banner306
banner198

Çankırı'da herkes o sorunun cevabını arıyor! Temayülden kim çıktı?

Ak Parti Çankırı İl Başkanlığı 7 Haziran 2014 tarihinde yapılacak olan Genel seçimlerinde, partisinin aday göstereceği isimleri belirleme sürecinin ilk adımı olan temayül yoklamasını gerçekleştirdi.

Çankırı'da herkes o sorunun cevabını arıyor! Temayülden kim çıktı?
banner145
Ak Parti Çankırı İl Başkanlığı 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel seçimlerinde, partisinin aday göstereceği isimleri belirleme sürecinin ilk adımı olan temayül yoklamasını gerçekleştirdi.


Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da başlayan oy verme işlemine Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ile Eskişehir Milletvekili Salih Koca koordine etti.  Aralarında İl ve İlçe yönetim kademeleri ile köy temsilcilerinin yer aldığı 1254 kişinin oy kullanabildiği temayül yoklamasında 681 kişi sandığa giderek 17 isim arasında tercihte bulundu.


Temayül yoklamasına Genel Merkez’in almış olduğu karar gereği; Çankırı Milletvekili İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, eski İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, eski Milletvekili Prof. Dr. Hikmet Özdemir isimleri katılmadı.


Saat 16.00’da sona eren oy verme işlemi sonrası bir torbaya konan oy pusulaları ağzı mühürlenerek koordinatör Milletvekillerince Genel Merkeze götürüldü. Sonuçların açıklanmayacağı duyuruldu.  


Temayülden kim çıkar?

Temayül yoklamasında dikkat çeken ayrıntıların başında  oy verme işlemine nerede ise delegelerin yarıya yakının katılmamış olması geliyor. Haber merkezimizin ulaştığı bazı delegeler temayül yoklamasında oy vereceği bir aday adayı bulunmadığı için salona gitme gereği dahi duymadığını belirtti. Kimi terşkilat mensupları  ise bu tarz yoklamaların teşkilatlar için gaz alma operasyonundan başka birşey ifade etmediğini dile getirdi.


Öte yandan herkesin merak ettiği soruların başında ise “temayülden kim çıkar?” sorusu geliyordu. Bu soruya cevap arayan Haber Merkezimiz gün boyu teşkilatlardan sızan kulis bilgilerinden yola çıkarak o ismin peşine düştü.


Ak Parti İl Başkanlığı sürecinde Celal Kaman ismine evet diyen Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Merkez ilçe ve Ilgaz teşkilatlarında ‘Musa’nın arkasında durmadı’ gerekçesi ile soğuk rüzgarlar esiyor. Kendisine en büyük desteği veren iki güçlü teşkilatı kaybetme noktasına gelen Dinç’e, soğuk duş etkisi yapan son hamle ise aday adaylığı sürecinde gerçekleşti.  İş adamı Alpay Ünal’a açık destek veren İrfan Dinç’e rağmen Ilgaz eski Belediye Başkanı Cevdet Çetin’in sürpriz bir kararla sessiz sedasız aday adaylığı müracaatında bulunması Dinç’in bütün hesaplarını bozmuş gözüküyor. Başvuru sırasında kimseye haber vermeyen Cevdet Çetin’in yanında fotoğraf karesinde Ilgaz İlçe Başkanı İsmail Akbak, İl Genel Meclis üyesi Harun Tosyalıoğlu, Merkez İlçe eski başkanı Musa Çağlar, işadamları Tahir Akbak,  Kadir Şan ve bizim Mehmet lakaplı Mehmet Öztürk isimleri yer alıyordu.


Ilgaz teşkilatının hamlesi sonrası temayülde başta Ilgaz ilçesi olmak üzere Merkez ilçeden ağırlıklıta olan delegelerdeki etkisini kaybeden Dinç, yoklamada 
kaybeden isimlerin başında geliyor. Çünkü İrfan Dinç ismine karşı duruş sergileyen ilçe teşkilatlarının temayül yoklamasında Cevdet Çetin ismine destek verdikleri elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.  Dinç, temayülde Alpay Ünal isminin güçlü bir oy oranıyla ilk sırada çıkmasını istiyordu.


Kulislerden sızan bilgiye göre oy verme işlemine delegelerin yarısının katılmadığı da hesap edildiğinde ilk sırada Cevdet Çetin isminin çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor.   

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 03:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
siyaset
siyaset - 9 yıl Önce

sayın şeker çok güzel söylemişsin. irfan dinç siyaseti çankırı da bitti.

seccad
seccad - 9 yıl Önce

allah sonumuzu hayır etsin. biz seçmenler partiye kene gibi yapışan siyasetçileri değil, samimi olan yeni neferleri meclise göndermek istiyoruz. temayüle herkes girseydi de gerçek ortaya çıksaydı. temayüle girmeyenler meclise girmesin.

Hanzala
Hanzala - 9 yıl Önce

İsmail aydos ismi unutulmuş galib A?

sungur
sungur - 9 yıl Önce

paralele paralel olan arkadaşlar aday gösterilse bile bu milletce seçilmeyecektir. umarım genel merkez aday belirlerken geçmiş icraatlara dikkat eder. memlekete çivi çakmayanlar, paralel ile kol kola başkanlık yapanlar aday gösterilmez. o durumda oy vermeyeceğini söyleyen çok seçmen var. yazık olur ak partiye.

bulent akin
bulent akin - 9 yıl Önce

basbakanimizin talimatı ve genel merkez kararı ile Aynur bektasin yakini olan Songul bektas ipi gogusler gibi geliyor.81 ile 81 kadim vekil

çankırı kaybediyor
çankırı kaybediyor - 9 yıl Önce

çankırı siyasetinde irfan dinç kime destek verirse o batıyor. örneklerini herkes biliyor. devam et belediye başkanım daha batacak kişiler var.

Gökhan
Gökhan - 9 yıl Önce

Temayülden birinci Alpay Ünal çıktı genel merkezde kolu olanlar bunu bilir , haber yanlış arkadaşlar . Cevdet Çetin 3. Oldu

Semih
Semih - 9 yıl Önce

Bu kadar hediye dağıtmaya Alpay çıkmaz ise ayıp olurdu. Aydos kaç oy aldı asıl önemli olan o. Ha bir de genel merkez hediye ile oy aldığını anlamasın yoksa durum aleyhine işler


SIRADAKİ HABER

banner304