banner198

Çankırı MHP teşkilatları kazan kaldırdı!

Çankırı 'da 7 Nisan akşamı listelerin açıklaması ile birlikte MHP ve AKP 1. sıra adaylarının dışarıdan listelere konması Çankırı'da siyaset kazanını adeta kaynattı.

Çankırı MHP teşkilatları kazan kaldırdı!
banner145
Çankırı 'da 7 Nisan akşamı listelerin açıklamasının yankıları gelmeye başladı. MHP ve AKP 1. sıra adaylarının dışarıdan listelere konması Çankırı'da siyaset kazanını adeta kaynattı. MHP teşkilatları kritik bir hamle için harekete geçti.


Yerel siyasetle uğraşan her kesimden insanın ithal aday tepkisi muhalefet partisi MHP'de farklı bir boyut kazandı. Bir dönemler Ülkücülerin  kalesi olma özelliğini yeniden elde etmek isteyen  MHP'de görülen toparlanma emareleri  1. sıraya konulan Recep Dumanlı ile sıkıntılı bir sürece girdi.  


Özellikle 4 yıllık il başkanlığı sürecinde köy köy dolaşan ve seçimlerde en başarılı il başkanları sıralamasında  ilk on arasına girmeyi başaran AKP eski İl Başkanı Salim Çivitçioğlu ve  mevcut vekil İdris Şahin isimlerinin liste dışı kalması MHP'de büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Bu fırsata halal gelmesini istemeye MHP'liler tabanın istemediği Recep

 Dumanlı ismine bu yüzden karşı çıkıyor.


-MHP'DE KAZAN KAYNIYOR!-

Ancak  MHP teşkilatlarında rakip parti oylarında erime yaşanacağı beklentisi,  Genel merkez tarafından Çankırı 1. sırasından Recep Dumanlı'nın  aday gösterilmesi ile birlikte adete isyana dönüştü. Dumanlı ile birlikte seçim çalışması yapmak istemeyen çok sayıda teşkilat mensubunun istifa dilekçelerini İl Başkanı Çetin Kapdan'ın masasına koymaya hazırlandığı öğrenildi.


Gelişen süreç ile ilgili MHP İl Başkanlığında İl Başkanı Çetin Kapdan, MYK üyesi Ahmet Bukan, MHP 2. sıra adayı Fehmi Bölükbaşı, yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve il genel meclis üyelerinin katıldığı gizli bir toplantı gerçekleştirildi.


Toplantıda MYK üyesi ve Çankırı eski milletvekili Ahmet Bukan'ın "Ne gerekiyorsa yapalım!" dediği,  şeklinde ifadeler kullandığı sızan bilgiler arasında yer almakta.


-MHP TEŞKİLATI ANKARA YOLUNDA!-

Toplantıda alınan karara göre; MHP heyetine Ankara yolu gözüktü. Genel Merkeze İl Başkanı Çetin Kapdan Başkanlığında; İlçe Başkanları ve Belediye Başkalarından oluşan bir heyetinin gidip AKP'de yaşanan mevcut durumun göz önüne konularak Dumanlı'nın adaylıktan çekilmesi, yerine MHP tabanının desteklediği  güçlü bir ismin konulması istenecek.

-TEBRİK TELEFONU YERİNE TEPKİ TELEFONLARI YAĞDI!-

Haber merkezimizin edindiği bilgiye göre; Recep Dumanlı'nın MHP'nin aday adayı tanıtım toplantısında konuşma yaptığı sırada teşkilatların salondan çıktığı ortaya çıktı. Bu tepkiye rağmen Dumanlı'nın  listeye 1. sıradan girmesi  ile birlikte kendisine tebrik telefonu yerine tepki telefonları yağdığı öğrenildi.

 

-GELİNEN SÜREÇ 2007 SEÇİMLERİNİ HATIRLATTI!-

Öte yandan AKP'de  İdris Şahin ve Salim Çivitçioğlu gibi güçlü iki ismin liste dışı kalması 2007 genel seçimlerini hatırlattı. 2007 seçimlerinde tabanın desteklediği Avukat İdris Şahin'in beklentiler dışında listeye alınmaması AKP'nin mecliste 1 sandalye kaybetmesine neden olan etkenler arasında gösterilmişti. O dönemki listede Ankara'dan Çankırı'ya süpriz şekilde kaydırılan Nurettin Akman ile  yine kamuoyunca kimsenin tanımadığı Suat Kınıklıoğlu  ve mevcut milletvekili Tevfik Akbak yer almıştı . O dönem üç sandalye ile temsil edilen Çankırı'da tabanda oluşan tepki Tevfik Akbak'ın az bir oy farkı ile seçilemeyerek MHP adayı Ahmet Bukan'ın meclise girmesini sağlamıştı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 14:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
mert
mert - 9 yıl Önce

il başkanı bu işi halletmeden ankaradan gelme bu adamı burda istemiyoruz gelmesinde

muharrem ceyla
muharrem ceyla - 9 yıl Önce

Hep çankırılar üzerinde oynanıyor bu oyunlar eğer istenilen olmazsa mhp Çankırı yönetimi komple istifa edin seçim çalışmalarınıda gelip genel merkezdeki beyler yapsınlar.

salih
salih - 9 yıl Önce

tepeden inme aday istemiyoruz dumanlı ile bu iş olmaz

kusk mhp
kusk mhp - 9 yıl Önce

Isabetli bir karar sayin il ilce belediye baskanlari bu adaya gitmese dumanli cankiri kaybetmeye mahkum ak 2 yi götürür. Vabali sizin ne isi var ital adaya cankirilin canimi cikmis kesinlikle tabandan bir ülkücü olarak istemiyoruz oy yok pusullanin her tarafina muhur basacagiz bizim calismamizda bu olacak yeter artik genel merkez yenilgiye doymadi cok yazik biz dava insanlarina akilli olsunlar dumalida kimmis

Yazıkkk
Yazıkkk - 9 yıl Önce

yazıkkkkkkk

Tevfik Akbak
Tevfik Akbak - 9 yıl Önce

selamun aleykum öncelikle tüm partilerin Adayları hayırlı olsun "mevla Görelim neyler , neylerse güzel eyler" yine " olanda hayır vardır" deriz ya hep. Acaba bu neden hep böyle oluyor.parti genel merkezleri bu tepkiyi görmüyormu, göremiyormu . Kesinlikle Görüyor . Dışarıdan hele Çankırı'dan aday Ada'yı olmadıkları halde neden Çankırı'ya kaydırılıyorlar.Anavatan partisinden Rahmetlik Necmeddin Şeyh oğlu' Mete Bülgün, Ak partiden Nureddin Akman' Suat Kınıklıoğlu , şimdi Muhammed Akbaş Yada MHP nin Ada'yı esasen Çankırı'dan aday Ada'yı değiller.peki neden emrivaki yapılıp gönderiliyor eminim onlarda siyaset yaptıkları yerlerden Ankara'dan Istanbuldan vekil olmak oralardaki hemşehrilerimize hizmet etmek isterler .! Genel merkezleri bu Düşünceye sevkeden ne? Biraz Düşünelim bu sebeb ve nedeni bulalım.Ben daha sonra tespit ve düşüncelerimi paylaşacağım. Saygılarımla

mehmet
mehmet - 9 yıl Önce

bu işlerin tek vebali sensin tevfik

DAVUT
DAVUT - 9 yıl Önce

recep dumanli sen akp'yemi̇ çalişiyorsun sahi̇ sen ki̇msi̇n?


SIRADAKİ HABER