banner306
banner198

Ak Parti'den istifa eden Pehlivanoğlu, ağır konuştu.

Sosyal demokrat kimliğiyle tanınan Yavuz Pehlivanoğlu’nun mahalle değişikliği kısa sürdü.

Ak Parti'den istifa eden Pehlivanoğlu, ağır konuştu.
banner145
Sosyal demokrat kimliğiyle tanınan Yavuz Pehlivanoğlu’nun mahalle değişikliği kısa sürdü. “Ak Parti’de kümese başka tavuğun gelmesini istemediler” diyen Pehlivanoğlu, “kasaba siyaseti güdüyorlar” dediği Halil Akpunar ve Recep Koçak’a yüklendi.


30 Mart 2014 Mahalli Seçimleri için yürütülen süreçte AK Parti saflarına katılan CHP’li Yavuz Pehlivanğlu, Ak Parti üyeliğinden ve Belediye Başkanlığı aday adaylığından istifa etti. Geçtiğimiz ay Orta’da Aday Adayı Tanıtım programında Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu tarafından yakasına Ak Parti rozeti takılan ve Orta Belediye Başkan aday adayı olan Pehlivanoğlu, Çankırı Postası Genel Yayın Yönetmeni Ercan Şeker’e açık yüreklilikle konuştu.


Neden istifa ettiniz sorusunu yanıtlayan Pehlivanoğlu, “Partiden bir şikâyetimiz yok! Bizim soldan olmamız teveccüh görmedi. Orta’da şunu gördük. Partiye bizden daha yakın olan arkadaşlar var. Daha dün girdik Ak Partiye, Orta için Ak Partili olduk. Fakat gelen haberleri görüyoruz. Sürekli rengimin uymadığı, ortada ‘laf dinlemeyen adam’ olabileceğim, parti tarafından üstlerimi dinlemeyeceğim düşünülerek adımızın teveccüh görmediğini gördük.  İki milletvekili ve İl Başkanı Salim beye ‘Müsaade ederseniz ben ayrılmak istiyorum’ diye mesaj attım. Tabi bize dönen olmadı bizde sükut ikrardan gelir düşüncesi ile ‘anlaşılan gitmemiz sevinçle karşılanıyor’ diye gittik istifa ettik” şeklinde konuştu.


Orta’da ki Ülkücülerin dışında Ak Partiye geçmesinin hayranlık yarattığını ifade eden Pehlivanoğlu, “Bu adam gerekirse Orta’ya hizmet için AK Partiye bile geçebilir’ demişler. CHP’nin ağır topları onlarda Salim beye gitmişler çok isabetli karar olacağını söylemişler ama biz makbul görülmedik” dedi.


Kasaba siyaseti güdüyorlar

Ak Partili yöneticilerin kasabadaki heyecanı göremediklerini belirten Pehlivarnoğlu,” Halil Akpunar ve Recep Koçak kasaba siyaseti güdüyorlar.  Kümese başka tavuğun yada horozun gelmesini istemiyorlar.  Orada çakcak tavuğu iyi tutuyorlar. Bunlar bütün istatistikleri, temayülleri, sokaktaki herkesi tamamen etkiliyorlar. Bizler hayalci adam değiliz. Bizler kabul göreceğimizi biliyorduk %70 oy garantisi verdik. Benim Orta’da yakınlarım yok ama benim ruhum var. Boş bedenden ruh daha ilerledir. Orta’nın orijinal yerlisiyim. Kabul görmeyeceğimizi görünce yarıştığımız adamlara kaybetmek istedim. Halk oylasa kaybetsem o yenilgiye razıyım. Ayak oyunlarıyla bir yenilgiye razı değilim” dedi.  


O söz benim üzerimde kalmıyor

Ak Parti Aday Adayı tanıtım toplantısında verdiği sözün ne olacağını sorduğumuz Pehlivarnoğlu, “O toplantıda Salim beyin kullandığı kelime aynen şöyledir.  ‘Ak Parti’den aday çıkmasanız dahi çıkan adayı destekleyeceğinize şerefiniz üzerine sözveriyormusunuz?’ diyor. Ama ben aday değilim ve süreci tamamlamadığım için o söz benim üzerimde kalmıyor. Ben şu an istifa ettim. Süreç tamamlansa idim sözümü tutmam gerekirdi. Ama ben süreci tamamlamadım”dedi.

 

Ayak oyununun hattı hesabı yok!

Ayak oyunlarının hattı hesabı olmadığının altını çizen  Pehlivanoğlu, Biz hepsini biliyoruz. Sabahtan beri arayanları biliyoruz. Şu an iki parti adayını çekeceğini ve aday olmamı istiyor. Ama benim hala hazmedemediğim şeyler var. Bugün için adaylık düşünmüyorum. Şu an bana CHP’den çok ağır aday ol teklifi var! Ben AK Parti’den olursam %75 ile, CHP’den olursam %50 ile Yavuz Pehlivanoğlu olarak alırım. Ben halk tarafından sevilen bir insanım. Orta’nın taşının altında benim elim var. Adayların hiç bir tanesi o kaza için bir lira harcamış değil. Ben burada garibanla uğraşan, sorunları ile uğraşan adamım. İşsizliğe çare bulmaya çalışan adamım. Vekiller benim ahbabımdır. Ben vekillerin arkasından asla kötü bir şey söylemem. Yanlış bir karar aldılar diye ahbabıma ters düşemem. Dostluğumuz sonuna kadar baki. Burada gerekeni göremediklerini düşünüyorum. Böyle kaybetsem ahbaplık bozulurdu. İstifa ettim.  Şunu da herkesin bilmesini istiyorum ben Çankırı'da sağcı yada solcuyu değilim, ben Ortalıyım, Ortacıyım Karapazar için ne gerekirse onu yaparım.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 15:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
ortalıgençlik
ortalıgençlik - 10 yıl Önce

yeter artik ortalının halil akpunar ve recep koçaktan çektiği, onlar dışında kim olursa ortaya hizmet edecek gelsin başkan olsun destek verelim ama yıllardır yeter, mahalle muhtarı zihniyetinde belediyecilik yapılmaz ki. bu iki şahsiyetten nefret etti artık ortalı. ortaya hizmet edecek bir başkan istiyoruz.

SIRADAKİ HABER

banner304