banner198

Öldüğü gün üç yüz kişiye iftar verdi!

Çankırı'da büyük bir iftar daveti tertip ederek arkadaşları ve komşularını iftarını birlikte açmaya davet eden Sefer Çöpten, iftara bir gün kala teravih namazına yakın rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

Öldüğü gün üç yüz kişiye iftar verdi!
banner145

Çankırı'da büyük bir iftar daveti tertip ederek arkadaşları ve komşularını Çarşamba gününe denk gelen Ramazan'ın onuncu iftarını birlikte açmaya davet eden yetmiş sekiz yaşındaki Sefer Çöpten, iftara bir gün kala teravih namazına yakın rahatsızlanarak hayatını kaybetti.


Üç yüz kişilik iftar sofrasının malzemeleri ve yemekleri yapacak olan aşçının parasını dahi ödediği öğrenilen Çöpten'in vefatı sevenlerini yasa boğdu. Çöpten'in ani vefatına rağmen ailesi apartman bahçesinde 300 kişinin gelmesi beklenen iftar yemeğini iptal etmeme kararı aldı. Çevresinde "Hamal Sefer" lakabı ile tanınan Çöpten'i öğlen toprağa veren yakınları akşam Çöpten'in ev sahibi olduğu fakat kendisinin katılamadığı  buruk bir iftar sofrasında oruçlarını açtılar.  

 

- Hamallık yaparak bu günlere geldi-
Yıllarca geçimini Çankırı Ulu cami civarında hamallık yaprak sağlayan 78 yaşındaki Yeniköylü Sefer Çöpten, elde ettiği nakdi birikimini o günlerde ıssız bucaksız bataklık arazi olan ve para etmeyen bugün ki en yoğun nüfusun barındığı Buğdaypazarı mahallesinde arsa alarak değerlendirdi.  İlerleyen yıllarda imara açılan arsaların değerlenmesi ile birlikte müteahhide veren Çöpten  daire sahibi oldu.  Çocukları olmayan Çöpten çifti  bu şekilde belli bir refah seviyesine eriştikten sonra çevresine yardım yapmaya başladı.  İyice yaşlanınca hamallığı da bırakan Çöpten yakınlarını okuttu ve ihtiyaçlarını karşıladı. 



- Ölmeden önce bir dairesini satarak hayır yaptı -
Sefer Çöpten'in, ölmeden kısa süre önce bir dairesini satarak paranın yarısını yapımı devam eden bir camiye bağışladığı, paranın diğer kısmını fakirlere dağıttığı ve kalan kısmı ile de akraba ve komşularına büyük bir iftar vermek için kolları sıvadığı öğrenildi.


-Hayata gözlerini uykuda kapattı -
Buğdaypazarı Mahallesi Somaki Bulvarı üzerindeki bir apartmanda oturan Sefer Çöpten 14 Haziran Salı akşamı iftarını açtıktan sonra eşine uykusunun geldiğini söyleyerek yatağına uzandı. Eşi Zümriye Çöpten'e kendisini teravih namazına yakın kaldırmasını isteyen Çöpten'in vakit yaklaşınca yanına giden  eşi  kocasını ne yaptıysa uyandıramadı. Eşine bir şeyler olduğunu fark eden Çöpten hemen 112 acil servisi ekiplerini arayarak yardım istedi. Eve gelen sağlık görevlileri Çöpten'in hayatını kaybettiğini anladı. Çöpten'in büyük bir heyecanla hazırlıklarını yaparak eş, dost ve akrabalarını çağırdığı iftar davetini görmek ise nasip olmadı.


Çarşamba günü öğle namazına müteakip Yeniköy camiinde kılınan cenaze namazından sonra Sarı Baba mezarlığında toprağa verilen Çöpten'in sıra dışı hayat hikayesi ise her kula nasip olmayan bir yaşamı gün yüzüne çıkarttı. Çöpten'in hamallıkla başlayan hayat yolculuğu, alın teri ve  helal kazancının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 01:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
YASİN KILIÇ
YASİN KILIÇ - 8 yıl Önce

Allahım mekanı nı cennet eylesin.

KADİR BÖCÜ
KADİR BÖCÜ - 8 yıl Önce

Cankirimizin yerel gazetesi olan cankiri potasına çöpten ailesi olarak cok teşekürler iftar yemeğine katılan katılamayan herkezdenAllah raziolsun mekanı cennet olsun

Hakan gumus
Hakan gumus - 8 yıl Önce

Mekanin cennet olsun amca

Ali can
Ali can - 8 yıl Önce

Sevgili dayicigim seni hayal


Kabri

Kabrin





N

Yakup Dulkadiroglu
Yakup Dulkadiroglu - 8 yıl Önce

Kabri nur olsun inşaAllah

Yusuf ayaz
Yusuf ayaz - 8 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah

Şükrü YERLİKAYA
Şükrü YERLİKAYA - 8 yıl Önce

Allah kabul etsin mekanı cennet olsun hayırları kendisi ile beraber olsun

faruk çelik
faruk çelik - 8 yıl Önce

Allah rahmet eylesin cennet mekanı olsun yakınlarına rabbim sabrı celil nasip etsin


SIRADAKİ HABER

banner304