banner198

Çankırı MHP'de muhalefet ateşine ortak bildiri

Çankırı MHP'de muhalefet ateşine ortak bildiri

Çankırı MHP'de muhalefet ateşine ortak bildiri
banner145
Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Merkezinin muhalif adaylara imza veren İl ve ilçe teşkilatlarını kapatması ile başlayan tartışmaya MHP Çankırı Teşkilatları, İl Başkanlığı öncülüğünde ortak bildiri ile katıldı.

MHP İl Başkanı Çetin Kapdan basın mensuplarına gönderdiği yazılı açıklama da, kullandığı yumuşatıcı üslup ile "Kendimizi kişi ya da kişiler üzerinden tanımlayamayız" diyerek Çankırı teşkilatlarını  tartışmaların dışında tuttu.

Ortak bildiride yer alan ifadelerde; ne muhalefet, nede MHP Genel Merkezinden yana  tavır alınmaması dikkat çekti. Bldiri teşkilatların açık desteğini bekleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli'de soğuk duş etkisi yaşatacağa benziyor.  

Ortak bildiriye; İl Başkanı Çetin Kapdan, Merkez İlçe Başkanı Vahit Öztürk, Ilgaz İlçe Başkanı Mustafa Yazıharman, Şabanözü İlçe Başkanı Zeki Mülazımoğlu, Bayramören İlçe Başkanı Cevat Teke, Eldivan İlçe Başkanı Satılmış Çilesiz, Atkaracalar İlçe Başkanı Arif İhsan Okursoy, Çerkeş İlçe Başkanı Sabri Doğdu, Kızılırmak İlçe Başkanı Muttalip Medeni, Korgun İlçe Başkanı Mustafa Aydeniz, Yapraklı İlçe Başkanı Hasan Basri Kumru, Kurşunlu İlçe Başkanı   Fuat Dereli, Orta İlçe Başkanı  Ahmet Denihan, Belediye Meclisi Gr. Bşk. V İsmail Hakkı Esen, İl Genel Meclisi Gr. Bşk. V.Tevfik Rüştü Özgür imza attı.

 

İşte MHP Teşkilatlarının  ortak bildirisi:

Son günlerde partimiz içinde meydana gelen gelişmelerle ilgili olarak içeriden ve dışarıdan yapılan yorum ve açıklamalar nedeniyle öncelikle camiamız ve kamuoyuna açıklama yapma gereği ortaya çıkmıştır. Kemiyetin cemiyetimizin damarlarına nüfuzuna izin vermeyeceğine inandığımız tüm ülkücülere söylemek isteriz ki; hayatımızın her anını yalnızca ülkümüz uğruna yaşamayı göze almış insanlar olarak, kendimizi kişi ya da kişiler üzerinden tanımlayamayız. Ulaşmak istediğimiz ülkümüz uğruna ortaya koyduğumuz ve koymaya devam edeceğimiz azim ve iradenin sabır ve tahammülle güçlendiğini, fedakarlıkla beslendiğini kimi zaman çok acı örneklerini yaşayarak öğrendik. Bu tecrübe ışığında kardeşlik hukukunun ötesine geçen omuz omuza kol kola anlayışımızı unutarak şu ya da bu sebeple yol arkadaşlarımızı ötekileştirip incitemeyiz.

Ülkücülük, yarış değil sevdadır. Ülkücü yarışçı değil, sevdalıdır. Her ülkücünün bir duruşu, her ülkünün ilkeleri vardır. Bizler duruşumuzun bozulmasına, ilkelerimizin deforme edilmesine izin vermez, sınırı hangi boyutta olursa olsun bunlara yönelik her türlü tehdit ve tahrike karşı ilkelerimizin yılmaz savunucuları olmaya devam ederiz. Bu mücadelenin fazilet ve dürüstlükle, gurur ve şuurla verildiğini, verileceğini de yine çok acı tecrübelerle öğrendik.

Her gecenin bir sabahı, her sabrın bir müjdesi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, bunca tecrübe ve acıya rağmen bugün gelinen noktada üzüntüyle izlediğimiz olayların hayra vesile olacağına ve ülkücü iradenin eninde sonunda tecelli edeceğine inanıyoruz. Yine inanıyoruz ki, görüşler ne kadar farklı olursa olsun aynı bayrak altında toplanmış bizler, omuz omuza kol kola yürümeye devam edeceğiz. Göndere bayrağı çekeceğin kim olduğuyla ilgili değiliz. İlgili olduğumuz şey göndere bayrağı çekme azim ve kararlılığı ile çıktığımız yolda arkadaşlarımızın heyecanlarına mağlup olmadan duruş ve ilkelerimizi hatırlamaları, bu duruş ve ilkelerin şekillendirdiği yüksek şahsiyetimizin gereğinden uzaklaşmamalarıdır.

Yolumuzun uzun ve yorucu olduğunu, en karanlık tehdit ve tehlikelerin yolumuzun üstüne barikatlar yığdığını bilerek çıktık bu yola. Hedefimizi unutmak, ülkümüzü inkardır. Gerisi laf-ı güzaftır.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER