilebilecektir."

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2017, 03:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304