banner306
banner198

Dışarıdan aday olacaklar Çankırı kontenjanını doldurmamalı!

Çankırı eski milletvekili Tevfik Akbak Çankırı Postasına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dışarıdan aday olacaklar Çankırı kontenjanını doldurmamalı!
banner145
 Çankırı’yı TBMM’de 22. Dönem Milletvekili olarak temsil eden Çankırı eski Milletvekili Tevfik Akbak, Çankırı’ya dışarıdan aday olarak gelenlerin Çankırı kontenjanını doldurmamaları gerektiğini söyledi.

 

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’e samimi açıklamalarda bulunan Akbak, Çankırı siyasetinde artık yeni bir dönemin kapılarının açılması gerektiğini söyledi.

 

Aday olacaklarda ki kriterlerini açıklayan Akbak, “Çankırılılar yaşadıkları yerlerde etkin olmalılar, Çankırı’nın kontenjanına göz dikmemeliler.  Şimdi bu güne kadar hep böyle olmuş gelmiş. Oraya göz dikince o süre başlıyor ve bitiyor onlarda bitiyor. Ama bundan sonra böyle olmamalı. Karadenizliler gibi Çankırılılar da yaşadıkları şehirlerden aday adayı olmalılar.” şeklinde konuştu.

 

Daha önce Mete Bülgün’ün Trabzonlu olmasına rağmen Çankırı’dan aday gösterildiğini örnek veren Akbak, bu durumun toplumla da alakalı bir olay olduğunu vurguladı. Akbak, “Her partinin Ankara ve İstanbul bölgelerinde yer bulabilecek ağırlıkta olan insanlar, Çankırı’nın iki koltuğunu harcatmamalı.” dedi.

 

Çankırı siyasetinde Ak Parti’den öncede yer aldığını kaydeden Akbak,  Anavatan partisi döneminde iki dönem belediye meclis üyeliği yaptığını ifade etti.  Refah Partisi’nde Cevdet Çetin’i ‘İlla senin Ilgaz’a Belediye başkanı olman gerekir’ diyerek İmam Hatip Lisesi müdürlüğünden istifa ettirip siyaset arenasına soktuğunu aktardı.

 

 

Her genel seçim öncesi adının kulislerde geçmesini doğal olduğunu belirten Akbak, “İki dönem partim tarafından aday gösterildim. 2007 yılında Ak Parti 3. sıradan aday gösterildim ve az bir oy farkı ile seçimi kaybettim. 2007 de CHP’den, DYP’den, MHP’den hemen hemen bütün partilerden Ilgazlı aday vardı. ‘Tevfik Akbak var’ diye o kadar çok aday gösterildi. 2011 seçimlerinde partilerde Ilgazlı hiçbir aday yoktu” ifadelerini kullandı.

 

Tevfik Akbak “siyasette varım ama fiili olarak aday adayı olmayacağım. “diyerek sözlerine son verdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 17:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Serkan
Serkan - 10 yıl Önce

cevdet çetin'i ben getirdim demişsiniz. peki cevdet çetin ne yaptı ilgaza, yüzünüzü ağarttı mı yaptığı hizmetlerle ? ak parti iktidarında ülkenin her tarafına yatırım aktı. ilgaza hangi yatırımı yaptınız.

Serkan
Serkan - 10 yıl Önce

ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz diye güzel bir atasözü var. bu atasözü tam sizin durumunuzu açıklıyor. "çankırılılar yaşadıkları yerlerde etkin olmalılar, çankırının kontenjanına göz dikmemeliler. şimdi bu güne kadar hep böyle olmuş gelmiş. oraya göz dikince o süre başlıyor ve bitiyor onlarda bitiyor. ama bundan sonra böyle olmamalı. demişsiniz. katılıyorum.. peki siz ne yaptınız, farklı birşey mi yaptınız. yıllardır ankara'dasınız kendi ticaretinizden başka bir dikili taşınız var mı ?

SIRADAKİ HABER

banner304