banner198

Ümmet Yaşasın diye Mısır Ölüyor!

Çankırı Saadet Partisi İl Başkanlığı Mısır katliamını yazılı basın açıklamasıyla kınadı.

Ümmet Yaşasın diye Mısır Ölüyor!
banner145
 Saadet Partisi Çankırı İl Başkanı Ömer Uzun’dan Mısır’da yaşanan katliamı yazılı basın açıklamasıyla kınadı. Darbeci general Sisi’ye ve arkasındaki ki ırkçı emperyalistlere ve işbirlikçilerine sert tepki gösteren Uzun açıklamasında şunları kaydetti.

 

“Mısır’da ırkçı emperyalizmin desteği ile ve silah zoruyla yönetime el koyan darbeciler bu sabah itibariyle Adeviyye Meydanında yeni bir katliama başladılar. Darbe yönetimi keskin nişancıları kullanarak yüzlerce insanı şehit ederken on binlerce insanı da yaralamıştır. Adeviyye Meydanı’nda sergilenen bu kanlı katliam daha önceki müdahalelerde olduğu gibi canlı yayında tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşmiştir. Darbeye karşı direnişin sembolü olan Adeviyye Meydanı adeta kan gölüne çevrilmiştir.

 

En başından itibaren bu darbe süreci karşısında Batı’nın iki yüzlülüğü ve çifte standartçılığı gün gibi aşikâr olmuştur.

 

Biz inanıyoruz ki bu yaşanan süreçte ABD, AB ve İsrail’in desteği olmasaydı Mısır’da ne darbe gerçekleşirdi ne de bu katliamlar yaşanırdı. Bu böyleyken sadece ve sadece darbe yönetiminin görünürdeki temsilcisi Sisi’yi eleştirmek ve kınamak gerçek katilleri örtbas etmektir. Mısır’da işletilmeye çalışılan darbe süreci de, Suriye’de yaşanılan iç savaş da, Irak’ta patlayan bombalar da aynı merkezin kontrolündedir. Dökülen kanın arkasındaki tek gerekçe terörist İsrail’in bölgedeki varlığının teminat altına alınmasıdır.

 

Bu gerçek, bu coğrafyanın her insanı tarafından mutlaka fark edilmelidir. Büyük Ortadoğu Projesi, derenin kuşunun yine derenin taşıyla vurulmaya çalışıldığı kanlı bir projedir. Mısır’daki katliamlar Büyük Ortadoğu Projesinin işletilmesidir. Başta ABD ve AB tarafından her türlü platformda gündeme getirilen demokrasi ve özgürlük terennümleri sadece ve sadece bir kandırmacadır. Mısırda yaşanılan süreç Batı’nın demokrasi maskesini bir kez daha düşürmüştür.

 

Allah’ın laneti zalimlerin ve işbirlikçilerinin üzerine olsun. Akıttıkları kanda boğulmaları çok yakındır. Mısır’da ki onurlu direnişe selam olsun. Adeviyye’nin şehitlerine selam olsun.”

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2013, 23:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER