banner198

MHP’de Halil İbrahim Becer sürprizi

Çerkeş’in yetiştirdiği bürokrat ve siyasetçi Halil İbrahim Becer, MHP’den adaylık yolunda

MHP’de Halil İbrahim Becer sürprizi
banner145

Çerkeş’in yetiştirdiği bürokrat ve siyasetçi Halil İbrahim Becer, MHP’den adaylık yolunda.

 

Yaklaşan Genel seçimler öncesi MHP’de aday adaylığı süreci hareketlendi. Çankırı siyasetinin tanınan isimlerinde Halil İbrahim Becer, MHP’den aday adaylığı için başvuracağını duyurdu. Becer, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığında bürokrat olarak bulunduğu yıllarda Çankırı’ya  büyük hizmetler sunduğunu, tecrübelerini meclise taşımak için yola çıktığı söyledi.

 

Çankırı Eğitim Enstitüsü ve Öğretmen Lisesi, Çankırı Sağlık Kolejinde eğitimci olarak çalışarak topluma yüzlerce öğretmen ve sağlık memuru kazandıran Halil İbrahim Becer, bürokrasi basamaklarını adım adım çıkarak Sağlık Bakanlığında sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak çalıştı.

 

Sağlık Meslek Liselerinin açılmasını sağladı!

 

Sağlık Bakanlığı’nda Genel Müdür olduğu yıllarda Çankırı ve ilçelerine (Çankırı merkez, Eldivan, Ilgaz, Yapraklı, Çerkeş, Kurşunlu, Orta)’ya  açılmasını sağlayan Becer,  Sağlık Meslek Liselerinden binlerce Sağlık Memuru, Hemşire ve Ebe’nin yetişmesini sağlayarak Türk sağlık sistemine vatandaşa hizmet veren yeni neferler yetişmesinde öncü oldu.

 

 

Çankırı’da Yılın Bürokratı Seçildi!

 

Becer’in o dönem Çankırı’da sağlık alanında yaptığı atılımların başında Aksu mahallesinde bulunan Devlet Hastanesine Sağlık Meslek lisesinin binasını tahsis ederek Hastanenin yatak kapasitesini 80’den 200 yatağa çıkartılmasını sağlaması oldu. Bu çerçevede doktor ve branş  sayısı da arttı. Hastahaneye devretmiş olduğu Sağlık Meslek Lisesi yerinede yine Hastane avlusu içerisinde 250 Yatak ve dershane kapasiteli Yatılı Sağlık Meslek Lisesi Yapılmasını sağladı. Bu gün bu bina Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesinde Sağlık Meslek Yüksek Okulu olarak hizmet vermektedir.  Ilgaz Devlet Hastanesinin yatak kapasitesinin artırılmasında, Şabanözü, Çerkeş Devlet Hastanelerinin yapımında Genel Müdür iken birebir uğraşan Becer, bu çalışmalarından ötürü Çankırı’da Yılın Bürokratı seçildi. Becer, Kazakistan Türkiye Cumhuriyeti Büyük Elçiliğin de Tarım Ateşeliği görevinde bulundu.

 

Tarım Bakanlığı Personel Genel Müdürü iken Köy Hizmetlerine en az 750 civarında Çankırılının işe alınmasını sağlayan Becer, yine aynı dönemde birçok köyün içme suyuna kavuşmasına vesile olmuş, ayrıca Ak Hasan Barajının yapımında etkin rol oynamıştır.

 

 

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 00:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
ömer mülayim
ömer mülayim - 9 yıl Önce

Yıllardır çankırı mıza ve çankırı halkına ilçe köy ayrımı yapmadan..her alanda ..görev yaptığı yıllarda..her konuda yardım cı olan. .Asalet li milliyetçi kişiligiyle dürüst ilkeli bir görüntü veren..Yigit ülküdaşımız..Halil İbrahim beçer. .kardeşimize..hayırlı ugurlu olur işallah..

ğulperi Ersoy
ğulperi Ersoy - 9 yıl Önce

Başarılar yolun acık olsun

boş adam
boş adam - 6 yıl Önce

yıllarca sağlık okullarında öğrencilerin birbiryle kardeşce yaşamasını engeliyen bir zat,yeni gördüm,hakkımız zehir olsun

SIRADAKİ HABER