banner198

Uluyazı’da çöp yığınları!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ile Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç arasındaki gerilim Uluyazı kampüsünde alınmayan çöp yığınları ile farklı bir boyuta taşındı.

Uluyazı’da çöp yığınları!
banner145
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ile Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç arasındaki gerilim Uluyazı kampüsünde alınmayan çöp yığınları ile farklı bir boyuta taşındı.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsün’de bir haftadır çöplerin Çankırı Belediyesi ekiplerince alınmadığı oraya çıktı. Konteynırlardan taşan çöp yığınları fakülte önlerinde dağ gibi birikti. Toplum sağlığı açısında hiçte hoş olmayan görüntülerin yaşandığı kampüste, bakteri üremesi ve bulaşıcı hastalıkların insan sağlığını doğrudan etkilemesi hastalıklara da davetiye çıkartıyor.

 

Bilindiği üzere Karatekin Üniversitesi Rektörü Savaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında, üniversiteye ağaçlandırma çalışmaları kapsamında birçok kurumun ağaç verdiğini, en az desteği ise Çankırı Belediyesi'nden gördüklerini açıklamıştı.

 

Rektör Savaş’a cevap veren Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Kim nerede ne isteyeceğini, ağırlığını bilecek. Böyle hafiflik olmaz. Belediye başkanına kafa tutuyor. Hadi oradan. Buraya üniversiteyi kuran siyasi iradedir. Siyasi iradeyi tanımayanı tanımıyoruz. Bir rektör milletvekiline kafa tutamaz. Belediye başkanı ile ilgili problemin varsa açarsın telefonu konuşursun. Bilim adamlığının ağırlığı bunu gerektirir” ifadelerini kullanmıştı.

 

Konuyla ilgili basına açıklama yapmaktan kaçınan Savaş’ın yakın çevresine benimle şahsi sorunu olabilir ama bir haftadır okulun çöpünü almayarak öğrencileri cezalandırmak ne demek diyerek yakındığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

 

Bazı öğrenciler her fırsatta şehrin çok iyi temizlendiğini reklam eden Çankırı Belediyesi’nin bu yaklaşımının hoş olmadığını ifade ediyorlar.

 

Daha öncede Çankırı Postası deve yolunda vatandaşlardan gelen ihbarları haberlerine taşımış ve bölgede çöplerin alınmadığına dikkat çekmişti. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 05:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
selcan
selcan - 9 yıl Önce

rektör huca milletvekilliğine aday olacak demekki belediye başkanı ve milletvekillerine kafa tuttuğuna göre :)

Ferhat
Ferhat - 9 yıl Önce

Yorumunuz hakaret edici, küçük düşürücü cümleler nedeni ile onaylanmamıştır.

Bir Göz
Bir Göz - 9 yıl Önce

Belediye başkanı eğer gerçekten hizmet odaklı düşünüyorsa ve çalışmalarına gerçekten hizmet amacıyla yön veriyorsa daha fazla küçük düşmeden gereğini yapmalıdır. Gerçekten Çankırı'yı severek Çankırı için çalışan bir başkansa Ali İbrahim Savaş gibi değerli bir hocanın kendi şehrindeki üniversitede rektörlük görevini yürütmesini büyük bir şans addedip sözlerini geri almalıdır. Kimsenin kimseye kafa tutması söz konusu olamaz burada belediye başkanını büyük ayıbı söz konusudur. Kaldı ki sorunun başlangıcının da ağaçlandırmaya belediyenin katkısının azlığı... Bu bile belediyenin yüzünü kızartıp daha fazla çalışmasını gerektirirken işleri aksatmak ve bir de üste çıkmak belediyeye değil direk Çankırı'ya kaybettirir.

mov
mov - 9 yıl Önce

rektörü cezalandırmak, çankırıya okumak için gelen yüzlerce öğrenciye çankırıda cezalandırılması anlamına geldiğini görmeniz için ne yapmak lazım. diyelimki rektör haksız (ki böyle değil) bumudur yapılması gereken. önce akp adının gereğini yapsın. yapamaz ya . genede biz üzerimize düşeni yapalım.

xman
xman - 9 yıl Önce

irfan efendi önce seciliorsan hizmet edeceksinkimseye kızarak öğrencileri madur edemezin o hakkı sana kimse veremez işini yap.

murat
murat - 9 yıl Önce

Terbiyesizlik

Taha
Taha - 9 yıl Önce

Nerde kaldı millete hizmet. Bu enaniyet nedir.

SIRADAKİ HABER