banner198

Çankırı Amatör Kümede Şampiyonun adı: Kurşunlu Belediye Spor

Çankırı 1'inci Amatör Küme erteleme mücadelesinde Orta Belediyespor ile oynayacağı deplasman maçına çıkmayan Çankırı Spor Kulübü ile ilgili beklenen karar açıklandı.

Çankırı Amatör Kümede Şampiyonun adı: Kurşunlu Belediye Spor
banner145
Çankırı 1'inci Amatör Küme erteleme mücadelesinde Orta Belediyespor ile oynayacağı deplasman maçına  çıkmayan Çankırı Spor Kulübü ile ilgili AFDK  kararını açıkladı.


Bugün toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) erteleme karşılaşmasına gelmeyen Çankırı Spor Kulübü ile ilgili kararını verdi. Karara göre Çankırı Spor'un kural hatası yaptığı ve talimatlara aykırı harekette bulunulması nedeni ile 3-0 hükmen mağlubiyet ve mevcut puanından 3 puan silinmesi cezası verilmesine karar verildi. Bu sonuçla lig ikincisi Kurşunlu Belediye Spor, liderliğe yükselerek  Çankırı Amatör Küme 2017-2018 Futbol sezonunun şampiyonu oldu.


Çankırı Spor takımı sahaya çıkıp yenilse dahi averaj ile şampiyonluğu garantilemişti. Bu gelime ışığında Çankırı Spor Kulübü bakanı Sevda Karaali tahkim kuruluna itiraz edeceklerini duyurdu.


Çankırı 1'inci Amatör Küme erteleme maçında Çankırı Spor deplasmanda karşılaşacağı Orta Belediye Spor karşılaşmasına çıkmamıştı. Çankırı Spor ile aynı puana sahip Kurşunlu Belediye Spor, rakiplerinin maç gününü unuttuğunu iddia ederek hem mağlup, hem 3 puanının silinip kendilerinin şampiyon olmaları gerektiğini belirtmişti. Çankırı Spor cephesi ise deplasman yolunda GSM baz istasyonun çekmediği bir yerde otobüslerinin arıza yaptığını ve futbolcularının zehirlendiğini öne sürmüştü.

 

TFF sitesinden bugün yapılan açıklama şöyle:

 

"Çankırı Spor Kulübü hakkında; 10.03.2018 tarihinde oynanması gereken Orta Belediye Spor-Çankırı Spor 1'inci Amatör Küme (Çankırı) müsabakasına gelmeyerek talimatlara aykırı harekette bulunulması nedeni ile 3-0 hükmen mağlubiyet ve mevcut puanından 3 puan silinmesi cezası verilmesine karar verilmiştir."

 

- AFDK Kararı Kurşunlu'da büyük sevinçle karşılandı -

 

AFDK kararının açıklamasının ardından baraj maçı için hazırlıklarını çoktan başlatan Kurşunlu Belediye Spor'da büyük sevinç yaşandı. Kulüb Başkanı Zekeriya Kahraman, adaletin tecelli ettiğini ifade ederek Bölgesel Amatör Lig (BAL)'te ilimizi temsil eden 1074 Çankırıspor takımı ile oynayacakları baraj karşılaşması için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.  

 

1074 Çankırıspor ile Kurşunlu Belediye Spor arasında oynanacak olan karşılaşmanın Nisan ayı ortalarında oynanması bekleniyor.  Müsabakayı kazanan takım ilimizi 2018-2019 sezonundan BAL'da temsil etme hakkını kazanacak.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 05:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304