banner198

Sıcak Bir Hafta Sonu Kaçamağı İçin İzmir’e gitmeye Ne Dersiniz?

Uzun bir tatile zamanınız olmasa bile, sırf bir hafta sonu için bile İzmir’e kaçabilir, monoton giden hayatınıza biraz da olsa renk katabilirsiniz.

Sıcak Bir Hafta Sonu Kaçamağı İçin İzmir’e gitmeye Ne Dersiniz?
banner145
Her mevsim ziyaretçilerine kucak açan İzmir, özellikle yaz aylarında daha da canlanır ve tatile gelenler ile dolup taşar. Uzun bir tatile zamanınız olmasa bile, sırf bir hafta sonu için bile İzmir’e kaçabilir, monoton giden hayatınıza  biraz da olsa renk katabilirsiniz.

 

İzmir’e gitmenin en hızlı yolu uçakla seyahattir. www.ucakbileti.com'un web sitesinden Pegasus, Atlasjet, Onur Air, THY, Sunexpress, Anadolu Jet, Bora Jet olmak üzere dünya hava yollarını en uygun fiyatları bulmak için sorgulama yapabilir, ucuz bilet alma işlemini hemen gerçekleştirebilirsiniz.

 

En ucuz izmir uçak bileti satın alabileceğiniz ucakbileti.com'un web sitesinde ve mobil uygulamalarında tüm hava yollarını tek ekranda görebilme olanağına sahipsiniz. Üstelik ucakbileti.com’dan alacağınız gidiş ve dönüş uçak biletlerini ister aynı isterseniz de farklı havayolu şirketlerinden tercih edebiliyorsunuz.. Aktarmalı veya direkt ekonomik biletler, iptal edilebilir uçuşlar gibi farklı özellikte biletleri kalkış-varış saatlerine, havayolu ve havalimanına göre listeleyebiliyorsunuz. Bu sayede seyahat önceliklerinize göre dilediğiniz şekilde en uygun uçak biletini satın almanız mümkün olabiliyor.

 

 

İzmir’e ulaştınız, bu güzel şehirde neler yapabilirsiniz?

 

Meşhur yerlerini gezin

İzmir’in en meşhur yerlerinden biri, 1907’de Nesim Levi tarafından inşa edilmiş olan Tarihi Asansör Binası’dır. Harika bir manzara seyretmek istiyorsanız mutlaka gidin. 25 metre yüksekliğinde olan ve şehrin sembolü haline gelmiş Saat Kulesi Konak Meydanı’nda bulunuyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Efes de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. En bilinen yapılarından bir tanesi Büyük Tiyatro diğeri de Celsius Kütüphanesi olan Efes Antik Kenti'ni İzmir seyahatiniz sırasında mutlaka vaktiniz varsa gezin. Tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısı da görülmeye değer yerlerden biri. Burası İzmir’in tarihi alışveriş yerlerinden biri.

 

İzmir çevresini keşfe çıkın

Zamanınız fazla olmayabilir ama en azından bir gününüzü İzmir’in çevresindeki yerlerden birine ayırın. Foça, Çeşme, Alaçatı, Seferihisar, Şirince hangisini seçerseniz seçin, hepsi birbirinden ayrı şirin ve huzurlu yerler. İzmir’e gelmişken sörf yapmadan dönmem diyorsanız, tercihiniz Alaçatı olmalı. Aya Yorgi sahillerinde denize girmeden dönmem diyorsanız, bu durumda rotanızı Çeşme’ye çevirmelisiniz. Biraz huzur arıyorum diyorsanız, tercihiniz Foça’dan yana kullanın. 

 

Yöresel yemeklerini tadın

Öğle ve akşam yemeklerinizi çeşitli restoranlarda yiyebilir ve Ege’nin tüm lezzetlerini tadabilirsiniz. Özellikle sahilde yenen akşam yemekleri bir ayrı tatlıdır, hele ki  İzmir mutfağının mezelerine ve enfes balıklarına doyamazsınız.en Zeytinyağlı yemeklerini ve mezelerini mutlaka tadın. Ayrıca İzmir köfteyi yemeden İzmir’den sakın dönmeyin. Mutlaka tatmanız gereken lezzetlerden biri de tabi ki kumru. Yediğiniz kumrunun tadını unutmayacaksınız.




(bu bir ilandır)

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 22:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304