banner198

Bakan ziyaretinde Şehremini protestosu

Çankırı'da Ak Parti siyasetinde yaşanan kutuplaşma, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Dr. Bakanı Eşref Fakıbaba ziyaretine gölge düşürdü.

Bakan ziyaretinde Şehremini protestosu
banner145

Çankırı'da Ak Parti siyasetinde yaşanan kutuplaşma, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Eşref  Fakıbaba ziyaretine gölge düşürdü. Belediye ziyaretinin Bakan programında olmamasına kızdığı iddia edilen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinçbakanı karşılamaya dahi gelmeyerek adeta bu durumu protesto etti.


Temayüllere göre Çankırı'ya gelen bakanların programlarında belediye ziyareti de yer alırdı. Ancak Bakan Fakıbaba'nın günler öncesinden açıklanan resmi programında Çankırı Belediyesi ziyareti yer almıyordu. Yaşanan bu tuhaf durum karısında Başkan Dinç'in çok kızdığı, tavır alarak bakanın programlarının hiç birine katılmadığı iddia edildi. Belediye Başkanı İrfan Dinç makamında olmasına ve kabuller yapmasına rağmen Bakan Fakıbaba'nın ne karşılanmasında nede hiç bir programında yer almadı. 


- Fakıbaba: Belediye Başkanımız niye gelmedi ? -

Ak Parti İl Başkanlığında gazeteci Suat Güçlü, belediye başkanlığından geldiğini hatırlattığı bakan Fakıbaba'ya; Çankırı Belediyesini ziyaret edip-etmeyeceği ve belediye Başkanı İrfan Dinç'i ziyaretlerde neden görülmediği sorusunu yöneltti.  


Bakan Fakıbaba; programın daha önceden hazırlandığını, nereye gideceğini bilmediğini, kendisinin hazırlanan programı uyguladığını ifade etti. Şaşkınlığını belli eden Fakıbaba, "Hakikaten  Belediye Başkanımız niye gelmedi ? O zaman üzgünüm! En azından beklerdim. Çünkü benimde eski arkadaşım. Tahmin ederim, demek ki çok önemli bir işi çıktı veya Allah korusun bir rahatsızlık falan mı var ? Öyle bir şey varsa arayalım " diye cevap verdi.

 

Böylece Urfa Büyükşehir Belediye Başkanlığından gelen Fakıbaba'nın resmi programında esnaf ziyaretleri dahi düşünülmüşken, yerel yönetimleri temsil eden Belediye'nin atlandığından haberdar olmadığı kayıtlara geçmiş oldu. Ziyaret  programın kimler tarafından hazırlandığı, yada programa vekiller tarafından müdahale edilip-edilmediği noktasında kamuoyuna henüz bir açıklamada bulunulmadı.

 

Daha öncede buna benzer bir kriz milletvekilleri tarafından gerçekleştirilmişti.  İl Başkanı Celal Kaman'ın bir daha ki kongrede aday olmayacağının açıklanmasından bir gün sonra yapılan İl Danışma Meclisi toplantısına Çankırı sınırları içerisinde oldukları halde  Akbaşoğlu ve Filiz katılmamış, İl Başkanı Celal Kaman'ın telefonlarına dahi çıkmamışlardı.



- Çankırı'da kırılma noktası -

Öte yandan Çankırı'da Milletvekili  Hüseyin Filiz ve Başkan İrfan Dinç arasında kimi zaman açıktan, kimiz zaman gizli gizli yaşanan siyasi hesaplaşma Çankırı'ya kaybettiriyor. Bu hesaplaşma her programda farklı bir kriz şeklinde kendini gösteriyor. Kavganın tarafı olmamaya çalışan ancak bütün olaylara nötr kalıyormuş gibi görünerek haksızlık karşısında seyirci misyonunu sürdürme politikası güden  M. Emin Akbaşoğlu'nun ise milletin üzerine yüklediği tarihi görevin altında ezildiği kamuoyunda dillendiriliyor. Akbaşoğlu'nun "Ne kadar az adam tanırsam o kadar kardayım" mantığı ile yürüttüğü vekillik sonucunda 2019 sonrasını görmesi oldukça zor görünmekte.  

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 02:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kani
Kani - 6 yıl Önce

bakan filizlerin dükkanına sokuluyor ama belediyenin önünden geçmesine rağmen uğramıyor. belediyenin karşısında dükkanlara uğruyor. vekillerin evcilik oyununa döndü. irfan bence haklı

Mestan
Mestan - 6 yıl Önce

bakan belediyenin önünden geçip gitti filizim dükkanında soluklandı. olacak şey değil

mustafa dinc
mustafa dinc - 6 yıl Önce

bakanı karşılamaz başkan olsada olur olmasada önemli deyil konumu önemli o bakanin

BUNLARMI DAVA ADAMI.?
BUNLARMI DAVA ADAMI.? - 6 yıl Önce

BAKANIN YAPTIĞI DAVA ADAMLIĞINA YAKIŞMAYAN BİR HARAKETTİR.BİRİLERİNİN AĞZIYLA AK PARTİLİ BİR İL BELEDİYESİNİ PROĞRAMA ALMAMAK NE DEMEK.BENCE BU DÜPE DÜZ BÖLÜCÜLÜKTÜR.PARTİYE ZARAR VERMEKTİR.SAYIN CUMHUR BAŞKANININ BU KİŞİLER HAKKINDA KESİNLİKLE PARTİ TÜZÜĞÜNÜ UYGULAYIP BUNLAR HAKKINDA İNCELEME BAŞLATMALIDIR.

HASAN YILMAZ
HASAN YILMAZ - 6 yıl Önce

SAYIN BELEDİYE BAŞKANI DOĞRU OLANI YAPMIŞTIR.BİR TABİR VARDIR.DAVET EDİLMEYEN YERE İCABET EDİLMEZ.ŞAHSEN BİR AKPİRTİLİ OLARAK SAYIN BAŞKAN HAKLIDIR.ÇANKIRI İLİNE ZİYARET PROĞRAMI DÜZENLİYORSUN .O ŞEHRİN AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI PROĞRAMA ALMIYORSUN.SAYIN BAKAN ÇOOOK HATALISIN.NİYE SORMADIN ANKARADAN ÇIKARKEN ÇANKIRI BELEDİYESİ HANGİ PARTİLİ DİYE.BİLMİYORSAN ÖĞRENİRDİN BAKAN BEY.?

Ahmet Hüseyin KARSAVURAN
Ahmet Hüseyin KARSAVURAN - 6 yıl Önce

Ayıp İrfan DİNÇ'in ayıbı değildir.
Bakanı gezdirenlerin ayıbıdır.

Gökhan er
Gökhan er - 6 yıl Önce

Irfan dinç haklı bakan bey filizin yakın olduğu esnaflara ve köylere götürülmüş ayrımcılık istemiyoruz

Ramazan şahin
Ramazan şahin - 6 yıl Önce

Ben bir çankırılı olarak bu olaydan üzüntü duydum bu milletvekilleri bunun hesabını vermelidirler Çankırı ve çankırılıya yakışanı yapsınlar Kişiler gelip geçicidir önemli olan çankırıdır


SIRADAKİ HABER

banner304