banner198

Skeç yarışmasında Türkiye birincisi oldular!

“Hayallerini Sahneye Taşı” adlı skeç yarışmasının Türkiye Finalini Çankırı ekibi kazandı.

banner145
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye genelinde 81 ilde düzenlediği “Hayallerini Sahneye Taşı” adlı skeç yarışmasının Türkiye Finalini Çankırı'dan katılan Emre Kale grubu kazandı. En iyi erkek oyuncu ödülü de Çankırı'ya geldi.

19 Mayıs Haftasında dün Ankara ATO Congresium'da yapılan Türkiye  finalinde, altı bölgeden gelen ekiplerle yarışan Emre Kale grubu, sahneledikleri oyunla finalde birinciliği elde etti. Yarışma sonucunda birincinin açıklanacağı zarfın sunucuya verilmesi ile birlikte  heyecan doruğa ulaştı. Yarışmayı Çankırı ekibinin kazandığının anons edilmesi ile birlikte salonda bulunan Çankırılı izleyiciler birinciliği çığlıklarla kutladı.


Selçuk Karadaş'ın yazıp yönettiği ve başrolünü  oynadığı, Abdülkadir Bölükbaşı ve Raşit Çelik üçlüsünden oluşan gençlerin "Ne olacaksa olsun galan" adlı skeçlerinde kendi hayat hikayelerinden kesitler aktarıyorlar. Yirmi dakikadan oluşan skeç izleyenleri  adeta  gülme krizine sokuyor.

Final Yarışmasının Jüri üyeleri ise " Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Aron Feller, Diriliş Ertuğrul dizisinde İbnül Arabi rolleri ile tanınan Osman Soykut, Mizahçı Hasan Kaçan, tiyatrocu Ahmet Yenilmez, Oflu Hoca'nın Şifreleri filmin başrol oyuncusu Çetin Altay'dan oluştu.Yarışmada birinci olan Çankırı temsilcimiz,  Yurt dışı gezisi ve  4 ay  İstanbul Şehir Tiyatrosunda eğitimle ödüllendirildi.

- Başarı böyle geldi-

Emre Kale grubunun Türkiye şampiyonluğu ile sonuçlanan serüveni oldukça uzun soluklu bir süreçten sonra geldi.  İlk önce Çankırı elemelerinde rakipleri ile yarışan grup, ilden birincilikle çıkarak Çankırı'yı İç Anadolu elemlerinde temsil etme hakkını elde etti. Daha sonra Konya'da yapılan İç Anadolu elemelerinde birinci seçilen grup, bölgeyi Türkiye finalinde temsil etme hakkını elde etti. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 81 ilde faaliyet gösteren 220 Gençlik Merkezi'nden 693 ekiple 7 bin gencin yoğun ilgi gösterdiği yarışma 81 il, 7 bölgede düzenlenen il ve grup yarışmaları ile tamamlandı.  Türkiye finalinde tiyatro oyuncuları Tolga Yeter ve Kubilay Bendeklioğlu'nun oyun koçluğu yaptığı gençlerin başarısı böyle geldi.


-En iyi erkek oyuncu ödülü-

UNESCO tarafından en genç Meddah gösterilen Selçuk Karadaş sahneye koyduğu performans ile en iyi erkek oyuncu ödülüne de layık görüldü. Tiyatro sahnelerinin tozunu çocuk yaşta ciğerlerine çekmeye başlayan Karadaş,  sahneye koyduğu bir çok oyunla adından sıkça söz ettirmesi ile birlikte, geleceğin  parlayan yıldızı olarak görülüyor.



-Grubun adından bir vefa örneği çıktı-

Öte yandan grubun adından da ayrı bir vefa örneği çıktı.  Tiyatro ekibinde yer alan Emre Kale'nin vatani görevini ifa etmek üzere askere gidecek olması dolayısı ile arkadaşlarına jest yapan ekip, gruba sahne arkadaşları Emre Kale'nin ismini verdi. Askerliğini Ankara'da sürdüren Emre Kale'de final akşamı yarışmaya gelerek arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

 



Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 04:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
alkış
alkış - 8 yıl Önce

bu gençler çankırının gururu fotoğraflarda yanlarında olan büyükler hep yanlarında mıydışlar acaba ödül alınca mı geldiler reklam için

Ceylan yığın
Ceylan yığın - 8 yıl Önce

Harikasınız gençler sizinle zaten hep gurur duyuyordum şimdi daha da bir palazlandı.yolunuz ve bahtınız açık olsun.iyiki varsınız.......

SIRADAKİ HABER

banner304