banner198

Çankırı'da amatör spor kulüpleri can çekişiyor

Milyonlarca liralık yatırımlarla yeni spor tesisleri ile alt yapısını geliştiren Çankırı'da Amatör Sporlar Kulüpleri adete can çekişiyor

Çankırı'da amatör spor kulüpleri can çekişiyor
banner145
Milyonlarca liralık yatırımlarla yeni spor tesisleri ile alt yapısını geliştiren Çankırı'da Amatör Sporlar Kulüpleri adete can çekişiyor. Sınav maratonu ve eğitim sisteminden kaynaklanan plansızlık sporun gelişmesine en büyük engeli teşkil ediyor. Takımlar antrenman dahi yapamıyor.


Ülkemizde gençlerin kolektifleşme ve mücadele etme ruhu kazandıran spor dallarının başında ise futbol geliyor. Özellikle kırsal kesimde sporcu bulmakta zorlanan belediye kulüpleri, okul ve sınav dolayısı ile yoğun bir maratona hazırlanan ailelerin çocuklarını spora göndermediğini söyledi.  Bu nedenle takımlar sahaya eksik kadrolarla çıkmak zorunda kalıyor. Görsel zevkten uzak bir atmosferde geçen karşılaşmalarda ise eşit şartlar sağlanamadığından sporcular düşük performans sergileyerek oyunu tamamlıyor.


Toplumun en önemli nüvesini oluşturan gençlerin, çarpık eğitim sisteminden kaynaklanan  bir yarış atı gibi muamele görmesi, gençlerin spor yapmaktan uzak atletik bedene sahip ve özgüveni yüksek bireyler olmasını da engelliyor.  


- Milyonluk tesis var, sağlık görevlisi yok -

Milyon liralık tesislerde sakatlanma durumuna ise sporcuya müdahaleyi ilk yardım eğitimi almış olan antrenörler tarafından yapılıyor. Anlayacağınız bu anlayışla Türkiye'nin uluslararası spor müsabakalarında başarılarına hasret kalınacağa benziyor.

Fotoğraf karesinde MKE Çankırı Spor antrenörü Necmi Turan ikili mücadelede sakatlanan futbolculara müdahale ederken görülüyor.


- Sporcu bulmakta zorlanıyorlar -

Bu durumdan muzdarip olan takımların başında Kurşunlu Belediyespor geliyor. Hafta sonu Çankırı Atatürk stadyumunda  MKE Çankırı Spor ile Kurşunlu Belediyespor U-16 takımları arasında oynan karşılaşmaya futbolcu bulmakta güçlük çeken takım eksik kadrosu ile çıktığı sahadan 5- o'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304