banner306
banner198

Altundaş ,Türkmenlere güçlü bir şekilde sahip çıkılmalı

Altundaş, IŞİD katliamlarından dağlara yönelen Türkmenler için sınır kapılarının bir an önce açılması gerektiğini söyledi.

Altundaş ,Türkmenlere güçlü bir şekilde sahip çıkılmalı
banner145

 Bem-Bir-Sen Çankırı İl Başkanı Ömer Altundaş,  Irak’ta terör örgütü  IŞİD militanlarınca özellikle Türkmenler üzerinde başlatılan soykırım, katliam ve ahlaksızlıklar karşısında  Türkiye’nin Türkmen soydaşlarına daha güçlü bir şekilde sahip çıkmasını istedi. 

 

Altundaş,  IŞİD katliamlarından dağlara yönelen Türkmenler için sınır kapılarının bir an önce açılması gerektiğini söyledi.

 

Altundaş “Geçtiğimiz Pazar gününden itibaren Ezidi ve Türkmen nüfusun ağırlıkta olduğu Musul yakınlarındaki Sincar’ın IŞİD tarafından ele geçirilmesinin ardından başlayan katliamdan ve ahlaksızlıklardan kaçan Türkmen soydaşlarımız Sincar Dağı’na sığınmışlar, burada açlık ve susuzlukla baş başa kalmışlardır. Binlerce kişinin bulunduğu bu dağlardan sürekli ölüm haberleri gelmektedir.  45-50 dereceyi bulan sıcak karşısında Türkmen kardeşlerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız ölümle burun burunadır” ifadelerine yer verdi.

 

Altundaş açıklamasının devamında şunları kaydetti:

 

Katil devlet İsrail’in Gazze’de, Katil Devlet Başkanı Esed’in Suriye’de yapmış olduğu katliamlar karşısında tek yürek olan milletimiz bugün de Türkmen kardeşlerimizin karşı karşıya kaldığı soykırım ve tecavüzler sebebiyle susmamalı, tek yürek olmalıdır. Yüreklerimizi, kapılarımızı, sınırlarımızı açtığımız Suriyeli kardeşlerimize olduğu gibi Türkmen kardeşlerimiz için de sınır kapılarımız bir an önce açılmalı, IŞİD terör örgütünün katliamlarından bu kardeşlerimiz bir an önce kurtulmalıdır.

 

AFAD, Kızılay, İHH ve diğer yardım kuruluşları tarafından Türkmen halkına ulaştırılan yardımların yeterli olamadığını görüyoruz. Türkiye devlet olarak Türkmen kardeşlerimize karşı daha güçlü bir sahipleniş göstermelidir.

Ne olduğu belli olmayan, İslami değer iddiasında olan ancak Müslümanların kanını döken, her türlü ahlaksızlığı yapan IŞİD bir terör örgütüdür. Müslüman olan terörist olmaz, olamaz 

 

IŞİD’in bölgede 500 Türkmen’i öldürdüğü ve 500’den fazla kadını kaçırarak ahlaksızca tavır içine girdikleri hem bölge kaynaklarından hem de IŞİD militanlarının internet üzerinden yaptığı açıklama ve fotoğraflardan gözükmektedir. Bunlar asla İslam’ı temsil edemez, Müslümanlığı ağızlarına alamazlar ABD ve onlara payanda olan bir kısım devletlerin Ortadoğu’da yaktıkları ateşin devamı olarak Irak’ta oynanan suni-şii oratoryosu karşısında Türkiye güçlü bir devlet olarak Türkmen kardeşlerinin yanında durmalı, onları bir an önce bu mezalimden kurtaracak destek verilmelidir.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304