banner306
banner198

Türkiye’nin ilk tuz otele Çankırı'da açıldı!

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde Türkiye’nin ilk tuz oteli hizmete açıldı.

Türkiye’nin ilk tuz otele Çankırı'da açıldı!
banner145

 Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Tuz Otel, D-100 karayolu Ilgaz Dörtyol Kavşağı üzerinde hizmete açıldı.


Akbak ailesi tarafından Ilgaz Dörtyol Kavşağı’nda yapımı tamamlanan Akbak Otelin (Tuz Otel) odaları ve koridorları özel tuz panellerinin yaydığı iyonlarla çok sayıda hastalığa karşıda korunmuş oluyor.


Otel hakkında gazetecilere bilgi veren Otel Müdürü Osman Akbak, Tuz Otelin 33 oda, 49 yatak, 2 tuz terapi odası ve toplantı salonundan oluştuğunu söyledi.

 

Gazetecilere oteli gezdiren Osman Akbak, misafirlerinin yatak odalarında dahi tuz terapisi görebileceği bir otel şeklinde yaptıklarını ifade ederek, tuz terapisinin stres alıcı ve tamamlayıcı tedavi olduğunu kaydetti.

 

Osman Akbak, “Bin 600 metrekare alana kurulan Akbak Dinlenme Tesisleri ile entegre  olan otelimiz, Ilgaz dağına 25, Çankırı’ya 55 ve Kastamonu’ya 60 kilometre mesafede bulunuyor. Otelimizin tüm odalarında mekana iyon yayarak dinlenme ortamını rahatlatan, hem ruhsal hem fiziksel olarak zinde hissetmemizi sağlayan, günümüzün yaygın hastalığı olan stres başta olmak üzere öksürük, romatizma, astım, bronşit gibi solunum problemleri için faydalı olan tuz panelleri ve tuz abajurları yerleştirilmiştir. Buna ek olarak yaptırmış olduğumuz tuz odamızda konuklarımıza tuz terapisi imkanı sunuyoruz.” dedi. Akbak, tesiste 10 ton Çankırı kaya tuzu kullanıldığını sözlerine ekledi.

 

Akbak aile şirketi olarak yarım asrı geride bırakmanın hazzını yaşadıklarını ifade eden Akbak, ana hedeflerinin Ilgaz’ı, Çankırı Kaya tuzunun ve yöresel değerleri tanıtmak olduğunu belirtti.



Ilgaz Dörtyol Kavşağı'nda yapımı tamamlanan Otelin (Tuz Otel) odaları dahil özel tuz odalarından oluşuyor. Tuz sayesinde otele gelen müşteriler, tuz terapilerine maruz kalarak çok sayıda hastalığa karşıda korunmuş oluyor.

 

Tuz Otelin tanıtımında Ankara, Çankırı ve Kastamonu'dan gelen çok sayıda gazeteci yer aldı.

 Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 05:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet şirikçi
ahmet şirikçi - 2 yıl Önce

selamlar telefon numarası yok fiat belli degil acıklansa iyi olur.

SIRADAKİ HABER

banner304