banner198

Saadet’te karar anı! Cumhurbaşkanlığında kime oy verecek?

Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Uzun, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Milli Görüş camiasının alacağı tavrın merakla beklendiği İl Başkanları toplantısı sonrasında Çankırı Postası’na çarpıcı açıklamalarda bulundu

Saadet’te karar anı! Cumhurbaşkanlığında kime oy verecek?
banner145
 Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Uzun, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Milli Görüş camiasının alacağı tavrın merakla beklendiği İl Başkanları toplantısı sonrasında Çankırı Postası’na çarpıcı açıklamalarda bulundu.” Tertemiz geçmişimizi lekeleyemeyiz” diyen Uzun, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldıkları kararı açıkladı.

 

Büyük bir vebale ortak olmayız!

Ak Parti döneminde Saadet Partisi olarak12 yıllık bir duruş sergilediklerini ifade eden Uzun, “Bu duruşun temel nedeni 12 yılda bize göre Ak Parti’nin büyük veballeri ile dolu bir geçmişe sahip olmasıdır” dedi.

 

İhtifalcilerin, Kenan Evren, İnönü döneminde dahi yapılmayan yasaların Ak Parti dönemimde geçtiğini anlatan Uzun,” Zina yasasının serbest olması, domuz etinin serbest olması gibi bizim inancımıza itikadımıza yakışmayan kesinlikle kabul edemeyeceğimiz maddeleri meclisten geçirmiş olması tamiri mümkün olmayan büyük vebaldir” dedi.

 

Tertemiz geçmişimizi lekeleyemeyiz!

Uzun, “Yine İslam coğrafyası olan Libya, Suriye, Irak gibi akan kanın müsebbibinin gene Türkiye ve Tayyip Erdoğan hükümeti olduğuna inanıyoruz. Milyonlarca insan bu yüzden yerinden yurdundan olmuş, Çankırı da bile görüyoruz. Biz tertemiz geçmişimizi 12 sene sonra Tayyip Erdoğan’a oy vererek lekelemenin büyük bir vebale ortak olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Delikanlı ise Yahudi cesaret madalyasını iade etsin!

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Erdoğan’ın seçim kampanyasına yatırdığı bin lirayı Erdoğan’ın ahlaki bulmayarak geri iade etmesini doğru bulan Uzun, “ Bizce iyi yapmış ama 2005 yılında Yahudi cesaret madalyası takıldı kendisine. Bu parayı iade ettiği gibi eğer delikanlı ise, yürekli ise Gazze’de bu mübarek günlerde çoluk çocuk öldüren Siyonistlerin taktığı bu madalyayı da iade etsin. Bütün Müslümanlar da bir bayram etsin. Bunu yapamıyor, konuşmalarından geçilmiyor ama iş icraata gelindiğinde bir şey göremiyoruz” tepkisinde bulundu.

 

Milli Görüş harekâtının bugün iktidarda olması durumunda tıpkı 1974’te nasıl Kıbrıs barış harekâtını kararlılıkla başardıysa bugünde Gazze için aynı tavrı takınacağı iddiasında bulunan Uzun, “Barış Harekâtı yapıldığında tüm küresel güçler karşımızdaydı. Her şey aleyhimize olmasına rağmen iktidarın küçük ortağı Prof dr. Necmettin Erbakan çıkarma emrini verdi ve bugün Kıbrıs’ta akan kan o gün bugün durdu. Yanı başımızda çoluk çocuk Gazze’de katlediliyor. Geldiğimiz noktada Sayın Erdoğan, hala BOB eş başkanlığı görevine devam ediyor. Bu görevi de Amerika’nın büyük İsrail projesi olarak devam ediyor. Bizim böyle adama oy vererek 12 yıllık mücadelemizi berhava etmenin bir gerekçesi olamaz” dedi.

 

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığını değerlendiren Uzun, Ekmeleddinin İhsanoğlu’nun İsrail ve İslam dünyasına karşı, bugüne kadar onurlu bir duruş sergileyemediğini bu yüzden ilkelerine uymayan üç adaya da destek vermeyeceklerini açıkladı.

 

Uzun, “O yüzden sandığa gideceğiz ama üç adaya da oy vermeyeceğiz. Bu vebale de ortak olmayacağız. Oylarımızı boş kullanacağız” dedi.

 

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER