banner198

Orta Dernekler Birliği talihsiz açıklama için özür bekliyor!

Çakırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in ayrıştırıcı açıklamasına bir tepkide Orta Dernekler Birliğinden geldi. Birlik, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’i yaptığı açılama nedeni ile Ortalılardan özür dilemeye çağırdı.

Orta Dernekler Birliği talihsiz açıklama için özür bekliyor!
banner145
Çakırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in ayrıştırıcı açıklamasına bir tepkide Orta Dernekler Birliğinden geldi. Birlik, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’i yaptığı açılama nedeni ile Ortalılardan özür dilemeye çağırdı.

 

Yazılı açıklamasında isim vermeden Dinç’e çağrıda bulunan Birlik Başkanı Şaban Can,“Kendi siyasi çekişme ve hesaplaşmalarına ilçemizi alet edip sonra da kendini aklayıcı açıklamalar yapan kişilerden Ortalılar adına özür bekliyoruz.” dedi.

 

Yapılması daha önceden ilgili bakanlar ve siyasilerce söz verilen açık cezaevinin Çankırı merkeze alınması hususunda birbiri ardına yapılan açıklamaları doğru bulmadıklarını belirten Can, “Orta’yı siyasi çekişmelerin değil, yatırım çekişmelerinin merkezi olarak görmek istiyoruz. Bu nedenlerle, son günlerde ilçemizin adının Çankırı kamuoyunda “kavganın merkezi” şeklinde lanse edilmesini şiddetle kınıyor ve ilçemizle ilgili her türlü yatırım girişimlerinin takipçisi olmaya ve Orta’nın ve Ortalı’nın hakkını sonuna kadar savunacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.“ dedi.

 

Şaban Can’ın açıklaması şöyle:

Son günlerde Çankırı yazılı ve görsel basınında haber konusu olan AK Parti Orta İlçe Kongresinde yaşanan gerginlik ve sonrasındaki açıklamalarla ilgili ilçemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak yazılı bir basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur.

 

Bizler Orta Dernekler Birliği olarak Orta merkez ve köylerimizin üye dernekleriyle ilçemizin kalkınması, hak ettiği yatırımları alabilmesi için gerek siyasi gerekse bürokratik mercilerle sürekli görüşerek ilçemiz için gayret gösteren bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu nedenle üye derneklerimizle bir olma diri olma sloganıyla pek çok etkinlik düzenledik. Birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırmak adına girişimlerimizi sürdürürken, ilçemizde düzenlenen parti kongresi sonrasında ilçemizi hedef alan , ilçemize yapılması daha önceden ilgili bakanlarımız ve siyasetçilerimizce söz verilen açık cezaevinin Çankırı merkeze alınması hususunda birbiri ardına yapılan açıklamaları doğru bulmuyoruz. İlçemize yapılacak bir yatırımın takipçisi olacağımızı kuruluş gayemizde belirtmiş bir birliğiz. Bu nedenle ilçemizin kalkınması için katkı sağlayacak bu yatırımın ilçemizden alınması, engellenmesi ve başka bir yere yapılması konusunda tavrımız baştan beri nettir ; Bu yatırım Orta’nın hakkıdır !!! Yatırım konusunda belli bir aşamaya gelinmişken, ilçemizin bu beklentisinin aleyhine söylemlerde bulunanları kınıyoruz !! Kendi siyasi çekişme ve hesaplaşmalarına ilçemizi alet edip sonra da kendini aklayıcı açıklamalar yapan kişilerden de Ortalılar adına özür bekliyoruz.

 

Ortalı hemşehrilerimiz, adliyesinin kaldırıldığında askerlik şubesinin kapatıldığında nasıl vakarlı davranmışsa, o kapatılmaların burukluğunu bağrına basmışsa bu insanımızın devlet kaynaklarının verimli kullanılmasına gösterdiği saygıdandır. Nasıl ki adliye ve askerlik şubesinin kapatılmasında devletimiz açısından bir talep azlığı görülüyorsa, açık cezaevi, organize sanayi vb yatırımlarda da Ortalıların yoğun isteği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu konularda değerli milletvekillerimiz mihmandarlık yaparak Ortalı hemşerilerimizi hak ettikleri yatırımlara kavuşturmalıdır. Orta’yı siyasi çekişmelerin değil, yatırım çekişmelerinin merkezi olarak görmek istiyoruz.

 

Bu nedenlerle, son günlerde ilçemizin adının Çankırı kamuoyunda “kavganın merkezi” şeklinde lanse edilmesini şiddetle kınıyor ve ilçemizle ilgili her türlü yatırım girişimlerinin takipçisi olmaya ve Orta’nın ve Ortalı’nın hakkını sonuna kadar savunacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2017, 00:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER