banner198

İnce Geliş Tuz Yolu'nda Cumhuriyet coşkusu

İnce Geliş Tuz Yolu'nda yürüyüş yapan gezginler, Sumucak köprüsünde Türk bayrağı açarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94'ncü yıl dönümünü anlamlı bir şekilde kutladılar.

İnce Geliş Tuz Yolu'nda Cumhuriyet coşkusu
banner145

İnce Geliş Tuz Yolu'nun Devrez etabında günü birlik yürüyüş yapan Ankaralı gezginler, Tarihi Sumucak Demiryolu köprüsünde Türk bayrağı açarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94'ncü yıl dönümünü coşku ile kutladılar.


Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümüne denk gelen 29 Ekim günü Devrez etabında yürüyen gezginler, üzerlerinde Bayrak ve Atatürk temalı tişörtler, ellerinde Türk bayrağı taşıyarak Cumhuriyetimizin yıldönümünü  kutladılar.  

Doğa severler, 12 kilometrelik etabın sonunda  Sumucak demiryolu köprüsüne ulaştılar.  Kafile, bir mühendislik harikası olan ve  Cumhuriyet tarihinin ilk yıllarında savaştan çıkmış bir milletin adeta tırnaklarını kazıyarak inşa ettiği nadide taş işçiliğinin başında gelen Sumucak köprüsünde Türk Bayrağı açarak böylesine önemli günde anlamlı bir mesaj verdiler.  

 


Tarihi Sumucak Demiryolu Köprüsü, Zonguldak- Irmak Kara Elmas demiryolu hattının inşası sırasında 1930'lu yılların başında yapımına başlanarak  1935 yılında hizmete girmişti. Tarihi köprü, Anadolu'da demiryolu hamlesinin önemli yapıtaşı ve Cumhuriyetimizin tamamlanan ilk köprü eserleri arasında yer alıyor.  

Öte yandan 
İnce Geliş Tuz Yolu'nun Devrez etabı, son aylarda sonbaharın renk cümbüşünü görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin  büyük rağbet gösterdiği parkurların başında geliyor. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 01:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Timur ÖZkan
Timur ÖZkan - 6 yıl Önce

çok özel bir günde güzel ve anlamlı bir jest olmuş. yürüyüşe katılan tüm doğa ve kültür yürüyüşçülerini kutluyorum. bu aynı zamanda güzel bir geleneğin de başlangıcı olsun. bundan sonra da 14 şubatlarda sevgilileri, 8 martlarda kadınları, anneler ve babalar günlerinde kızlarıyla anneleri, oğullarıyla babaları, 23 nisanlarda bu defa anne ve babalarıyla çocukları, 19 mayıslarda gençleri, 30 ağustoslarda, 29 ekimlerde herkesi i̇nce geliş tuz yolu'na bekliyoruz. bayram doğada bir başka güzeldir...

SIRADAKİ HABER

banner304