banner198

Rektör Savaş siyasete giriyor mu? İşte cevabı!..

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, genel seçimlerde milletvekilliği tekliflerine açık olduğunu ifade etti.

Rektör Savaş siyasete giriyor mu? İşte cevabı!..
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, genel seçimlerde milletvekilliği tekliflerine açık olduğunu ifade etti.

Rektör Savaş, Uluyazı Kampüsü'nde düzenlendiği basın toplantısında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çankırı Karatekin Üniversitenin geldiği noktayı anlatan Savaş, 2007 yılında kurulan üniversitenin birçok ilke imza attığını söyledi.

 

Siyasete atılması ile ilgili bir beklenti içerisinde olan insanlar olduğuna değinen Savaş, “Çankırı’da insanlar önümü kesiyorlar, ‘Hocam biz sizi göndermeyiz’ diyorlar. Geçen alıveriş yaparken hiç tanımadığım iki kişi ‘Hocam biz MHP’liyiz ama hangi partiden aday olursan ol sana oy vereceğiz’ dediler” şeklide konuştu.

-Edebiyatını yapanlar farklı ama asıl yaren biziz!-

“Edebiyatını yapanlar farklı ama esas Yaren biziz.” diye konuşan Savaş, “ Biz kapımızı, elimizi, gönlümüzü Çankırı insanımıza hiçbir zaman kapatmadık. Beni bu devlet-millet yetiştirmiş, 58 yaşına gelmişiz. Akademik kariyer sahibi bir insanız. Eğer o kulvarda da bizden hizmet beklerlerse teklif gelirse düşünürüz.” ifadelerini kullandı.

Aday olacağı parti noktasında hizmetin partisi olmayacağını vurgulayan Savaş, “ Bazı insanlar bazı görevleri sınıf atlama gibi kişilik tamamlaması olarak görürler. Gerçekten bu kulvarda bana hizmet düşüyorsa Allah takdir etti ise hangi parti olursa olsun önemli değil. Yapacağın iş önemli! O işi hakkıyla yapman önemli.”diyerek siyasete açık kapı bıraktı.

-Dişi ağrıyan kimse onu diş doktoruna götürün-

Siyasilerle bir sıkıntısı olmadığını anlatan Savaş,” Ali İbrahim Savaş Rektör olarak siyasi partiler, STK, halkla, esnafla bir sıkıntısı var mı? Yok! Birilerinin bizimle sıkıntısı varsa onlara sorun. Dişi ağrıyan kimse onu diş doktoruna götürün. Hakikaten sıkıntımız yok.  Bana Binali Yıldırım Beyde sordu. Bana davetiye gelmedi diye bir vekil beyanat verdi. Vekile davetiye gitmesi şart değil. Ben vekil olacağım, rektör beni kapıdan koymayacak, bacadan girerim. Bizim açılışımıza programımıza gelen bir insana ‘Senin davetiyen yok, niye geldin?’ diye sorulur mu, üstelik protokole. Binali bey bana sordu, nedir sıkıntı? Sayın bakanım bu giden davetiyenin APS makbuzu getirttim hemen arkadaşlara. Bu protokol yerleşim planı ismi var mı? Var! Sağa çevirin kafanızı koltukta ismi var mı? Var! Ben şehrin seçilmiş vekilini üniversitede protokolde oturtmayacağım. Seçilmiş vekildir. Halk seçmiş, sev-sevme, beğen- beğenme, siz adabı muaşerete uyacaksınız misafir perverliğinizi göstereceksiniz.” diye konuştu.

-Diyalog dille olur-

Savaş, “Bu sıkıntılar diyalog eksikliğinden kaynaklanıyor’ falan deniyor ama diyalog dille olur. ‘Siyasi iradeyi tanımamak olmaz. Siyasi iradeye kafa tutulmaz’ falan deniyor. Ben siyasi irade ile savaşan bir insan olsam senenin son ayında 5 milyon 600 bin lirayı devlet verir mi? Siyasi irade ile neyi kastediyorlar onu anlayamadım. Ben siyasi irade ile çalışıyorum . Siyasi iradeyi tanımasam Binali bey gelir mi? Cevdet bey para veriri mi? Maliye müsteşarı kapısına yaklaştırır mı? Beni atayacak devlet ve ben devlet düşmanlığı yapacağım! Öyle şey olur mu?” şeklide konuştu.

 

-Gazetecilik zor meslek-

Basın mensuplarımın çalışan gazeteciler gününü kutlayan Savaş, Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ifade etti. Savaş, Çankırı gibi küçük ölçekli bir ilde bu mesleği yapmanın daha da zor olduğunu vurguladı.

Savaş, “Hayatta benim düsturumdur. Hakikat şahıslara göre değişen bir şey değildir. Her zaman hak ve hakikatin yanında olmak lazım! Zulüm görebilirsiniz, sizi ekonomik sıkıntıya sokabilirler. Ama dik durmak gerekir diye düşünüyorum. Gönül istiyor ki tüm meslek gruplarında olmasını istediğimiz gibi gazetecilerin de çalışma şartları ve özlük hakları en iyi düzeyde olsun ama gazetecilik mesai kavramı olmadan yapılan bir meslek ve bizlerin dünyaya bakan gözü duyan kulağı bu yüzden gazetecilerin ekonomik anlamda sıkıntılarının olmaması lazım, inşallah sizlerin daha iyi şartlarda çalışabilmesi için gerekli çalışmalar en kısa sürede yapılır” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2015, 00:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman
Osman - 9 yıl Önce

Sen MHP'den başka Adaylık koyma Sayın Hocam zaten koymayacağını da biliyorum.Yolun açık olsun.

Cemal Çankırı
Cemal Çankırı - 9 yıl Önce

MHP'liler Görmüş verirmiş falan her iki tarafa da oynuyor açık bir şekilde.Zaten rektörlükten başka herşeyi yaptı belliydi bunun böyle yapacağı

SIRADAKİ HABER