banner306
banner198

Mastı’dan Çankırılılara Şamlı benzetmesi!

Av. Ahmet Korhan Mastı, İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda Çankırı da dişi deveye erkek diyen 72 bin Şamlı var benzetmesinde bulundu.

 Mastı’dan Çankırılılara Şamlı benzetmesi!
banner145
MHP’den Çankırı Milletvekilliğine aday adaylığını açıklayan Av. Ahmet Korhan Mastı, İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda Çankırı da dişi deveye erkek diyen 72 bin Şamlı var benzetmesinde bulundu.

 

Milliyetçi Hareket Partisi'nde 7 Haziran 2015 milletvekilliği genel seçimi için aday adaylık başvuruları başladı. İlk aday adaylığı başvurusunda bulunan isim ise Av. Ahmet Korhan Mastı oldu.

 

İl Başkanı Çetin Kapdan tarafından karşılanan Mastı’ya desteğe gelen partililerin bir kısmı yoğun kalabalık yüzünden salona giremedi.  

 

-Bu memlekette dişi deveye erkek diyen 10 binlerce Şamlı var!-

Muaviye ile Kufeli bir tacirin arasında geçen tarihi bir anekdotu anlatan Mastı, Hz. Osman’ın vefatından sonra Maviye ile Hz. Ali arasında yaşanan biat olayında Muaviye’nin başkaldırarak Şam’a gittiğini söyledi. Şam’da bir pazar yerinde Kufeli ile Şamlı arasında geçen deve meselesini anlatan Mastı, Şamlının Küfelinin devesinin yularına yapışarak ‘bu erkek deve benimdir’ diyerek deveyi almak istediğini ve erkek deve, dişi deve kavgasının Muaviye ye kadar gitmesi üzerine halkın ortasında mahkeme kurulduğunu söyledi.

 

Mastı kurulan mahkemede Muaviye’nin her iki tarafı da dinledikten sonra erkek devenin Şamlının olduğuna hüküm verdiğini ve orada bulunan halka dönerek ”Ey halkım bu erkek deve kimindir?’ diye sorduğunu halkın yanıtının da aynı şekilde ‘evet bu erkek deve Şamlınındır’ şeklinde olduğunu söyledi.

 

Mastı, halkın yanıtının ardından Muaviye’nin yanına çağırdığı Kufeliye ‘Sende biliyorsun bende biliyorum ki bu deve dişidir. Ama git Ali’ye söyle! Bu memlekette Muaviye’nin arkasında dişi deveye erkek diyen 10 binlerce Şamlı var “ diye konuştu.

 

Çankırı’da hatıra dayalı yeni imar çalışmaları var!

Mastı, “Şu an Türkiye’nin her türlü kurumları erozyona uğramış durumda. Devlet kavramı yok edilmiş vaziyette. Tüm bunlara rağmen Türkiye de dişi deveye erkek diyen 22 milyon Şamlı var. Çankırı sokaklarını gezemiyorsunuz çamur, arabadan geçemiyorsunuz. Kanalizasyon ve su alt yapısı yok. Ama bunlara rağmen duygusal hatıra dayalı yeni imar çalışmaları var. Tüm bunlara rağmen Çankırı da dişi deveye erkek diyen 72 bin Şamlı var! Bakıyorsunuz adalet elden gitmiş durumda. Daha geçtiğimiz hafta 3 polisi serbest bıraktı diye 3 sulh hukuk hakimi görevden alınmış durumda. Ama biz bütün bunlara rağmen göreve hazırız. Biz 72 bin Şamlının oyunu almak için göreve talibiz.” şeklinde konuştu.

 

Mastı, göreve hazır olduklarını ifade ederek konuşmasını tamamladı.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 03:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
kara ali
kara ali - 9 yıl Önce

aciklama yapma sen simdiden mhp zarar verdin sizin gibiler bayram arifesi. siyaste gelenler partilere ancak zarar verirler

cankirili
cankirili - 9 yıl Önce

Yorumunuz eleştiri sınırlarını aştığı için onaylanmamıştır.

cankirili
cankirili - 9 yıl Önce

Cankiri lara dogrudan olmasa bile dolayli yoldan hakaret eden aday adayi mhp ye simdiden zarar vermis orada bulunan zevatlar da suskun kalmislar hepsine yaziklar olsun buyuk bir kaf ile basladilar anlasiliyorki partinin secim disiplini ve kurallari yok her aday adayi agzina geleni soylerse vay ki partinin haline sonunda biz ne yaptik sarkisi soylerler. secimi basit siyaset e indirgemeyin cankiri halki dogruya egri demez kendini sevene oyunu verir. secmeni hakir gorecegine kendini sevdir ,,,,,,,,,,,,,,,,? ,,,,,,,!

Ali yılmaz
Ali yılmaz - 9 yıl Önce

Bırak 72 000 i Çankırıda ardahan lı birde il başkanı var....

koyun ve keçi misali
koyun ve keçi misali - 9 yıl Önce

yazıyı iyi okuyun ezbere ve yıpratmak için yalan yazmayın.

Ömer Lütfi Özenç
Ömer Lütfi Özenç - 9 yıl Önce

Türk milletini bölüp parçalamak isteyenlere, soyup sovana çevirenlere verilen destek dikkate alındığında Sayın Mastı az bile söylemiş.
Çankırılı, Çankırı'nın Türk yurdu olduğunu hatırlamalıdır...

SIRADAKİ HABER

banner304