banner198

Hayati Kaya'dan danışman Akgün'e sert açıklama!

Ak Parti Milletvekili Hüseyin Filiz’in danışmanı Abbas Akgün’ün olay çıkartan sözlerine Ak Parti İlçe Başkanı Hayati Kaya’da sert bir açıklama ile karşılık verdi.

Hayati Kaya'dan danışman Akgün'e sert açıklama!
banner145
Ak Parti Milletvekili Hüseyin Filiz’in danışmanı Abbas Akgün’ün olay çıkartan sözlerine Ak Parti Çerkeş İlçe Başkanı Hayati Kaya sert bir açıklama ile karşılık verdi.

 

Çerkeş ve Köyleri Kültür ve yardımlaşma derneğinin 25.09.2014 tarihli toplantısına Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım ve Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ile birlikte katıldığını söyleyen Kaya, “Ak partili bir danışmanın Çerkeş Belediye Başkanını böyle bir ortamda hüküm cümleleri kurarak suçlaması, bunun da ötesinde saldırgan bir tavır sergilemesi ne siyasi nezakete ne teşkilat terbiyesine ne de Ak parti geleneklerine uyar . Bu olsa olsa çiçeği burnunda danışmanın vekiline yaranmak için gösterdiği gayretkeşliğin ileri bir tezahürüdür.” dedi.

 

Kaya, “Bu ucu açık, ispat edilmesi gereken ve aksi halde siyasi sorumluluk gerektiren açıklamalar bir danışmanın hakkı olmadığı gibi görevi de değildir. Çerkeş Belediyesi ile şahıslar arasındaki imarla ilgili anlaşmazlık ve uyuşmazlıklar tamamen hukuki ve teknik nitelikte olup yargıya intikal etmiş konulardır.” dedi.

 

Kapı gibi danışmandan balans ayarı! -TIKLA OKU-

 

Kaya’nın basın açıklaması şöyle;

Çerkeş Ve Köy Dernekleri Başkanımız Hüseyin Neşri Sarıbakkaloğlu “Derneğin yaşatılması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini yeterince destek göremediğini “ifade ederek yapılması gerekenleri anlattı ve sözü Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı’ya verdi.

 

Belediye Başkanı Hasan Sopacı uzun konuşmasında geliş amacını üç ana başlıkta özetledi:

 

1- Çerkeş Nüfusunun artırılması konusunda dernek başkanlarından yardım istedi. Bunun Çerkeş için bir can suyu olacağını  açıkladı.

 

2- Çerkeş Belediyesinde Çerkeş ve köy dernekleri için bir oda hazırlattığını, bütün derneklerin Belediyenin imkanlarından faydalanması için her türlü kolaylığın sağlanacağını söyledi.

 

3- Bayramın üçüncü günü köy derneklerimizle yemekli bir toplantının yapılması için davette bulundu.

 

Kısaca altı aylık dönemde yapılan çalışmalardan söz etti. Bu arada hükümet caddesindeki elektrik tellerinin yer altına alınmasındaki emeklerinden dolayı Sayın Vekillerimiz İdris Şahin ve Hüseyin Filiz’e teşekkür etti.

 

Kapı gibi danışmandan balans ayarı! -TIKLA OKU-

Toplantının sonlarına doğru söz alan yeni danışman Abbas Akgün Çerkeş Gazetesi internet sayfasında da yer aldığı gibi Belediye Başkanımız  Hasan Sopacı’ya “ Çankırı Valimiz, Çerkeş belediye başkanımıza neden randevu vermiyor? Ne oldu da valilik makamı ile ipleri kopardınız? İl özel idaresi yetkilileri, Kaymakam ve mülki amirlerle ne sıkıntılar yaşadınız da ipleri kopardınız? Meclis üyeleriniz ve kadın kollarınız ile neden sorunlar yaşıyorsunuz? Halk ile iletişiminizde sıkıntılarınız var, işinize gelmeyenlere randevu bile vermiyorsunuz. Kemal KANDE ağabeyimizin tavuk çiftliği ruhsatı neden iptal edildi ve mahkemelik oldunuz? Orhan DENGİZ beyin inşaat ruhsatları neden verilmiyor? İş yapmalarına neden engel olunuyor?”diyerek ağır eleştirilerde bulundu.

 

Çerkeş ve köyleri dayanışma derneğinin toplantısında Ak partili danışmanın, Ak partili Belediye Başkanını  eleştirmesi  ve eleştirileri yazılı hale getirerek yerel basına vermesi kimin değirmenine su taşır ? “Çerkeş  ve Köyleri Dayanışma Derneği “ Ak partinin bir yan kuruluşu değildir. Orada her kesimden her düşünceden insan vardır.  Bu toplantı Ak parti Danışma meclisi toplantısı değildir. Ak partili bir danışmanın Çerkeş Belediye Başkanını böyle bir ortamda hüküm cümleleri kurarak suçlaması, bunun da ötesinde saldırgan bir tavır sergilemesi ne siyasi nezakete ne teşkilat terbiyesine ne de Ak parti geleneklerine uyar . Bu olsa olsa çiçeği burnunda danışmanın vekiline yaranmak için gösterdiği gayretkeşliğin ileri bir tezahürüdür. Bu ucu açık ,ispat edilmesi gereken ve aksi halde siyasi sorumluluk gerektiren açıklamalar bir danışmanın hakkı olmadığı gibi görevi de değildir. Çerkeş Belediyesi ile şahıslar arasındaki imarla ilgili anlaşmazlık ve uyuşmazlıklar tamamen hukuki ve teknik nitelikte olup yargıya intikal etmiş konulardır.

 

Kapı gibi danışmandan balans ayarı! -TIKLA OKU-

Acımasızca eleştirdiği Başkan’ın bazı günler onaltı saat çalıştığına bizzat şahit olmaktayım. Akşam bahse konu bu toplantı için Ankara’ya giderken yorgunluktan Kızılcahamam’da şöförlüğü bana bırakmak zorunda kaldı ve yan koltuğa geçer geçmez derhal uyudu. Teşekkür yerine acımasızca eleştirilmesine rağmen bu toplantı sonrasında  Ankara dönüşünde  Yalıözü köyündeki yangını haber alarak olay yerine koştu.  Canını dişine takmış, gecesini gündüzüne katmış bir Belediye Başkanına bu yapılanlar hak da değildir reva da değildir. Ayıptır, günahtır. Allah , hırsları vicdanlarının önüne geçenlerden bu memleketi korusun.

 Kapı gibi danışmandan balans ayarı!

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 15:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
halil
halil - 10 yıl Önce

abbas akgünü kınıyorum. çerkeş belediye başkanını çerkeşliler seçti, danışman oldum diye yağıp gürlemekte neyin nesi,makamlar gelir geçer. böyle danışmanlık olmaz.

Çerkeşli
Çerkeşli - 10 yıl Önce

Biz kendi irademizle güvendiğimiz bir başkan seçtik.10 yıl Ak parti çerkeşte yakalayamadığı başarıyı hasan başkanla yakaladı.zeki çalışkan memleketine hizmet aşkıyla koşuşturan bu insanı kimseye karalatmayız. sonuna kadar arkandayız başkan .Kıskananlarçatlasın.Durmak yok hizmete devam .Allah yarve yardımcın olsun dualarımız seninle....

Tavukcu
Tavukcu - 10 yıl Önce

"allah , hırsları vicdanlarının önüne geçenlerden bu memleketi korusun." bu cümleyi okuyunca kıvırma hergelen demek geçti içimden. dün kemal bey e tavuk çiftliği ruhsatı almak için kapı kapı dolananın bugun ilçede usta bir dansöz gibi kıvırarak hedef saptırdığına sahit oluyoruz ya.. bende bunları allaha havale ediyorum.

Çerkeşli
Çerkeşli - 10 yıl Önce

danışmanın bu sorularından neden rahatsız olundu şöyle böyle diye bir itham yok sorular var sadece ortada soru sormak her vatandaşın hakkıdır. yaranız mı var gocundunuz? ben bir çerkeşli olarak anlamadım gitti. çıksın başkanda bu sorulara yanıt versin yine altını çizerek söylüyorum ortada itham değil sorular var diplomanızı nereden aldınız ki bunu anlayamıyor sunuz?

Gereken yapılsın
Gereken yapılsın - 10 yıl Önce

T.B.M.M. danışman olarak çalışan personelle igili yayımlamış olduğu' Milletvekilleri danışmanı çalıştırılması hakkında hizmet sözleşmesi esasları' 13. maddeeyi hatırlatmak istiyorum:

Madde 13- Görevli, görevi sırasında öğrendiği gizli bilgileri, görevinden ayrılmış olsa bile, yetkili makamın izni olmadıkça açıklayamaz. Basına veya haber ajanslarına bilgi veya demeç veremez. Görevi gereği derlediği bilgi, haber, doküman veya malzemeyi hiçbir kişi ve kuruluşa veremez. Ayrıca bu bil

SIRADAKİ HABER