banner198

Vekil çıkartmaya hazırlanan o köyün sıra dışı hikayesi!

Çankırı'da Muhammed Emin Akbaş isminin siyaset sahnesine çıkması ile birlikte bütün gözler yeniden o köyün üzerine çevrildi.

Vekil çıkartmaya hazırlanan o köyün sıra dışı hikayesi!
banner145
Çankırı'da Muhammed Emin Akbaş isminin siyaset sahnesine çıkması ile birlikte bütün gözler yeniden o köyün üzerine çevrildi.


Prof. Dr. Hikmet Özdemir'den sonra ikinci bir ismi Çankırı'yı temsilen  TBMM'ye göndermeye hazırlanan Kurşunlu'nun Taşkaracalar köyü, Çankırı siyasi tarihinin en ilginç ve çalkantılı dönemlerinin yaşandığı yerleşim yerlerinin başında geliyor.


Taşkaracalar'ın 1994 yılındaki ilk belediye seçimleri küllenen bir kan davasının da yeninde alevlenmesine neden olmuş,  4 kişi hayatını kaybederken aileler parçalanmış ,40'a yakın çocuk yetim kalmıştı. 2004 yerel seçimlerinde Hikmet Özdemir,  AKP Milletvekili olarak kendi doğduğu köyde belediye başkanlığı seçimini SP adayına kaptırmış ve en büyük darbeyi kendi köyünden almıştı. Özdemir o günleri hiç unutamayacak ve yakın çevresine seçimleri Çankırı AKP Milletvekili adayı  yeğeni Muhammed Emin Akbaşoğlu'nu kaybettirdiğinden yakınacaktı.

İşte Taşkaracalar'ın yakın siyasi tarihi ve çok şaşıracağınız o sıra dışı hikayesini galeriye tıkla oku!

Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 03:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman ceyhan
Osman ceyhan - 9 yıl Önce

tsşkaracalarlıyım sn m. Emin akbaşoglu .prf hikmet özdemirin yegeni degildir hata hiç skrabslıkları uoktur ikidide ayrı deger ve ikiside koyumuzun devilen degerli insanlarından hıkmet beyın millet vekili oldugu donem kendısıne oyların tamını almıştır beledıye seçimlerinde partıye degıl şahısa oy verılmıştır

halil aydoğan
halil aydoğan - 9 yıl Önce

Taskarcalar halkı uc beş kendini bilmezin yazısı ile ne sn. hikmet hocayi.nede .sn m.emin abasoglunu size kullandirmaz.taşkaracalar halkı vekillikte sn hikmet özdemir oy vermiştir.belediye seciminde koy yerinde şahıslar oy kullanılır eherki bunuda cozemedigseniz.basım kartınızı kullanmayın. Taşkaracalar halkı sn av muhammet emin Akbasoglu nun.yanındadır

sadi aydın
sadi aydın - 9 yıl Önce

geçişi karıştırmayın hikmet özdemir olmasaydı taşkaracalar su içemeyeckti neden köyün sorunları değilde geçmişi karıştırıyosunuz 100 yıldır köyümüz susuzdu hikmet bey içme suyuna kavuşturdu köyü hocanın hizmetlerini yazın lütfen

Osman ceyhan
Osman ceyhan - 9 yıl Önce

bereketlı koyun yığit evlatları

kılçık atmayın çok belli oluyor :)
kılçık atmayın çok belli oluyor :) - 9 yıl Önce

size uymayan kişinin adını ble düzgün yazmıyorsunuz akbaş degil akbaşoglu köylümün adı hikmet başkanında yegeni değil

şabanözü
şabanözü - 9 yıl Önce

Hayırlı olsun merak ediyorum köylü bu adayı tanıyormu tanımasada önemli degil nasil olsa birileri nasıl olsa bizler adına karar veriyor.

ibrahim özdemir
ibrahim özdemir - 9 yıl Önce

Köyümüz de yaşananlar geçmişte kaldı yeni nesil bunları silecek inşallah köyümüz Prof hikmet özdemir vekillik seçimlerinde oyların tamamına yakın ını almıştır belediye seçimlerinde köylerde şahsa verirler partiye değil sn M Emin Akbaşoğlu nada çıktığı bu yolda inşallah bütün cankırı halkı için hayırlı olur

bayram yıgıtoglu
bayram yıgıtoglu - 9 yıl Önce

Allah mehmet emın kardesımızın yardımcısı olsun.Hıkmet hocamızın Cankırıya cok hızmetlerı oldu.ıcme suyun cankırıya ve koyumuze gelmesı.seramık fabrıkasını ılcemıze gelmesı hep hacamızın sayesınde olmustur.o kucuk seylerın pesınde kosmamıstır.koylerde kısıye oy verılır.partıye o verselerdı sp ak partı almazdı.


SIRADAKİ HABER