banner198

Meral Akşener Çankırı'da parti binasını açtı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı'da partisinin il binasının açılışını gerçekleştirdi.

Meral Akşener Çankırı'da parti binasını açtı
banner145

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisinin aday olacağını vurgulayarak, "İttifak yaparak seçime gitmeyeceğiz. İttifak ile ilgili düşünsek düşünsek Demokrat Parti ve Saadet Partisi'yle yan yana gelmeyi düşünürüz. " dedi.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı'da partisinin il binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Genel Başkan yardımcıları Musavvat Dervişoğlu, Koray Aydın gibi partinin ağır topları da katıldı.

Açılış öncesinde parti binası önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Akşener, Türkiye'de birinci problemin 'genç işsizlik' olduğuna vurgu yaptı. Akşener, " Her şehirde bir üniversite var ama orada üniversitenin kurulduğu şehirde o çocuğun girip çalışabileceği bir sanayi yok. Biz bunun sebebini biliyoruz. Bunun sebebi sanayisizleşme. İkincisi tarım. Tarım çöktü bu ülkede. Mazotu kaça kullanıyor çiftçimiz, 5 lira. Peki ABD çiftçisi kaça kullanıyor,1.5 lira. Çiftçiyi bitirdin kardeşim, hayvancılığı bitirdin" dedi.

 

- 'Uyap'ı Kaptırmışlar' -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını gerçekleştirdik. Ama bir şeyi gerçekleştiremedik. Maalesef UYAP gibi çok önemli teknolojiyi, bu da bir özeleştiridir, FETÖ'cülere kaptırdık. Bu ağ orayı kendi sinsi emelleri için çok acımasız kullandılar. Oradan en büyük zulmü icra ettiler" sözünü hatırlatan Akşener, "Bir siyasetçiyi düşünün ki önüne gelen aldatıyor. Bu sabah yeni bir açıklama, özeleştiri yapıyor. 'Yine ne oldu' dedim. Meğerse UYAP'ı kaptırmışlar. Şimdi bu UYAP FETÖ'cüler tarafından ele geçirilmiş. Orası da kaptırılmış. Şimdi bu UYAP üzerinden düşen hakimlerle yapılan mahkemelerin sonuçları nedir? Siz bu milletle dalgamı geçiyorsunuz? Bıktırdınız bizi ya düşün artık yakamızdan" şeklinde konuştu.

 

Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın 'Mor Beyin' uygulamasıyla 11 bin 480 kişinin telefonuna iradesi dışında ByLock'a yönlendirdiği açıklaması üzerinden Cumhur Başkanı Erdoğan'ı eleştiren Akşener, "1.5 yıldır bu insanlar hapis yatıyor. Bu insanların 1.5 yılını ne ile ödeyeceksin? Bu MİT ne iş yapar?" sorusunu yöneltti.

 

Akşener “Sayın Erdoğan aldatıldım diyor, Allah aşkına 16 senedir aldatılan bir lider olabilir mi? Buradan şu çıkar, ya çok safsınız veya ortada bir art niyet var. Madem aldatılıyorsunuz, bu milletin yakasından artık düşün, bu milletin sırtında kurban kesmekten artık vazgeçin" ifadelerini kullandı.

 

Akşener, konuşmasının ardından parti binasının kurdelesini dualar eşliğinde keserek  resmi açılışını gerçekleştirdi.

 

- "Demokrat Parti Ve Saadet Partisi İle İttifak Mesajı" -

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı'da partisinin il binasının açılışının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin CHP ve HDP ile yan yana anılmasına tepki gösteren Akşener, "İYİ Parti'yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum. Bugüne kadar İYİ Parti Genel Başkanı olarak benim ağzımdan bir siyasi partinin aldığı karara yönelik akıl fikir verecek bir cümle çıkmadı. Sayın Bahçeli bize akıl verme mevkiinde değil. Dolayısıyla o bir karar vermiştir ona saygı duyuyoruz, hayırlı olsun" dedi.

Akşener, gönlünden Demokrat Parti ve Saadet Partisi ile ittifak geçtiğini belirttiği açıklamasında; "Bizim ne yapacağımıza başkası karışamaz. Biz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde parti adına aday göstereceğiz. Arkadaşlarımız beni istiyorlar, ben de buna 'Evet' diyorum. İttifak yaparak seçime gitmeyeceğiz. İttifak ile ilgili düşünsek düşünsek Demokrat Parti ve Saadet Partisi'yle yan yana gelmeyi düşünürüz. Bir görüşmemiz de yok bu anlamda. Dolayısıyla ne CHP ne de diğer partiyle birlikte seçime gitme gibi bir birlikteliğimiz olamaz" diye konuştu.

Erken seçim hakkındaki düşüncesini de aktaran Akşener, "Benim öngörüm 15 Temmuz 2018'de, bu bir bilgi değil bu bir öngörüdür, genel seçim ve partili cumhurbaşkanlığı seçimini yapar diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 

Akşener, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan esnafların dükkanlarını gezerek sohbet etti. Akşener esnaf ziyaretinin ardından Çankırı'da ayrıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304