banner198

Filiz konuştu festival karıştı!

Eldivan Hisarcıkkayı Güreş Festivali'nde AKP Çankırı 2. sıra Milletvekili adayı Hüseyin Filiz'in sözleri şenliği karıştırdı.

Filiz konuştu festival karıştı!
banner145
Eldivan Hisarcıkkayı Güreş Festivali'nde  AKP Çankırı 2. sıra Milletvekili adayı Hüseyin Filiz'in  sözleri şenliği karıştırdı. Kürsüye yürüyen köylüler tarafından yuhalanan Filiz, konuşmasını yarıda keserek aracına binip apar topar alandan ayrılmak zorunda kaldı.


Hisarcıkkayı köyünde iki yılda bir yapılan Güreş Festivali'nde ilk olarak  alana MHP Ankara1. Bölge adayı Dr. Sultan Gündüz geldi. Gündüz'den siyasi konuşma yapmaması ricasında bulunan heyet üyeleri Gündüz'ü selamlama konuşması yapması için sahneye davet etti. Gündüz'ün sahneye çıkması ile birlikte aksilikler birbirini izledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen ses sisteminde arıza meydana geldi.  Gündüz konuşmasını tamamlayamadan sahneden inmek durumunda kaldı.

 

Gündüz'ün alandan ayrılmasında yaklaşık 1 saat sonra sahneye Çankırı Milletvekili adayı Hüseyin Filiz çıktı.  Siyasi konuşması ile tepki toplayan Filiz, konuşmasında MHP'ye yüklendi. Filiz, "Bende pehlivanım ama MHP'yi her seçimde yeniyoruz fakat yenilen pehlivan güreşe doymuyor" dedi.  Filiz'in bu sözleri üzerine festivalde siyasi konuşma yapmasına kızan köylüler tarafından protesto edildi. Şenliğe katılan Hisarkayılılar tarafından yuhalanan Filiz, konuşmasını yarıda keserek şenliklerden ayrıldı.


Hızını alamayan köylüler ses sistemi aracını da taşladı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye gelen Eldivan Jandarması olaya karışan bazı isimleri ifadesini almak üzere Eldivan İlçe Jandarma Karakoluna götürdü. Olayla ilgili her iki tarafta şikayetçi olmayınca ifadesi alınan köylüler serbest bırakıldı.


Köyünün festivaline katılmak için Ankara'dan gelen İsa Karakaş, Çankırı Postasına yaptığı açıklamada Filiz'i, festivali tahrik edici konuşması ile karıştırmakla suçladı.


Karakaş, " Güreş ağamızın patronu Sultan Gündüz Ankara 1. bölgeden adaydı. Gündüz davet üzerine festivalimize  geldi, kendisine siyasi konuşma yapmaması ricası ile söz verildi. Gündüz,  konuşmaya başlayınca Ankara Büyükşehir Belediyesinden gönderilen ses sisteminde 'arıza var!' denilerek kadın konuşturulmadı. MHP'li Gündüz'den  bir saat sonra alana Hüseyin Filiz geldi ve cazgır mikrofonu verdi. Ondan sonra bir adaletsizlik oldu. Filiz, 'Ben güreşçi gibiyim MHP'lileri yeniyoruz gene doymuyorlar' dedi. Oradaki  köylüler ; 'MHP'li vekil adayını konuşturmadınız neden siyasi konuşma yapıyorsun?' diyerek Filiz'in üzerine yürüdüler. Ortalık birden karıştı. sahneye yürüyen 30 kişilik bir gurubu araya giren köylüler engelledi." şeklinde konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 03:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
osman
osman - 9 yıl Önce

Çankırıda filizi sandığa gömelim

has kayili
has kayili - 9 yıl Önce

Yunus karakas takimi cekmis bnznlikte bklio huseyin filiz koye gelio belliki ankaradan kosa kosa geliyo cikarin ne acaba sana kadar adam kalmadimi yetmdimi sattgnz tarlalar meralar

selim yaman
selim yaman - 9 yıl Önce

bizde oradaydık tamamiyle..... ankaradan gelen mhp li,lerin ortalığı karıştırmasıyla olmuştur ...köylülerle alakası yoktur

ahmet yıldız
ahmet yıldız - 9 yıl Önce

Hisarcik kayinin yuzde 95 i akpli 3 tane ankaradan gelen mhp li huseyin filizi protesto etmiş ortalığı karıştırmak istemiş hisarcik kayi herzaman akpye sahip cikmistir

Raif
Raif - 9 yıl Önce

ulubatlı hasan, yenilgisiz pehlivan, bütün ünvanları üstünde toplayan müstesna insan! .)

eldivanlı
eldivanlı - 9 yıl Önce

AKP nin en kuvvetli olduğu köy burası haksızlığa dur demişler tebrikler hisarcıkkayı

R.T.ERDOĞAN
R.T.ERDOĞAN - 9 yıl Önce

Herşey 7 haziranda belli olur onlar ortalığı karıştırmak için elinden geleni yaparlar sen rahat ol hüseyin filiz vekilim onlar kavga çıkartır h.f.liz yapar

haydar
haydar - 9 yıl Önce

sözde pehlivan sıkıyı görünce ardına bilem bakmamış..


SIRADAKİ HABER