banner198

Çankırı birliklerinden nota gibi karar! Uymazsanız veto ederiz...

Çankırı İlçe Dernekler Birliği Başkanları, ortak bildiri ile ÇANDEF başkanlığına aday olacaklara adeta nota gibi kararla uyarıda bulundu.

Çankırı birliklerinden nota gibi karar! Uymazsanız veto ederiz...
banner145
Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF')in 28 Şubat 2016 tarihinde yapılacak olan genel kurulu yaklaşırken İstanbul'da faaliyet gösteren Çankırı İlçe Dernekler Birliği Başkanları, ortak bildiri ile adaylara adeta nota gibi kararla uyarıda bulundu.


Seçim sürecini kavgasız ve kırılmalar olmadan demokratik bir şekilde atlatmak isteyen  Çankırı İlçe Dernekler Birliği Başkanları aday olacak isimlere hazırladıkları ortak bildiriye uymalarını istedi.

 

İlçe Dernekler Birliği Başkanları Kağıthane Belediyesi Nurtepe sosyal tesislerinde bir araya gelerek yaklaşan ÇANDEF seçim süreci ile ilgili önemli kararlar aldı. Toplantının detaylarına haber merkezimiz ulaştı.

 

Kulislerde ÇANDEF başkanlığına aday olan bazı isimlerin seçilememesi durumunda yeni bir federasyon kuracağı yönünde çıkan söylentiler Birlik Başkanlarını harekete geçirdi. Büyük özveri ile kurulan Federasyonu'nun ve birliğin zarar görmesini istemeyen başkanlar, ÇANDEF Başkanlığına aday olacak isimlerin uyması gereken kuralları belirleyerek mutabakata vardıkları  dört maddeden oluşan ortak bildiriye imza attılar. Birlik Başkanları ÇANDEF'e aday olacak kişilerin  belirledikleri maddelere uyacağını taahhüt etmesini yada aksini yapan adaylar olursa ortak  kararla veto edeceklerini duyurdular.

Ortak Bildirye; Orta  Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Güneş, Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Altıntop, Çerkeş Dernekler Birliği Başkanı Erol Tepebaşı, Korgun Dernekler Birliği Başkanı İsmail Kılıçaslan, Bayramören Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Özkan, Kurşunlu Dernekler Birliği Başkanı Üzeyir Kayacı, Kızılırmak Dernekler Birliği Başkanı  Erol Çınar ve 1. Bölge Başkanı Arif Öztürk imza attı. 


İlçe Dernekler Birliğinin aldığı işte o  karar metni:

1- ÇANDEF Genel başkan Aday adaylarında hepsine aynı mesafede durulacak. Kimsenin adaylığına karışılmayacak.

2- Adaylar Federasyona üye olan dernek birliklerini toplayıp tanıtım yapalım diyemeyecek. (Dernekler Birliği hiç bir adaya ev sahipliği yapmayacak)

3- Birlik başkanları adaylara alenen destek verdiğini deklare edemeyecek.

4-Adaylardan seçimi kazanan yada kaybeden kişi Çankırı menfaatlerini zedeleyecek oluşumda olmayacak. (Federasyona alternatif oluşum içinde olmayacak)

5- Bununla (4 madde) ilgili adaylar taahhütte bulunacak.

  a)   Taahhüt etmeyen yada aksini yapan aday ortak kararla  veto edilecek.
 



O birlik imzasının arkasında duramadı!

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2016, 04:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER