banner198

Eski Çankırı Valisi mecliste tek başına!

CHP'li Ali Haydar Öner, yeni binanın peyzaj düzenlemesini beğenmeyerek eski binada kalan tek milletvekili oldu.

Eski Çankırı Valisi mecliste tek başına!
banner145

Eski Çankırı Valisi CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, peyzaj düzenlemesinden ve ana binanın estetiğine uygun olmamasından şikayet ettiği TBMM kampüsü içindeki yeni halkla ilişkiler binasına taşınmayı reddedince eski binanın A bloğunda kalan tek milletvekili oldu.

 

Meclis kampüsü içindeki yeni halkla ilişkiler binasının yapımının tamamlanmasının ardından milletvekilleri de bu binadaki makam odalarına taşındı.

 

 

Eski halkla ilişkiler binası A Blok'ta makam odası bulunan Öner ise yeni binayla ilgili şikayetleri ve eleştirileri nedeniyle taşınmadı.

 

Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM'nin ana binasının 475 dekarlık kampüs içindeki en görkemli yapı olduğunu, ödüllü bir mimari eser, abide bir yapı niteliği taşıdığını belirterek, cumhuriyetin bütün niteliklerini simgeleyen bu binanın ergonomisi, ortak kullanım alanlarının ferahlığı, iç bahçeleri ve süslemeleriyle hayranlık uyandırdığını belirtti. İki blok halindeki eski halkla ilişkiler binalarının da mimari açıdan son derece başarılı eserler olduğuna işaret eden Öner, milletvekillerinin ve Türkiye'nin dört bir yanından her kesimden gelen ziyaretçilerinin kullanımı açısından her ayrıntının düşünüldüğü yapıların olduğunu söyledi.

 

Bu bloklara ilişkin eleştirinin milletvekillerinin makam odalarının küçüklüğü olduğuna işaret eden Öner, "Az bir masrafla odalar genişletilebilirdi. Ama bunun yerine SİT alanı içine ne olduğu bilinmeyen bir yapı konmuş. Yeşili yok, peyzaj anlayışından yoksun, ortak kullanım alanları standartları düşük, ergonomisi kötü" diye konuştu.

 

 

Yeni binanın Genel Kurul salonunun bulunduğu ana binaya uzak olduğunu, iki binayı birleştiren tünelin ise estetik ve güvenlik anlayışından yoksun bir şekilde hazırlandığını ileri süren Öner, "140 metrelik bir tünel var. Acayip arabesk bir tablo düzeni yapmışlar. Truva atının tepesine Denizli'nin horozunu kondurmuşlar. Hangi ileri sanat anlayışıdır bilinmez. Ben Isparta milletvekiliyim. Eğridir resmi koymuşlar, Dağ Komando Okulu dağın öbür yüzünde, alıp bu tarafa koymuşlar. Birçok eser öyle" ifadelerini kullandı.

 

"BEN YERİMDE RAHATIM" Öner, yeni halkla ilişkiler binasının ana bina ile estetik ve yapısal açıdan uyumlu olmadığını, bunun da çirkin bir görüntüye yol açtığını da ifade etti. Binanın çok etkili bir manyetik alana sahip olduğunu da savunan Öner, "Bazı arkadaşlarımız şimdiden pişman. Orada stres, yorgunluk, gerginlik her gün artacak. Uzun vadede depresyona neden olabilecek. Allah orada olanlara kolaylık versin, ben yerimde çok rahatım" dedi.

 

Öner, şunları kaydetti: "Zorunlu olmadıkça taşınmayacağım. Eski binada kimse kalmadı. Ama ben halkın ve sağduyunun sesi olmak, hiç kimseden korkmadan çekinmeden gerçekleri dile getirmek için kendime söz verdim. Ben de onu yapıyorum. İç avluya bakan odalarda granit duvarlardan başka bir şey göremezsiniz. Sabahattin Ali'nin Sinop mapushanesinden kötü. Niye? Çünkü Sabahattin Ali hiç değilse deli dalgaları dinleyebiliyordu. Yeşili, peyzajı olmayan, yarım akıllı, pahalı bir bina yapmışlar. Bu yeni bina TBMM SİT alanına saplanmış pahalı bir hançerdir. 40 uzman gelsin, biri 'uyumlu olumlu olmuş' desin, ben bütün iddialarımdan vazgeçmeye hazırım. Ben vali kökenliyim. Valiler yasaları uygularlar, uygulatırlar. Ben de uymak isterim. Grubumdan, parti yönetiminden veya Meclis Başkanlığı'ndan net bir talimat olmadıkça yeni binaya geçmeyeceğim."


AA

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 20:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER