banner198

Başbakan Yıldırım'ın Çankırı mitingi!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Çankırı'ya yeni bir stad yapacaklarını, mevcut stadı ise yıkarak millet bahçesine çevirecekleri müjdesini verdi.

banner145

AK Parti Genel Başkanvekili ve Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakan Binali Yıldırım, Çankırı'ya yeni bir stad yapacaklarını, mevcut stadı ise yıkarak millet bahçesine çevirecekleri müjdesini verdi. 

Yıldırım, partisince Çankırı Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin Çankırı'ya yönelik icraatlarını sıraladı.

- Yıldırım "Çankırı'nın bende çok özel bir yeri var" -

Çankırı'nın, kendisi için çok özel bir yerinin olduğunu vurgulayan Yıldırım, "15 Temmuz alçak darbe girişimi gecesi buradaydım, Çankırı'daydım. O darbenin bastırılmasını Çankırı'dan yönettim. Çankırı o gece meydanlardaydı. O gece ay yıldızlı bayrağı indirmediniz, ezanları dindirmediniz, alçaklara hak ettikleri cevabı verdiniz. Çankırı oyuna gelmez. Türkiye'nin menfaatini her şeyin üzerinde tutar. Türkiye'nin tadı tuzu Çankırı'dan sorulur. Türkiye'nin sofrasında Çankırı'nın tuzu vardır." ifadesini kullandı.

- Yıldırım " Birincilik Çankırı'ya yakışır " -

Çankırılıların, 16 Nisan 2017 halk oylamasında yüzde 73'ten fazla destek vererek 'Evet' dediğini, yeni sistemi kabul ettiğini aktaran Yıldırım, "Çankırı'da çıtayı yükselttik. Birincilik için aday olan iller var, isimlerini burada söylemeyeyim; ama ben dedim ki birincilik Çankırı'ya yakışır. Türkiye birincisi olmaya var mısın Çankırı? Milletin adamını yüzde 80 oyla seçmeye hazır mısınız?" dedi.

- Hukuk Fakültesi heyecan yarattı -

AK Parti'nin 16 yılda Çankırı'ya 7,5 milyar lira değerinde yatırım ve destekte bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesinde hukuk fakültesinin açılacağını bildirdi. Yıldırım, Çankırı'da yeni gençlik merkezleri ve spor tesislerinin açılacağını belirterek, "Bugüne kadar Çankırı'ya 5 bin konut yaptık. Bin konutun yapımını da gerçekleştireceğiz, söz verdiğimiz gibi. Hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu. Sağlık alanında yapılan hizmetlere de değinen Yıldırım, "Orta ilçesine yaptığımız hastane de kısa sürede açılacak. Hayırlı uğurlu olsun. Bunların dışında 13 tane yeni proje, ihale aşamasında. Sözümüz söz, onları da yapacağız." dedi

- Ilgaz tüneli dile gelse de konuşsa! -

Çankırı'nın çevre illere bölünmüş yollarla bağlandığını ve 139 yıllık hayal olan 15 Temmuz Ilgaz İstiklal Tüneli'ni açıldığını belirterek " Ilgaz tüneli dile gelse de konuşsa! " ifalerine yer verdi.

- Kızlaryolu Barajı ile verimli topraklarını suyla buluşturacağız-  

Genç çiftçilere ve hayvan yetiştiriciliğine destek verdiklerini dile getiren Yıldırım, "Koyunbaba, Akhasan Barajları başta olmak üzere 8 baraj, 4 gölet yaparak hizmete aldık. 9 baraj, 2 gölet inşaatımız da devam ediyor. Yaptığımız barajların biri olan Devrez Kızlaryolu Barajı ile Çankırı, Çorum, Kastamonu'nun verimli topraklarını suyla buluşturacağız. Bugüne kadar 190 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk. İnşaatı devam eden barajlar bittiğinde 182 bin dönüm araziyi daha suyla buluşturacağız."şeklide konuştu.

- Çankırı'ya yeni stat vaadi -

Hizmetlerin anlatmakla bitmeyeceğini vurgulayan Yıldırım, Çankırı'ya yeni stat yapılacağını, eski stadın ise millet bahçesine dönüştürüleceğini aktardı.

- 24 Haziran'da yeni bir gün başlayacak -

Yıldırım, "24 Haziran Çankırı'nın, Türkiye'nin bahtının açılacağı gün olacak. 24 Haziran'da yeni bir gün başlayacak. Ülkemiz daha da bereketlenecek. Vatandaşlarımızın hayalleri, gelecek hedefleri gerçeğe dönüşecek. 24 Haziran'da söz de sizin karar da sizin, yetki de sizin, mühür de sizin. Biz, size güveniyoruz. Biz, hizmetlerin bundan sonra da artarak devam etmesini, kalıcı hale gelmesini istiyoruz. Güçlü Türkiye için var mısın Çankırı? Milletin adamını cumhurbaşkanı seçecek misin Çankırı? Sizlerle birlikte el ele, gönül gönüle yarınlarımızı inşa edeceğiz." dedi.

Mitinge, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı,Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, eski Milletvekilleri İdris Şahin ve Tevfik Akbak, İGM Başkanı Ruhi Şeker, MHP Çankırı İl Başkanı Hidayet Çelik, belediye başkanları da katıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER