banner198

Denetim komisyonunda MHP baypas edildi!

Belediye çalışmalarının denetlenemediğini savunan MHP İl Başkanı Çetin Kapdan , Belediye Başkanı İrfan Dinç ve AKP'li meclis üyelerine ateş püskürdü.

Denetim komisyonunda MHP baypas edildi!
banner145

MHP İl Başkanı Çetin Kapdan, belediye meclis üyeleri ile birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında denetim komisyonuna seçilen MHP'li üyelerin komisyon toplantısına çağrılmayarak pay pas edildiğini söyledi.

Komisyon toplantısı ile ilgili MHP üyelerine ne bir davet nede bir takvim bildirildiğini ifade eden Kapdan, Belediye Meclisinin Nisan oturumunda gündem maddelerinde yer almayan denetim raporunun, olağandışı gündemle okunup oylanması  karşısında şaşıran MHP'li üyelerin oturumu terk ettiğini ifade etti. Yangından mal kaçırıcasına yapılan uygulamanın şeffaflıkla bağdaşmayacağını anlatan kapdan konuyu yargıya taşıyacaklarını fade etti.



MHP'li belediye meclis üyeleri belediye çalışmalarını denetlemek üzere kurulan denetim komisyonuna meclis çoğunluğuna göre 2 isim önerdi. Mecliste oy çokluğu bulunan AKP'li meclis üyeleri denetim komisyonuna MHP'nin önerdiği isimlerin yerine kendi istediği 2 MHP'li isim seçti.
  Seçilen MHP'li üyeler, istifasını sundu. İstifalar da AKP'lilerin oy çokluğuyla gündeme getirilmeyince, denetim zora girdi. Belediye çalışmalarının denetlenemediğini savunan MHP,  Belediye Başkanı İrfan Dinç ve AKP'li meclis üyelerine ateş püskürdü.

 

MHP İl Başkanı Çetin Kapdan, belediye meclis üyeleri ile birlikte parti binasında basının karşısına geçti.

 

- DENETİM YAPAMIYORUZ

MHP'li belediye meclis üyelerinin seçildiği günden bu yana mecliste zor şartlar altında onurlu bir görevi icra ettiklerini anlatan Kapdan, "Kanun gereği bahsi geçen komisyon 5 kişiden oluşuyor ve seçim gizli şekilde yapılıyor. Partiler öneri veriyor ve önerilere göre oylama yapılıyor. Siyasi dağılıma bakıldığında AKP'ye 3, MHP'ye ise denetim komisyonun da 2 sandalye düşüyor. Aralık 2015'te MHP grubunun önerdiği 2 isim seçilmezken, hiç talebi olmayan 2 MHP'li AKP'nn oylarıyla denetim komisyonuna seçiliyor. Talebi olmadığı halde seçilen MHP'li üyeler istifa ediyor. İstifaları meclis gündemine getirilen üyelerin bu talebi de AKP'nin oy çokluğu ile reddediliyor. Denetimi zorlaştırmak adına her şeyi yapıyorlar, böyle bir şey olmaz. Meclis üyeliği istifa halinde son bulduğu gibi, hukuken komisyondan istifa halinde komisyon üyeliği de son bulur" diye konuştu.

 

AKP'lilerin denetim komisyonunda muhalif meclis üyesi olmasını istemediklerini dile getiren Kapdan, AKP'nin kendi seçtiği MHP'li meclis üyelerini de denetim komisyonu çalışmalarına dahil etmediğini kaydetti.

 

- BU ETİK DEĞİL

MHP'li meclis üyelerinin son meclis toplantısında yapılan haksızlıkları protesto ederek salonu terk ettiklerini anlatan Kapdan, "Gündemde olmayan ve meclis üyelerine bilgi verilmeyen maddeleri gündeme ekleyip ne olduğunu anlamadan hızlıca oyluyorlar. Bu etik değil. Meclis üyelerimiz de bu haksızlığa tahammül edemeyip meclis toplantısını terk etti. Demokrasi çoğunluğun azınlığa tahakkümü değil, çoğunluğun azınlığın taleplerini de dinleyip dikkate almasıdır. Önce bunu anlamaları lazım" ifadelerini kullandı.

 

MHP'li meclis üyelerinin Belediye Meclisi'ne yazılı 100, sözlü 300'e yakın önerge sunduğunu ifade eden Kapdan, önergelerin hepsinin reddedildiğini ifade ederek, "Biz memleket hayrına olan işlerde onlara destek veriyoruz. Ama MHP'nin tüm önergeleri hiç dikkate alınmadan reddediliyor. Biz memleketimiz gelişsin, güçlensin diye gayret ederken, onlar milli birlik ve beraberlik adına en ufak bir harekette bulunmuyorlar. 'Kapımız herkese açık' diyen belediye başkanı, Çankırı'dan %40'a yakın oy alan MHP'yi dikkate almıyor. Biz sizin kapılarınızın kimlere açık olduğunu çok iyi biliyoruz "dedi.

 

- SADECE 7 DEĞİL, EN AZ 400 İNŞAAT VAR

AKP'li meclis üyelerinin daha önce kabul ettiği ve Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın incelenmek üzere yeniden belediyeye havale ettiği 7 plan tadilatını iptal ettiğini hatırlatan Kapdan, "Biz bu 7 tadilatı vali beye sunmuştuk. Vali bey de ayrıntılı bir çalışma ile konuyu yeniden belediyeye göndermiş. Meclis toplantısında daha önce onayladıkları kararı iptal ettiler. Utanmadan attıkları imzaları yaladılar. İddia ile söylüyorum en az, 377 - 400 tane bu şekilde inşaat var. Bunlar sakıncalı ise onların da iptal edilmesi gerekiyor. 7'sinin cezalandırılması diğerlerinin ödüllendirilmesidir. Bu haksızlık ve adaletsizliktir. Bu konuda biz detaylı çalışmalar yaptık, bizim meclis üyelerimiz size yol gösterebilirler. Bu konuda savcılığa da suç duyurunda bulunacağız. Tadilatı iptal edilen 7 kişiyle kesinlikle bir problemimiz yok ve olmaz" şeklinde konuştu.

 

- HİÇ Mİ UTANMADINIZ?

Kapdan, 9 MHP'li meclis üyesinin tüm zorluklara ve engellemelere rağmen halkın hakkını savunmaya devam edeceğini ifade ederken "Bizim başımızı öne eğecek bir işimiz olmadı ve olmayacak. Başını öne eğmesi gerekenler kaldırdıkları elleri utanmadan geri indirenlerdir. Çankırı'ya da kendilerine de saygıları yok, saygıları olsa kaldırdıkları eli asla indirmezler." dedi.

 

- İRFAN DİNÇ SAYISAL OYNASIN

Belediye Başkanı irfan Dinç'in denetim komisyonu seçimine açıkça müdahil olduğunu öne süren Kapdan, "Belediye başkanı telkinde bulunmadık diyor ve insanın aklıyla dalga geçiyor. Telkinde bulunmadan nasıl oldu da 15 AKP'li meclis üyesi aynı anda 9 MHP'li meclis üyesinin arasından 2 ismi aynı anda yazabildi. Kendisine sayısal oynamasını tavsiye derim. Sayısal tutturmak, aynı anda 2 ismi tutturmaktan daha kolay bir ihtimal" diye konuştu.

 

MHP Merkez İlçe Başkanı Vahit Öztürk de MHP meclis üyelerinin aldıkları oyları sonuna kadar helal ettirmek için çalıştıklarını ifade ederek, meclis üyelerine haklarını teslim eden vatandaşların vebalinin AKP'nin üzerinde olduğunu vurguladı.

 

- RANT VE ÇIKAR İLİŞKİLERİ ORTAYA ÇIKTI

 

MHP Belediye Grup Başkan Vekili İsmail Hakkı Esen de AKP'li meclis üyelerinin rant ve çıkar ilişkilerinin bütün çıplaklığıyla ortaya çıktığını anlattı.

 

Seçimden bu yana yapıcı muhalefet anlayışıyla memlekete hizmet etme gayretinde olduklarını dile getiren Esen, "Biz her şeye körü körüne muhalefet olmadık. Memleket hayrına yapılan tüm işler de bunların yanında durduk. Bizim hiç bir önergemizi dikkate almıyorlar. Elbet onların bir hesabı var ama unutmasınlar ki, Allah'ın da bir hesabı var" ifadelerini kullandı.

 

MHP heyeti toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 21:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet
Ahmet - 8 yıl Önce

ahmet ulusoy,mehmet evci,mehmet akçakaya özellikle hesapları ve kimlerle haklsız kazaç kazandıkları bir araştırılsın.i̇rfanın mal varlığından mehmet evci sorumlu.müteaahitlerden bir kat için kaçar bin tl rüşvet yediklerini bir araştırın.

VELİ
VELİ - 8 yıl Önce

Birakin bu isleri bu memleketde irfan dinc hizmetten baska hic birsey dusunmemis ve hic bir akceli ise karismamistir.Ayrica diger isimleri bilmem ama zikrettigin isimlerden Ahmet Ulusoy saygin bir esnaf olup Çankirimiza Çankirilimiza hizmet etmeye calisan bir kardesimizdir.

Yabancı
Yabancı - 8 yıl Önce

ben yurt dışından yazıyorum, çankırı sevdalısı olarak sürekli basından ve dostlardan çankırıyı takip ediyorum. dışarıdan bakılınca bazı şeyler daha iyi görünüyor. i̇rfan dinç bey ilk genel seçimde aday adayı olacak, ilk hamlesini yaptı huseyin filiz bey ile butun ilişkisini kopardı, ikinci hamlesinde başarılı olamadı, muhalif olarak gördüğü bazı siyasileri "paralel soruşturmasına" bulaştırmaya çalıştı ama topu adliyeden geri döndü. şimdi üçüncü hamleyi bekliyoruz, birilerinin satın alınması

Yabancı
Yabancı - 8 yıl Önce

yani paraya ihtiyaç var, bu güne kadar gariban belediye başkanı maaşı ile kirada oturan bay başkanın çooooook paraya ihtiyacı var.

R@mi$$$$ dayı
R@mi$$$$ dayı - 8 yıl Önce

Vay be ne MHP imiş sizin belediye döneminde aylık sadece balık yemi faturası 40.000 tl dikkatinizi çekerim 12 yıl önce Yorum yapan arkadaş her kimsen karaladağın Ahmet Ulusoyun ticaretine bakarsan çankırını köklü esnaflarından yani AKP iktidar olunca esnaf olmadı ha evciyi bilemem Yani ne İrfan DiNÇ ne başkasu güneş bakçıkla sıvanmazzzz bırakın artık bunkarı en son yerel seçimde Sayın Çeto kardeşim daha belediyeyi almadan paylşamaya başlamıştınız odu diyordu ora benim diğeri diyordu şu ihale benim ::::))))) e sizde akbaba dolu ah sizi gece chp li gündüz mhp li olanlat editör yayınla hadi bunu sıkıyorsa

Raget
Raget - 8 yıl Önce

Ahmet kardeş çok komiksin :))))

SIRADAKİ HABER