banner306
banner198

Bahçeli'nin çarşaf listesinde 7 Çankırılı isim!

Bahçeli’nin çarşaf listesinde 7 Çankırılı isim yer aldı.

Bahçeli'nin çarşaf listesinde 7 Çankırılı isim!
banner145

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11. Olağan Büyük Kongre’de partinin en önemli karar organı olan Merkez Yönetim Kurulu’na derin bir neşter vurdu. Yüzde 54’ü değişen MYK’da kadın oranı ise yüzde 10 olarak gerçekleşti.

 

Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan kurultaydaki seçimde, Bahçeli’nin çarşaf listesinde 7 Çankırılı isim yer aldı. MYK listesinin 15. sırasın da Recep Dumanlı, 42. sırada Çankırı eski milletvekili Ahmet Bukan, 79. sırada Kadir Şekerci, 122. sırada Tevfik Rüştü Özgür, 128. sırada Fehmi Bölükbaşı ve 133. sırada Çankırı eski Milletvekili İrfan Keleş yer aldı.

 

Oy verme işlemi sonucu MHP Çankırı Milletvekili aday adayı Recep Dumanlı ve Ahmet Bukan Bahçeli’nin 75 kişilik MYK listesine giren Çankırılı isimler oldu. 79. sırada ki Kadir Şekerci MYK listesinin  4. yedek üyesi  oldu.

Çankırılı bir diğer isim olan Abdullah Canpolat’ta Merkez Disiplin Kurulu yedek üyeliğine 1. sıradan seçildi.

 

BAHÇELİ’NİN LİSTESİ EKSİKSİZ SEÇİLDİ

MHP'de Genel Başkan seçiminin ardından MYK ve YDK seçimleri gerçekleştirildi. Bahçeli, 140 kişilik MYK listesi çıkarırken, Divan Başkanlığı’nı yapan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın “kısmi çarşaf liste” nitelendirmesinde bulundu. Yalçın, tercih yapma olanağı bulunmayan delegenin en üst 75 ismi asıl, 25 ismi yedek olarak seçeceğini açıkladı. Böylece, Bahçeli'nin 75 kişilik MYK'da yer almasını istediği ilk 75 isim eksiksiz seçildi. Listedeki ilk 75 kişiden birini düşürmek için 400’ün üzerindeki bir delegenin listedekilerin ismini çizmesi gerektiğinden listede herhangi bir değişiklik yaşanmadı.

 

OSMAN DURMUŞ LİSTE DIŞI KALDI!

Bahçeli 75 kişilik MYK asil listesinde yüzde 54 oranına denk gelen 40 kişiyi değiştirdi.15 kişilik çekirdek karar organı olan Başkanlık Divanı’ndaki bütün isimleri olduğu gibi MYK listesine koyan Bahçeli, Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş’un da üstünü çizdi.

Çizilen diğer MYK üyeleri ise şöyle sıralandı:

“Ahmet Mucip Gökçen, Erol Gül, Figen Tosuner, Halil Öztürk, Hasari Güler, Hayrettini Nuhoğlu, Hediye Akdere, Hidaye Kılınç, Hüseyin Yıldız, İbrahim Çiftçi, İbrahim Karayiğit, İsmail Hakkı Yücel, Muharrem Yıldız, Murat Türkmen, Mustafa Eraslan, Nizamettin Kazancı, Osman Durmuş, Sair Solmaz, Salih Dilek, Selçuk Coşkun, Şenol Bal, Sema Doğan, Taner Gökçek, Veysel Esen, Zeki Bulut, Yılmaz Tankut, Bekir Kasap”

 

ÖZDAĞ SÜRPRİZİ

Listedeki sürpriz isim ise Ümit Özdağ oldu. Geçmişte MHP yönetimine ağır eleştiriler yönelten ve Bahçeli’nin karşısına lider adayı olarak çıkmak isteyip başarılı olamayan Özdağ’ın MYK’ya girmesi MHP içinde beklenmeyen hamle olarak algılandı.

 

LİSTEDE 2 HABERAL

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile aynı ismi taşıyan Mehmet Haberal, yedek listeden aday gösterilince kısa süre şaşkınlık yaşandı.

Ancak isim benzerliği olduğu anlaşıldı. Haberal’ın oğlu Erkan Haberal da yönetimde yerini aldı.

 

KORAY AYDIN YOK

Eski Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır yeniden MYK’ya dönerek sürpriz yaparken, listeye 4 vekil daha girmeyi başardı.

Bu isimler Mehmet Günal, Mehmet Erdoğan, Bülent Belen ve Muharrem Varlı olarak sıralandı. Yönetime girmesi beklenen ancak olağanüstü kongrede Bahçeli’ye karşı aday olan Koray Aydın da kendine yer bulamadı. Bahçeli’nin danışmanları da MYK’ya girdi. Merak edilen isim olan Koray Aydın ise  yeni yönetimde yer almadı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 19:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
cankiril
cankiril - 9 yıl Önce

Sen ikdara gelemezsin. Bu mkk

ahmet yuksel
ahmet yuksel - 9 yıl Önce

Helal olsun aday adaylari sayin baskanlarim

SIRADAKİ HABER

banner304