banner198

Yakın, siyasetin abisi olmaya talibim!

Uzun yıllar ara verdiği siyasete MHP saflarında geri dönen iş adamı Sadık Yakın, “Çankırı’da siyasetin abisi olmaya talibim” dedi.

Yakın, siyasetin abisi olmaya talibim!
banner145

Uzun yıllar ara verdiği siyasete MHP saflarında geri dönen iş adamı Sadık Yakın, “Çankırı’da siyasetin abisi olmaya talibim” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çankırı Milletvekili Aday Adayı İşadamı Sadık Yakın gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. MHP’den eden aday adayı olduğu söyleyen Yakın, siyasette ve iş hayatında uzun yıllar boyuca elde ettiği deneyim ve birikimini Çankırı insanın hizmetine sunmak istediğini belirtti.

 

Askerlik ve üniversite yaşamını kapsayan 7 yılın dışında Çankırı'dan hiç ayrılmadığını anlatan Yakın, “Yağmurunda, selinde, depreminde, yangınında, iyisinde kötüsünde hep birlikteydik. Cenazemizde birlikte ağladık, düğünümüzde beraber oynadık. Şimdi de bu kaderi paylaştığım Çankırılımın Ankara’da vekili olmak istiyorum. Bu nedenle MHP’den aday adayı oldum.” dedi.

 

Yakın açıklamasının devamında şunları kaydetti:

 

“Sadece Çanakkale’de 1306 şehidi olan Şehitler diyarı Çankırı’mızın 12 ilçesinde 376 köyünde, mahallerinde defalarca ayak izim, çorbalarında kaşığım, acılarında gözyaşım vardır. Resmi verilerle geçen sene 7 bin 359 hemşehrimizin göç etmesiyle nüfusumuz 185 bine inmişti. Zaten 3 olan milletvekili sayımız da 2’ye düşmüştü.  Çankırı 2014 yılı göç verilerinde Türkiye birincisi, ölüm oranında Türkiye Birincisi oldu. Bu gidişat beni ve Çankırı halkını derinden üzüyor. Doğduğumuz yerde doymalıyız. Çankırı’mızın kaderi işsizlik, yoksulluk ve göç olmamalıdır. Tüm bunları çözmek için bu kutlu göreve talip oldum”

 

“Çankırı’da siyasetin abisi olmaya talibim” diyen Yakın, “Bu zamana kadar siyasi hayatımda hep ikinci sıradan aday oldum ve 1 milletvekili çıkarttık. Şimdi ilk sıra adayı olup ikinci sıradaki arkadaşımın da elinden tutarak meclise gideceğiz” dedi.

 

Yakın ilerleyen günlerde bir toplantı düzenleyerek daha geniş kapsamlı düşünce ve projelerini kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 03:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bahri NALBANT
Bahri NALBANT - 9 yıl Önce

Sadık Bey hayırlı olsun Çankırımız için hayırlısı olur inşallah.

SIRADAKİ HABER