banner198

Darıca da yarenler sahne aldı!

Darıca Çankırılılar Derneği sergiledikleri yöresel oyunlarıyla hem eğlendi hem de hafta sonu sahili dolduran binlerce vatandaşa eğlenceli saatler yaşattı.

Darıca da yarenler sahne aldı!
banner145
Darıca Belediyesi 8. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda sahne alan Darıca  Çankırılılar Derneği sergiledikleri yöresel oyunlarıyla hem eğlendi hem de hafta sonu sahili dolduran binlerce vatandaşa eğlenceli saatler yaşattı.

           

Darıca Sahilinde bulunan amfi tiyatroda gerçekleşen Çankırılılar gecesine Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan,Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri,Dernek Başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

 

Ülkemizin bütün güzellikleri burada

 

Gecenin açılış konuşmasını yapan Darıca Çankırılılar Dernek Başkanı Harun Şahan‘’ Darıca Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında Çankırılılar Gecesine hoş geldiniz.Çankırılılar Derneği olarak tertip ettiğimiz gecemize katkı sunan herkese teşekkür ediyor, tüm misafirlerimize iyi eğlenceler diliyorum.Bu güzel organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’’ dedi.

 

Çankırı’lı yöresel sanatçıların sahne aldığı gecede kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise “2007 yılında 7 dernekle başlayıp,7 yılda ülkemizin bütün güzelliklerini yaşama ve yaşatma şansını yakaladığımız bu güzel etkinlikle ilçemizde sevginin, kardeşliğin ,dostluğun ve muhabbetin oluşmasına vesile olduğumuzu düşünüyorum.” diyerek Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nın önemine değindi.

 

 

Çankırılılara da hitap eden Başkan Karabacak, “ karlarla kaplı yüce dağlarıyla,yeşilin gökyüzüyle birleştiği Ilgaz dağı ile asker balığıyla,yaylarıyla,zengin termal kaynaklarıyla,ülkemizin şehitleriyle ve sayısız doğal güzellikleriyle Yarenler Diyarı olan Çankırılı hemşerilerim hepiniz gecemize hoş geldiniz,sefalar getirdiniz.Ülkemizin farklı kültürlerinin yaşatılması ve gelecek nesillerine aktarılması   ile farklı kültürlerin bu kardeşlik ortamı çerçevesinde tanımasına sizlerle birlikte vesile olmanın büyük  mutluluğunu yaşıyor ,hepinize hoş geldiniz diyor, iyi eğlenceler diliyorum’’ derken protokol konuşmalarının ardından yöresel sanatçılar eşliğinde  Darıca Sahilini dolduran binlerce insan halaylar çekip oyunlar oynayarak gecenin tadını çıkardı.

 

Programdan önce standları dolaşan Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak , Çankırılılar Derneği’nin verdiği protokol yemeğinde yöresel yemeklerin tadına baktılar.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 02:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER