banner306
banner198

Salim Çivitçioğlu MHPli Belediye Başkanına yüklendi

AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitçioğlu Kurşunlu nun MHP li Belediye Başkanı İbrahim Doğu nun hükümet icraatlarını sahiplenmesini eleştirdi.

Salim Çivitçioğlu MHPli Belediye Başkanına yüklendi
banner145

 AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitçioğlu Kurşunlu’nun MHP’li Belediye Başkanı İbrahim Doğu’nun hükümet icraatlarını sahiplenmesini eleştirdi. Doğu’nun Türkiye’nin hiçbir ilçe belediyesinde olmayan E 350 cc Mercedes marka makam aracına bindiğini vurgulayan Çivitçioğlu, “ Ama sizin 1970 model İtfaiye arabanız ‘Allah vermesin’ bir yangın olduğunda, şuradan dönme şansına sahip bile değil” dedi.

TOKİ’yi biz yaptık! TOKİ hükümetimizin başarısıdır

Kurşunlu İçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Salim Çivitçioğlu,  Kurşunlu’da bu yıl 6. düzenlenen Bal ve Gençlik Festivalinde Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu’nun hükümet icraatlarını sahiplenmesini eleştirdi. TOKİ’nin AK Parti hükümeti zamanında kurulmuş, vatandaşın ekonomik yapısına uygun şekilde taksitlendirilerek insanları ev sahibi yapmak amacıyla kurulmuş bir kuruluş olduğunu belirterek “Bunu ‘biz yaptık’ diyemezsiniz. Siz yapacaksınız belediyenin bir arsasına kat karşılığı bir yer yaparsınız gururlanarak ‘bunu biz yaptık’ dersiniz. TOKİ’yi biz yaptık! TOKİ hükümetimizin başarısıdır” şeklinde konuştu.

Doğalgaz Fabrika sayesinde geldi!

Kurşunlu’ya doğalgazın, Seramik Fabrikasının ilçeye kurulması sayesinde geldiğini anlatan Çivitçioğlu, “Fabrikanın doğalgazla çalışıyor olması bu ilçeye bir ayrıcalık, buda hükümetin sağlamış olduğu bir icraattır. Milliyetçilik duygularıyla “buraya fabrikayı getirdik” diyorsunuz! Ama burada sizler hiçbir şey yapmadınız. Milliyetçilik duygusuyla Prof. Dr. Hikmet Özdemir hocam getirdi o fabrikayı buraya, yatırımını yaptırdı. Burada istihdam oluşturuldu. Fabrika da şu an bir takım ekonomik sıkıntılar olabilir inşallah bu zamanla aşılacaktır” dedi.

Bindiği makam aracı hiç bir belediyede yok!

Belediye Başkanı Doğu’nun Türkiye’nin 957 ilçe belediyesinin hiçbir ilçesinde olmayan E 350 cc Mercedes marka makam aracına bindiğini vurgulayan Çivitçioğlu, “ Ama sizin 1970 model İtfaiye arabanız ‘Allah vermesin’ bir yangın olduğunda, şuradan dönme şansına sahip bile değil” dedi.

Yirmi yıldır bir düğün salonu yapmaktan aciz!

Doğu’nun 20 senenden beri Belediye Başkanı olarak ilçeyi geriye götürdüğünü ifade edenÇivitçioğlu,” Belediye başkanı olarak bir düğün salonu yapmaktan aciz olacaksınız ondan sonra geleceksiniz ben bu vatandaşlara daha güzel hizmetler vereceğim diye Genel Başkan Yardımcısına elinizi kaldırtıp bütün festivalin havasını bozacaksınız. Belediye başkanının insana o kadar saygısı var ki! İki metre olan kaldırımları 1 metreye düşürdü. Belediye başkanın doğaya karşı ilgi ve alakası var ki! Kurşunlunun cefakar insanlarının bulamadığı suyu bidonlara doldurup eşeklerle getirerek suladığı o güzelim ağaçlarına kıydı. Şimdi hiç birimiz bir ağaç gölgesinde oturup konuşamıyoruz. İnsana saygısının ifadesi anlamında bir metre kaldırımda oturabiliyorsak oturuyoruz. Oturamazsak oda yok!” dedi.

Festivalde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlit Karakaya’ya yanıt veren Çivitçioğlu, 1999 senesinde hükümet ortağı olan Devlet Bahçeli Başbakan Yardımcısıyken DTP ona bağlıydı. 1998 senesinde İMF’ye borç 400 milyon dolardı, 99 senesinde 970 milyon dolar oldu, 2000’de 4 milyar 800 bin dolara çıktı, 2001’de 17 milyar dolara çıkarttılar ve 2002 senesinde iktidarı teslim aldığımızda 23 milyar dolar İMF’ye borcumuz vardı. Siz İMF’ye borcu 58 katına çıkartmışsınız. Orada diyor ki, ‘Türkiye’nin 2001 senesinde kırk miyar bankalara borcu vardı. Faiz lobisinden bahsediyorsunuz ama, şu an ülkenin 940 milyar banka borcu var!’ 2001 yılındaki Türkiye’nin durumuyla; turizmi, sanayisi, ekonomik ve sosyal yapısıyla şu anki durumu aynımı. Şu anda bizim borcumuzun hepsinin karşılığı var! Evimiz, arabamız turistik tesislerimizle almış olduğumuz kredinin karşılığı mevcuttur” şeklinde konuştu.  

2001 yılının ‘Hasta adam Türkiye’sinin 2013’ün reçete yapan doktoru haline geldiğini vurgulayan Çivitçioğlu, “bu bizim için çok büyük onur kaynağı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2013, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304