banner198

Çankırı’nın göbeğinde farklı yaşamlar

Çankırı da beton binalar arasında ekmeğini marul ekerek kazanan aile farklı yaşantısı ile görenleri hayrete düşürüyor.

Çankırı’nın göbeğinde farklı yaşamlar
banner145

 Çankırı Postası-Özel: Çankırı da beton binalar arasında ekmeğini marul ekerek kazanan aile farklı yaşantısı ile görenleri hayrete düşürüyor.

 

Binaların en yoğun olduğu Buğdaypazarı mahallesinde yapılaşmaya direnen arazilerinde marul ekerek geçimini sağlayan aile ekmeğini adeta taştan çıkartıyor.

 

Şehrin kalbinde toprakla haşır neşir bir yaşam süren aile meşakkatli bir çalışma sonucunda sofraların vazgeçilmez sebzesi marulu sofralarımıza ulaştırıyorlar.

 Foto galeriye git
 

Toprağa ekilen marulu uygun şartlarda yetiştirdikten son itina ile toplayan aile, daha sonra bir sepete doldurdukları marulu taş olukta yıkıma işlemine tabi tutuyorlar.

 

Tüketim toplumuna çalışmaları ile önemli bir mesaj veren ailenin küçük bireyleri ise marul bahçesini adeta oyun alanını çevirmiş gözüküyorlar.

 

Dedeleri tarafından bir ağacın dalına kurduğu salıncakta sallanan çocuklar kimi zaman marul sepetinin üstüne oturarak günü eğlenceli oyunlarla sonlandırıyor.

 

Çankırı’nın göbeğinde binaların yoğun olduğu bir bölgede üretimine devam eden aile farklı yaşamları ile topluma örnek oluyor.

Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 01:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER