banner198

Şehit ve Gazi Ailelerinin adı kullanılıyor

Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke, şehit ve gazi ailelerinin adı kullanılarak kapı kapı yardımlar toplanıldığını ifade ederek, "Şehit ve Gazi aileleri kimsenin yardımına muhtaç değildir" dedi.

Şehit ve Gazi Ailelerinin adı kullanılıyor
banner145
 Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke, şehit ve gazi ailelerinin adı kullanılarak kapı kapı yardımlar toplanıldığını ifade ederek, "Şehit ve Gazi aileleri kimsenin yardımına muhtaç değildir" dedi.

 

Teke, yaptığı yazılı açıklamada, Çankırı'da bir süredir, şehit ve gazi ailelerinin adı kullanılarak çeşitli yardımlar toplanıldığını, fakat bu yardımların kendileri ile bir bağlantısı bulunmadığını belirtti.

 

İçişleri Bakanlığı'nın verdiği izin belgeleri ile 81 ilde 15 Nisan'a toplanacak yardımların kendileriyle alakalı olmadığını dile getiren Teke, şunları kaydetti.

 

"Vatan’ı uğruna canını seve seve feda eden, Aziz Şehitlerimizin geride kalan yakınları ile Kanını ve Bedeninden parça veren Kahraman Gazilerin kurmuş oldukları Dernekler herhangi bir faaliyet yapacağı zaman izin vermemek için kırkı kırk yaran yetkililerin bu kişi veya kişilere izin vermesi düşündürücüdür.

 

Şehit ve Gazi ailelerinin ismi kullanılarak halkın dolandırılması(bizce bu eylem tam bir dolandırıcılıktır) bizleri üzmekte olup, halkın nazarında biz Şehit Gazi ailelerini ve Devletimizi küçük düşürmektedir.

 

Devletimizin imkânları ölçüsünde Şehit Ailelerine ve Gazilerimize Kamuda İstihkâm ve Sosyal haklar konusunda büyük düzenlemeler yapılmış yapıl mayada devam edilmektedir. Eğitimi devam eden çocuklarımıza SGK tarafından Eğitim ve Öğretim yılının başında Okul durumlarına göre maddi yardım yapılmaktadır. Aziz Şehidimin Devlete ve bizlere emaneti olan yetimlerinin, yardıma ihtiyacı yoktur.

 

Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği yönetimi olarak hiçbir zaman sizlerin karşısına para istemek için çıkmadık. Sadece sizlerin yanımızda olup bizlerin acısını paylaşmanızı bekledik. Ama İl dışından gelen, Şehit Ve Gazi adını kullanarak para toplayan menfaatçilere hiçbir tepki göstermeden destek olmanız bizleri üzmüştür. Bazı sağduyulu vatandaşlarımız bizimde Çankırı’da Derneğimiz var diyerek tepki gösterdiklerini sevinerek öğrenmiş bulunmaktayız. Şahsım ve üyelerim adına kendilerine teşekkür ediyorum. Sizlerden ricamız bu tür para toplayan kişilere rağbet etmemenizdir.

 

Bu kişilerin bizlerin adını kullanarak, haksız kazanç elde ettikleri aşikâr olup, İlimize dışarıdan gelerek yardım toplayan bu şahısları Derneğimize davet ederek, topladıkları bu paraları hangi Şehit Gazi çocukları ile hangi Şehit Gazi ailesine harcadıklarının hesabını vermelerini istiyorum. Ayrıca, Bu kişi Kurum ve Kuruluşlara izin veren makamlardan isteğimiz, çok hassas bir konu olan Şehit Ve Gazi adını kullanarak halkı dolandıran bu kişilere izin verilmemesidir."

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 19:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER