banner198

ÇAKÜ'den Gazze'deki katliama 4 dilde kınama

ÇAKÜ'den Gazze'deki katliama 4 dilde kınama

ÇAKÜ'den Gazze'deki katliama 4 dilde kınama
banner145
Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamı 4 dilde yaptığı yazılı açıklamayla kınadı.

 

Üniversiteden yapılan Türkçe, İngilizce, Fransızca, ve Arapça açıklamada, Rektör Ayrancı, "İsrail temelinde teröristlerce kurulmuştur. Amerika Birleşik Devletleri Avrupa haydutlarının, kanun kaçaklarının kurduğu bir ülkedir. İsrail yeniden teröristleşmiş, Amerika Birleşik Devletleri de haydut bir devlet haline dönüşme eğilimi göstermektedir." dedi.

İsrail Devleti’nin sivil ve masum Filistinlileri terörist bir yaklaşımla hunharca katletmesini lanetlediklerini ifade eden Ayrancı, " Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına ilişkin sorumsuzca uygulamasını büyük endişeyle karşılamış, açık ve net bir kararlılıkla kınamıştık. Bu lanetli kararın tehlikeleri Filistinli sivillerin katliamı ile ortaya çıkmıştır. Maalesef bu vahim sonuçlar artma eğilimindedir."  görüşlerine yer verdi.

Ayrancı, "Haçlı seferleri ile başlayıp I. Dünya Savaşı’nın ardından Osmanlı Devleti’nin dağıtılması ve II. Dünya Savaşı’nın sonrasında İsrail Devleti’nin kurulması ile devam eden süreçte bugün aynı amaç sürdürülmektedir. İsrail, Müslümanların kıblesini ellerinden almayı amaçlamaktadır. Tarihin en büyük trajedisine maruz bırakılmamız istenmektedir." ifadelerini kullandı.

 

İslam coğrafyasına ılımlı İslam adı altında ihanet dayatıldığını vurgulayan ayrancı, "Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail köktendinci ülkelerdir ve müttefikleri de kökten dincidir. Bunların gizli müttefikleri de DAEŞ, BOKO HARAM gibi radikal İslami gruplardır. Buna karşılık İslam coğrafyasına ılımlı İslam adı altında ihanet dayatılmıştır. FETÖ de aynı ihaneti bize dayatmıştı. Komünizm, antikapitalizm, açlık, kıtlık gibi konular tehdit değilken onlara göre İslam tek tehdittir." görüşünde bulundu.

ABD'nin İsrail’in zalimce uygulamalarını meşrulaştırdığı aktarılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

" Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’ni buraya açmakla “de facto” olarak yani fiili olarak Kudüs’ün başkent olmasını tanımış olmaktadır. Zira, bu karar Birleşmiş Milletler kararlarına aykırıdır. Diğer yandan, bu müdahale İsrail’in zalimce uygulamalarını meşrulaştırma kastı içermektedir.  Bu büyük bir yol ayrımıdır.  Tehdit ve terör bir yöntem olarak kullanılacak, kabul etmeyenler zulme mahkûm edilecektir. Herkes tarafını seçsin denilecek, Kudüs bir turnusol kâğıdı olarak kullanılacaktır.

Bu oyun basit bir oyun değildir. Bu açılım herkesi temellerinden zorlayacak, bu tercih Müslüman Arap ülkeleri için de büyük bir felaket olacaktır. İslam ülkelerinden biri bu akıma katılacak olursa, o ülkelerde kontrol edilemez gruplar direnecek, rejimler değişecek; iç çatışmalar çıkacak, dini gruplar, devlet organları tarafından tamamıyla tasfiye edilecektir. Filistin’de de intifada başlamış; bunlar acımasızca öldürülmüştür.

Şunu unutmuyoruz. Bir kaos halinde herkes kendi temellerine döner.  İsrail temelinde teröristlerce kurulmuştur. Amerika Birleşik Devletleri Avrupa haydutlarının, kanun kaçaklarının kurduğu bir ülkedir. İsrail yeniden teröristleşmiş, Amerika Birleşik Devletleri de haydut bir devlet haline dönüşme eğilimi göstermektedir. Kaosu çıkaranlar yeni bir düzen kurmak için bu küresel oyunu sahnelemektedir. Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Hindistan, Rusya ve Türkiye gerçek gücüne evirilmeden son noktayı koymak istemektedir. Kudüs’ün arka planında Amerika Birleşik Devletlerinin ve İsrail’in gerçek menfaatleri vardır.

Biz, üniversite olarak bilimin, aklın vicdanın merkezi olmak sıfatıyla Kudüs’ün, Amerika Birleşik Devletleri tarafından İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesini ve İsrail’in yaptığı toplu katliamı lanetliyoruz. Dünya üzerindeki bütün Müslümanları, mazlum milletleri ve vicdan sahibi herkesi derinden yaralayan bu ayıbın hiçbir şekilde kabul edilmeyeceğini yineliyoruz.

Kudüs bizim inancımız, tarihimiz ve medeniyetimizin kendisidir. Kudüs’e yapılan saldırı bizi biz yapan tüm değerlere yapılmaktadır. Bilinmesi ve akıllardan çıkarılmaması gerekir ki Kudüs Müslüman toprağıdır ve Müslüman toprağı olarak kalacaktır. "

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018, 02:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304