banner198

Tosyalıoğlu’nun lastiklerini bakın kim çalmış?

12 Eylül 1980 darbesine üç ay kala mecliste yaşanan olayda Tosyalıoğlu’nun otomobilinin yeni lastikleri çalınıyordu. Çalan ise bakın kim çıktı?

Tosyalıoğlu’nun lastiklerini bakın kim çalmış?
banner145

Çankırı yakın siyasi tarihini önemli isimleri arasında yer alan ve Çankırı’yı TBMM’de 14-15 ve 16. Dönem Adalet Partisi milletvekili olarak temsil eden eski vekil Arif Tosyalıoğlu’nun başından geçen ilginç olay Türk siyasi tarihinin kara mizah örnekleri arasında yer alacak cinsten. Tarihin geçmiş saflasında yer alan bu traji komik olayı siz değerli okurlarımız için araladık.

 

12 Eylül 1980 darbesine üç ay kala mecliste yaşanan olayda Tosyalıoğlu’nun otomobilinin yeni lastikleri çalınıyordu. Çalan ise bakın kim çıktı?

12 Haziran 1980 tarihli Milliyet gazetesi o günkü yaşanan olayı bakın nasıl anlatmış:

Çankırı AP Milletvekili Arif Tosyalıoğlu otomobilini meclisin arkasındaki park yerine bırakmıştı. Bir ara, arabasının yanına uğradı. Birde ne görsün? Yepyeni lastikler çıkarılmış yerine, eski püskü aşınmış lastikler takılmıştı. Tosyalıoğlu “kim çaldı benim arabamın lastiklerini” diyerek araştırmaya başladı.

Sordu soruşturdu en sonunda öğrendi.   

Şöyle olmuştu olay:

Bayındırlık bakanı Selahattin Kılıç’ın makam aracının lastikleri eskimişti.  Yenisini aldırmak için belki ödenekte kalmamıştı.

Bakan Sabahattin meclise gelince, pırıl pırıl Mercedes arabayı ve pırıl pırıl lastiklerini görünce şoförüne sormuştu: “Kimin bu araba?  Şoförde cevap vermişti ‘Efendim.. Arif Tosyalıoğlu beyin…”

“Ya öyle mi” demişti bakan. Sonra emrini vermişti:

“Sökün o arabanın lastiklerini bu arabaya takın! Böylece Tosyalıoğlu’nun aracının lastikleri ile Bakan’ın makam aracın lastikleri yer değiştirmiş oldu.

Tosyalıoğlu hemen Bayındırlık Bakanı Selahattin Kılıç’ı buldu:

“Ne yapmışsınız sayın bakanım? Benim aracımın lastiklerini aldırmışsınız.”

Kılıç, bir kahkaha attı…

“Devletten davacı olunmaz. Bu iş bitti “dedi.

Tosyalıoğlu’da boynunu büküp bakanın yanından uzaklaştı.

 

Arif Tosyalıoğlu, Çankırı’yı mecliste 12 Ekim 1969 ve 12 Eylül 1980 tarihlerinde aralıksız olarak temsil ederek önemli bir başarının altına imza atmış oldu.
 

Arif Tosyalıoğlu kimdir?
1928 yılında Ilgaz’da doğdu. Ortaokul mezunudur. Tüccarlık, Fabrikatörlük, Ilgaz Belediye Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi 3.(XIV), 4.(XV) ve 5.(XVI) Dönem Çankırı Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2019, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER