banner198

Teke, Bedelli mutlu azınlığa yönelik bir çalışma

Gazi Yüksel Teke, yaptığı yazılı açıklama ile paralı askerliğin mutlu azınlığa yönelik bir çalışma olduğu eleştirisinde bulundu.

Teke, Bedelli mutlu azınlığa yönelik bir çalışma
banner145

 Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Emekli Astsubay Yüksel Teke, “Bedel parayla değil, vatana can, kol, bacak, göz, kan ve ter akıtılarak hizmet,  verilirse bedel olur” dedi.

 

Bedelli askerlik uygulamasını sert bir dille eleştiren Gazi Yüksel Teke, yaptığı yazılı açıklama ile paralı askerliğin mutlu azınlığa yönelik bir çalışma olduğu eleştirisinde bulundu.

 

Yüksel Teke açıklamasında şunları kaydetti:

 

Bedelli Yasası Herhalde Bakan, Milletvekili, Bürokrat, Belediye Başkanlarının Çocuklarının kısaca mutlu azınlığa yönelik bir çalışma olan; Ülkeye de ihanet, Şehit ailelerine de ihanet, Terör Gazilerine de ihanettir. Tahminim, Numan Kurtulmuş beyin yakınlarından ciddi bir talep oldu ki! Sayın Cumhurbaşkanımız da “Bedelliyi” kastederek bunu kaşıyanlar var diyor. Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’da, Ekim ayında, fakir çocuğu askerlik yapacak, zenginin çocuğu para verip yapmayacak, bu adalete bizim insani anlayışımıza terstir diyor.  Aradan bir ay geçmeden AK Parti Hükümeti TBMM’den bu yasayı çıkardı. Ne oldu da Sayın Başbakan bir anda karar değiştirdi? Zaman zuhur edecek Mart 2015 te sözde Ülkesini çok seven Bakan, Milletvekili, Siyasetçi, Bürokrat ve Belediye Başkanını ile Bir Eli yağda bir eli balda olan Ağaların hangilerinin çocuklarının Bedelli den yararlanarak Askerlik yapmadığını, pardon Vatana bedel ödemekten kaçtığını İnşallah sizlere açıklayacağım.

 

Hâlbuki gerçek bedel ödeyenler:

Vatan sevdasıyla şehit olanlardır. Hayatı boyunca evlat acısıyla yaşamak zorunda kalan anne, babalardır. Kardeşleridir. Gencecik yaşta bütün hayalleri yıkılmış, zaten toplum içinde kadın olarak yaşamak zor iken bir de çocuklarıyla kendi başına kalmış eşlerdir. Çoğu babasının sesini, yüzünü bile hatırlamadan, Baba kelimesine hasret büyüyen çocuklardır. Sadece uzvunu değil bütün umutlarını, hayallerini toprağa gömüp, yaşamlarını tekrar yeşertmeye çalışan Gazilerdir.

 

Ülkede ve TBMM’de Bedelliyle ilgili hummalı bir çalışma varken Şanlı Urfa’dan Gerçek Bedel ödeyenlerin maalesef acı haberi geliyor. 09 Aralık 2014 Pazartesi Saat 00.30’da Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde sınır hattında nöbet tutan 3 Askerimiz Şehit oluyor. Türk Milletinin başı sağ olsun. Rabbim Şehitlerimizin ailelerine sabır versin.

 

Olaya ilişkin ilk gelen haberler, Suriye'nin Telhanzir Köyü mevkiinden açılan ateş sonucu Şehit edildikleri yönündeydi. Sonradan ne oldu ise, açıklamalar olaydan saatler sonra bir anda değişti ve cinnet geçiren bir askerin arkadaşlarına ateş açması sonucu gerçekleştiği ve sonrasında intihar ettiği ileri sürüldü.

 

Sayın Başbakan yaptığı açıklamada; “Bir cinnet hali olduğu aşikâr. Her ne suretle olursa olsun, görev esnasında hayatını kaybeden her askerimiz Şehittir" diyor. İntihar olayı ne zamandır Şehit statüsünde değerlendirilmekte?

 

Hemen aklıma, aynı olayla ilgili olarak, bir gün içerisinde farklı haberlerin gelme nedenini,  acaba açılım süreci sıkıntıya girmesin diye bir algı yönetimimi söz konusu diye kendi kendine sormadan edemiyorum. Çünkü artık bizleri yöneten Siyasilerin çelişkili açıklamaları beni bu düşünceye iten en büyük etkendir.

 

Canından üstün bildiği Vatana Bedeli, Canıyla ve Kanıyla ödeyen Aziz Şehit ve Kahraman Gazilere Şükran ve Saygılarımı sunarım. Ruhunuz Şad, Mekânınız Cennet olsun.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2014, 03:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yüksel TEKE
Yüksel TEKE - 9 yıl Önce

Adını Soyadını bile yazmaya cesareti olmayan Delikanlı, Askerlik yapsa ne olur! Yapmasa ne olur! Lütfen Adını Soyadını yaz veya yarın(13.12.2014) Şehit ve Gazi Aileleri Derneğine gel ben oradayım, merakını gider.

hayal ay
hayal ay - 9 yıl Önce

bu vatan nasıl kazanıldıysa aynı şekil de korunmak zorundadır sen bu gün huzurlu bir şekilde uyuyorsan o dönemde ki eşitlik sayesindedir ne güzel maddi durumu iyi olan keyfini sürecek parası olmayan senin için vatan koruyacak yok başka ne istersiniz.o şehit ve gazilerimizin hakkını hiç kimse ödeyemez hepsinden allah razı olsun onlar sayesinde huzurluyuz.

bosver
bosver - 9 yıl Önce

Bedelli askerlik yapmayi düşünen birisi olarak bu aciklamayi talihsizlik olarak görüyorum.buradan sayin teke ye soruyorum kendi ogluda bedelli yapacak mi?

SIRADAKİ HABER