banner198

Çankırı’da derbi çılgınlığı!

Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Fenerbahçe oldu.

Çankırı’da derbi çılgınlığı!
banner145
Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Fenerbahçe oldu.Avrupa’da bu tür maçlar sonundan pek de rastlamayan sevinç gösterilerinin boyutunun ise nereye varacağı merak konusu oldu.

  


Şükrü Saraçoğlu stadında oynanan karşılaşmayı ev sahibi Fenerbahçe, Galatasaray önünde sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.  Doksan dakikanın bitiş düdüğünün çalması ile birlikte Çankırı sokakları galibiyet sevinci yaşayan Fenerbahçeli taraftarların coşkusuna sahne oldu.


Atatürk bulvarında bulunan Atatürk anıtı önünde toplanan taraftarlar sloganlar atarak bir süre trafik akışını durdurdu. Bu sırada şehirde araç konvoyu oluşturan bazı taraftarların araçlarda tehlikeli bir şekilde sarkması dikkatlerden kaçmadı. Bazı taraftarlar Atatürk büstünün bulunduğu kaideye tırmandı.  Bu sırada yoldan geçemeyen bir araç sürücüsü yolu kapatan taraftarlara tepki gösterdi. Olay emniyet güçlerinin yolu trafiğe açması ile büyümeden önlendi. Taraftarlar daha sonra anıt alanında ayrılarak hep birlikte park sokak boyunca sloganlar eşliğinde yürüdü.


Öte yandan Şampiyonluklar ya da Avrupa maçlarında görmeye alışık olduğumuz sevinç gösterilerinin derbi maçlarına kadar sıçraması bir spor faaliyeti olan futbolun popüler kültürün bir parçası haline gelmesini sağlıyor. Avrupa’da bu tür maçlar sonundan pek de rastlamayan sevinç gösterilerinin boyutunun ise nereye varacağı merak konusu oldu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 23:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bu haberi yapan
Bu haberi yapan - 9 yıl Önce

bu haberi yapan 6alatasaraylı resmen. avurpadan da haberi yok. avrupada derbiler sonrası olaylar çıkar sokaklarda sevinilir. ve bu çok normaldir. bu bir. i̇kincisi derbiler şampiyonluk ve avrupa başarıları ile karşılaştırılamaz. derbi maçlarının yeri dünyada da her zaman ayrıdır. hiç bir barceolanlı real madridiyle ama bizim süper bilmem ne kupamız var demez yenildiğinde. haberi yapan galibiyeti küçük göstermeye çalışan bir 6alatasaraylı resmen :)))))))))))))))))))) ahah nasıl yendik

SIRADAKİ HABER

banner304