banner198

Özcan’ın açıklamaları talihsiz bir açıklama!

Ak Parti Çankırı Milletvekili Avukat İdris Şahin, Vali Vahdetti Özcan'ın Buğdaypazarı muhtarı hakkındaki açıklamalarını talihsizlik açıklamalar olarak yorumladı.

Özcan’ın açıklamaları talihsiz bir açıklama!
banner145
Ak Parti Çankırı Milletvekili Avukat İdris Şahin, Vali Vahdetti Özcan ile Buğdaypazarı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karsavuran arasında yaşanan polemiği değerlendirdi. Şahin, Vali Özcan’ın açıklamalarını talihsizlik açıklamalar olarak yorumladı.

 

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’in güdeme dair sorularını yanıtlayan İdris Şahin, Vali Vahdettin Özcan ve Buğdaypazarı Muhtar Hüseyin Karsavuran arasında yaşanan tartışmada Muhtar Karsavuran’a arka çıktı.

 

Şahin, “Sayın Valinin açıklaması son derece talisiz bir açıklama olmuştur. Herkesin millet iradesi ile seçilmişlere, en küçük muhtarından en tepedeki Cumhurbaşkanına kadar millet adına saygı göstermesi gerekir. Demokrasilerde hiçbir kamu kurum ve kuruluşunun yöneticisi, millete rağmen milletin tercihleri dışında bir duruş sergileyemez. Asıl olan millet iradesini dokunulmazlığıdır. Kaldı ki süreç değerlendirildiğinde Buğdaypazarı muhtarımızın eksikliği veya konuları anlatılış tarzında abartılar olabilir. Böyle dahi olsa, belirli bir silsileyi takip ettiğini ifade eden seçilmişe karşı Sayın Valimizin basın aracılığı ile böyle bir açıklama yapmış olmasının doğru bulmuyorum.” şeklinde konuştu.

 

Şahin, “Her ne olursa olsun ilimizde ki en büyük mahallemizin muhtarının, kapıları her daim Çankırı halkına açık olan Valilik makamına rahatlıkla ulaşabilme imkânının ve eksiklikleri yüz yüze paylaşabilme hakkının olduğuna inanıyorum. Keşke bu hadiseler basın önünde yaşanmasıydı. Sayın Valimiz ile Muhtarımız yan yana gelmeli, sıkıntıları paylaşarak konunun çözümü cihetine gitmeliydi. Ancak şu aşamadan sonraki süreçte keşke, ama, cümleleri kurmaktan öte; bir sorun, bir sıkıntı varsa, bunun çözümü yoluna gidilmesinin uygun olacağına inanıyorum” ifadeleri kullandı.

 

-Üstünlük daima bizdeydi!-

Çankırı’da  ‘gün İdris Şahin’in günü’ yorumları ile en çok konuşulan konuların başında Habertük televizyonunda yayınlanan tartışma programı geliyordu.  Türkiye’nin Nabzı programında Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünde, Av. Ali Aydın, Av. Ümit Kocasakal ve Turgut Kazan ile TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan İç Güvenlik Paketinin konuşulduğu tartışma Çankırı'da ilgiyle takip edildi.

 

Şahin’e, oldukça sert geçen tartışma programında ki  performansını nasıl bulduğunu sorduk.  Ak Parti kanadını temsilen programa katılan Şahin, “ Takdiri Çankırılı vatandaşlarımıza bırakıyorum. Canlı yayında üç saat boyunca üstünlüğün bizde olduğu bir tartışma ile kamuoyunda yapılmaya çalışılan spekülatif yönlendirmelere açıklık getirdik. Halkımızdan çok sayıda olumlu dönüşler ve teşekkür mesajları aldım.” şeklide konuştu.  

  

-“Mahkeme kadıya mülk değil”-

7 Haziran 2015 Genel seçim sürecinde 28 aday ile Ak Parti Çankırı Milletvekili aday adayı sayısında yaşanan bolluğu yorumlayan Şahin, “Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Siyasette olması gereken seviyedir, ahlaktır, demokratik bir yarıştır. Adaylık kime nasip olursa Ak Parti’nin ilkeleri doğrultusunda çalışacak olan arkadaşlarımıza canı yürekten destek oluruz. Sonuç itibarı ile ‘mahkeme kadıya mülk değildir.’ Yapmış olduğumuz görevlerde, ila nihayetine yapacağımız görevler değildir. Elbet bir gün sonu gelecektir. Bugün olur, yarın olur. Takdiri tamamen Cenab-ı Hakk’a aittir. Nasibimizde varsa vekil olarak devam ederiz. Nasibimizde yoksa listeye girecek olan arkadaşlarımıza da destek oluruz. Ak Parti’de samimice siyaset yapmak isteyenlere karşı bir tavrımız asla ve asla olamaz. Aday bolluğu Ak Parti’ye olan güveni, Ak Parti’yi 2023 - 2071 vizyonuna uygun bir şekilde iktidarda tutacağının göstergesidir. Dolayısı ile sayının fazla olması beni ziyadesi ile memnun etmektedir. Partimiz kimi aday gösterirse göstersin yanlarında olacağımızı belirmek istiyorum. Temayül yoklamasına girecek olan arkadaşlara süreçte başarılar diliyorum. İnşallah haklarımızda Cenab-ı Hak neyi uygun görüyorsa o olsun” temennisinde bulundu.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 02:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
VATANDAŞ
VATANDAŞ - 9 yıl Önce

sayın vekilden nihayet beklenen açıklama geldi ve sağduyulu insanlar biraz olsun rahatladı.ümit ederiz ki diğer vekilimizde benzer bir açıklama yapsın ve çankırının sahipsiz olmadığını dosta düşmana göstersin.akıl mantık ve vicdan ne diyorsa sayın idris şahinde o nu demiş.önce mülkiye sonra türkiye diyerek milleti ezen zihniyete gereken ders verilmediği müddetçe çankırıda kalkınamaz türkiyede kalkınamaz

demokrasi
demokrasi - 9 yıl Önce

Sayın Vekilimiz çok güzel bir açıklama yapmış ve son noktayı koymuş anlayan anlar artık.

Tribünleeeer
Tribünleeeer - 9 yıl Önce

Vekil tribünlere oynamış ne yapacadı:))) valim sen siyasi oyunlara yedirme çankırıyı. Biz çangırılılar ve Vekil de biliyor elbet muhtarı ama böyle diyecek tabi:)) önce Türkiye sonra Mülkiye. Mülki amirler bu vatan için kendinden geçen adamların başındadır. Valiyle muhtarı yarıştırmaya kalkıyorlar ya :))))))))

Akif
Akif - 9 yıl Önce

vekilin ifadeleri tamamen seçime dönük ucuz politikalar. sürekli çalıştığı valiye en küçük bir boşlukta bunu yapan kişiye değil vekil olarak insan olarak bile güvenilmez. kınıyorum

Nevzat
Nevzat - 9 yıl Önce

sanki kendi yaptığı açıklama çok talihli...

başbakan valimizi tarif etmiş zaten
başbakan valimizi tarif etmiş zaten - 9 yıl Önce

başbakan bizim valinin yaptığı tüm güzel şeyleri anlatmış toplantıda. her cümlesini uyguluyor zaten vali. helal olsun vali sen bizden yana ol, siyasi oyunlardan yana değil. adamsın

seçmen
seçmen - 9 yıl Önce

Seçilmiş atanmıştan elbette üstündür. Sayın vekil yine kendine yakışan ağırlıkta edepli ve o her zamanki idris Şahin düsturuyla hareket Etmiş. Herkese her siyasiye burokrata lazım gelen yare n diyarında yaren kültürüne yakışır vaziyette duruş sergilemek yakışır.

Çankırı
Çankırı - 9 yıl Önce

valiler toplantısında başbakan sanki̇ çankırıda valinin yarattığı ve sık sık tekrarladığı krizi görmüş gibi konuşma yapmış.acaba bizimki duydumu uyudumu


SIRADAKİ HABER