banner198

İstifa virüsü Atkaracalar’a sıçradı!

Ak Parti’de yaşanan istifa krizinin yeni adresi Atkaracalar İlçe teşkilatı oldu.

İstifa virüsü Atkaracalar’a sıçradı!
banner145
Ak Parti’de yaşanan istifa krizinin yeni adresi Atkaracalar İlçe teşkilatı oldu. İlçe Başkanı Veysel Yartaşı ile Belediye Başkanı Rıfat Altuntop, İl Genel Meclis üyeleri Cengiz Öngel ve Ahmet Ulusoy arasında uzun süredir yaşanan gerilim istifaları beraberinde getirdi.

İlçe Yönetim Kurulundan 6 kişi, Gençlik ve Kadın kollarından 13 kişi olmak üzere toplamda 19 kişi görevlerinden istifa etti. İstifa eden isimler arasından Belediye Başkanı Altuntop’un Kadın Kolları yönetiminde yer alan eşi de dikkat çekti.

İstifaların ardından Perşembe günü İl Başkanı Celal Kaman Başkanlığında İlçe Başkanı Veysel Yartaşı ve yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı toplantı oldukça tartışmalı geçti. Haber Merkezimizin elde ettiği bilgilere göre bir ara Yönetim Kurulu üyelerinden birisi İlçe Başkanı Yartaşı “ağzını kırarım” şeklinde sözlerle tehdit etti. İl Başkanı Kaman olaya müdahale ederek tehdidin fiziki şiddete dönüşmesini önledi.

Toplantının ardından üzerinde oluşan baskılara daha fazla dayanamayan Veysel Yartaş’ın ailevi nedenleri sebep göstererek görevinden istifa ettiği de iddialar arasında yer alıyor.

İddialar ise çok vahim!

İlçe teşkilatın da yaşanan kavganın seçim öncesine kadar uzandığı ve Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinde Rıfat Altuntop ismine sıcak bakmayan Yartaş’a karşı Altuntop’un mesafeli bir duruş sergilediği belirtiliyor. Yaşanan kavganın bir başka nedeni Demirli köyü nüfusuna kayıtlı olan Yartaş’ın köylü şehirli ayrımcılığına tabi tutulması. Yartaş’ın daha öncede ilçe merkezinde yolda giderken ters düştüğü teşkilat mensubu kişiler tarafından sıkıştırılmaya çalışıldığı öğrenildi. Bunun dışında Kasım ayından yapılan İlçe Kongresinde çift liste krizi son anda o dönem ki İl Başkanı Salim Çivitcioğlu tarafından önlenmiş ve yönetime her iki cenahtan isimler yazılarak geçici sükunet sağlanmıştı.

İstifaları beraberinde getiren son olayın fitilini ise 112 acil hizmetlerinde çalıştırılmak üzere ambulans şoförü alımıyla ilgili süreç ateşledi. İşe alınacak isim konusunda ihtilafa düşen gruplar arasında çıkan görüş ayrılığı istifaları da beraberinde getirdi.  Teşkilata mensup bir isim ise, işe alınacak kişide aranan şartların bahsedilen hiçbir kişide bulunmadığını buna rağmen yaşanan kavganın eskiye dayanan sorunlara bir kılıf olarak kullanıldığı görüşünü bizlerle paylaştı.

 

Ortaya atılan vahim iddialarla ilgili Haber Merkezimizin görüşmek istediği Veysel Yartaş’a ise telefonu kapalı olduğu için ulaşılamadı. Yartaş’ın telefonlarının günlerdir kapalı olduğu ve iletişim kanallarını kapattığı öğrenildi.  

İlçe başkanının arkasındayım!

İl başkanı İlçe Başkanının arkasında duramadı iddialarına karşılık Çankırı Postasına kısa bir açıklamada bulunan Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman, Veysel Yartaş’ın istifa ettiğine dair henüz eline ulaşmış bir istifa dilekçesi olmadığını söyledi. "İlçe Başkanımın arkasındayım" diyen Kaman,” İstifa edenler isimlern yerine yedek üyelerden isimler getirilir” diyerek sözlerini tamamladı.  

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 04:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
atkaracalarli
atkaracalarli - 9 yıl Önce

Boyle yalanlar uzerine kurulan bir teskilatin bu tur olaylara gebe olmasi gayet normaldir.cunku bu teskilatin amaci mememleket cikarlari degil sahsi menfaatleridir.icerisinde yer alan kisilerde ahmet ulusoy basta olmak uzere parti ile uzaktan yakindan alakasi olan kisiler degildir.

atkaracalar sevdalisi
atkaracalar sevdalisi - 9 yıl Önce

Belediye baskani eski koyu MHP li , Ahmet ulusoy eski ANAP li , cengiz ONGEL in de cok sık parti degistiren birisi oldugunu biliyoruz , bunun anlamida su demek oluyor ilce menfaati degil kendi menfaatimizi dusunuyoruz surece atkaracalarda bu gibi durumlar oluyor ve akp doneminde de bu mislisiyle artmistir ve son haddede catlak meyfana cikmistir.. Insallah param parca olursun akp bu daha baslangic .....

M Y
M Y - 9 yıl Önce

ilçe başkanının oğulları hakkında birinci ağızdan kesin cevaplar vereyim büyük iki oğlu diyanet personeli en büyüğü biri ilahiyat olmak üzere iki fakülte mezunu bir ilahiat mezununu köyde i̇mam olmasi i̇çi̇n torpi̇le i̇hti̇yaci yoktur ve şu anda 7 yila yakin hi̇zmeti̇var yani̇ başkanliktan önce i̇mam i̇ki̇nci̇ oğlu di̇yanette kati̇p bi̇r fakülte ve bi̇ri̇ ilahi̇yat yüksek okul mezunu görev süresi̇ 10 yilin üzeri̇nde yani̇ başkanliktan önce

atkaracalardan
atkaracalardan - 9 yıl Önce

Ben yiyemedim kavgasi baska birsey degil

M Y
M Y - 9 yıl Önce

devam edeyi̇m 3. oğlu çankirida beton santiralinde i̇şçi̇ fabri̇kada yatili bu herhalde torpi̇l gerekti̇rmez i̇steyen gi̇di̇b başvurabi̇li̇r 4. oğlu kpss den 80 puanla meslek li̇seli̇ olarak demi̇r yollarina atandi di̇kkat edi̇n kpss şi̇mdi̇ i̇fti̇ra atanlarin torpi̇lle bu görevlerden hangi̇si̇ni̇ alamamişlar kpss puanlarini tahsi̇lleri̇ni̇ ve yaşlarini bekli̇yorum ki̇ karşilaştiralim?

Karatekin Bey
Karatekin Bey - 9 yıl Önce

atkaracalar belediye başkanı uzun zamandır kendine yakın birini parti ilçe başkanı yapmak için uğraşıyordu. sonunda amacına ulaşmış gözüküyor. ama il başkanımızında bunu görmesi lazım değilmiy di ?

Yorumsuz
Yorumsuz - 9 yıl Önce

Sorun çözmek yerine , yedek kadroyla devam etmek , il Başkan'ının tutumu o koltuğa süpriz bir sekilde oturduğunu cok net gösteriyor.
Asıl sorunun üstüne git , ilce baskanı oğullarını kayiriyor de.Haklinin yanında ol.

çankırılı dost
çankırılı dost - 9 yıl Önce

Sayın İl Başkan'ının yerinde olsam Yönetimin dışından olan toparlayıcı bilğili aktif genç birini atar bu kanayan yarayı keser atarım.


SIRADAKİ HABER