banner198

Sıra dışı öğretmen 35 yıllık meslek hayatına nokta koydu!

"Milli Sunucu" lakabı ile tanınan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Serdar Şarklı 35 yıllık öğretmenlik hayatına nokta koydu.

Sıra dışı öğretmen 35 yıllık meslek hayatına nokta koydu!
banner145

Çankırı'da düzenlenen resmi programların nerede ise tamamına yakınını sunan ve  çevresinde "Milli Sunucu" lakabı ile tanınan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Serdar Timur Şarklı 35 yıllık öğretmenlik hayatına 2015-1016 öğretim yılının son ders zilinin çalması ile nokta koydu. Meslek hayatı boyunca binlerce öğrenci yetiştiren Şarklı'nın mesleğine vedası; öğrencileri arasında da büyük bir üzüntü ile karşılandı.

12 Şubat 1982 tarihinde ilk atandığı görev yeri Giresun'da Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni  olarak meslek hayatına adım atan Serdar Şarklı, otuz beş yıllık öğretmenlik görevinin son 26 yılını Çankırı'da geçirdi. Yüzünden tebessümü  eksik etmeyen meslek anlayışı ile öğretmenlik dönemi boyunca  öğrencilerine tek bir fiske dahi vurmayan Şarklı, hiç bir öğrencisine ne bir kötü söz,  nede tek bir hakaret cümlesi sarf etti. Otuz beş yıl boyunca tek bir öğrencisini dahi disipline sevk etmedi. Derslere girdiğinde öğrencisine duyduğu saygının ifadesi dolayısı ile önünü ilikleyerek ders anlatması ile  tanınan Şarklı, kimi dersi kaynatan öğrencilerinin yaptığı yanlış hareketlerini sabırla göğüsleyerek davranışını düzeltmesi için farklı formüllerle ders işlemesi ile tanınıyordu.  

Fotoğraf karesinde Serdar Şarklı arkadaşları ile sohbet ederken görülüyor.



- Dersinde kopya çekilmeyen tek hoca! -

Talebelerine gösterdiği sevgi ve şefkat dolu davranışı ile öğrencilerin gönlünde taht kuran Serdar hocanın sınavlarında kopya çekmek öğrenciler için ayıp sayılıyordu. Hocalarını incitmekten itina eden öğrenciler saygılarından bu derste kesinlikle kopya çekmiyorlardı. Aradan geçen 35 yıllık öğretmenlik hayatında binlerce öğrenci yetiştiren Şarklı'nın 2015-20106 yılı öğretim dönemi sonunda emekliye ayrılmak için Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vermesi görev yaptığı Şehit Korhan Kuruçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de büyük bir üzüntü ile karşılandı.

 

- 26 yıla  bin 250 program sığdırdı -

Çankırı'da düzenlenen resmi programların nerede ise tamına yakınını sunan Şarklı, 26 yıl boyunca  bin 250 programın sunuculuğunu da üstlenerek başarı ile tamamladı. Düzgün diksiyonu ile resmi programların aranan ismi olan Şarklı,  takdir toplayan bu özelliği ile son yıllarda çevresinde "Milli Sunucu" lakabı ile anılır oldu. Sunuculuk yaptığı dönemde 10 Vali ile çalışan Şarklı, bu açıdan bakıldığında da Çankırı tarihine iz bırakan önemli isimler arasında yerini çoktan almış oldu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 01:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Özcan Çalışkan
Özcan Çalışkan - 8 yıl Önce

ilim ve irfan yuvasında yetiştirdiğiniz öğrenciler günümüzün değerli makam ve mevkiilerinde görev yapan kardeşlerimizdir aynı zamanda aksu mahallesi̇ni̇n güler yüzlü ağabeyi̇ serdar hocam emekli̇li̇ği̇ni̇z hayirli olsun.... saygilarimla

HAYDAR
HAYDAR - 8 yıl Önce

böyle özverili öğremen va mı?acaba

Ebru Çelik Yusuf
Ebru Çelik Yusuf - 8 yıl Önce

Hayırlı olsun hocam. Emeginiz hakkınız coktur üzerimizde. Sizin gibi degerli bir hocanin 4 yil öğrencisi olmak büyük şans. Hakkınızı helal ediniz. Saygi ve selamlar.

Kalender Karaca
Kalender Karaca - 8 yıl Önce

Serdar hocama Hayirli ugurlu olsun. Hayatinin bundan sonraki surecinde mutluluklar dilerim.

adem Yavuz
adem Yavuz - 8 yıl Önce

hayirli ugurlu olsun sayin hocam. ellerinizden opuyor saygilarimi sunuyorum. hakkinizi helal edin. adem yavuz.

Tuğba Keçeli Keskin
Tuğba Keçeli Keskin - 8 yıl Önce

çok duygulandim lise yıllarımda en sevdiğim hocalarimdan birtanesiydi konuşması eğitimi ilgisi ve sevgisiyle sayılan sevilen değerli bir hocamızdi hayırlı olsun emeklilik hayatı yolu hep açık olsun insAllah

Efecan Karpuz
Efecan Karpuz - 8 yıl Önce

Liseden benimde ogretmenimdi saygideger bi insandir

Ahmet Korkut
Ahmet Korkut - 8 yıl Önce

Hayırlı olsun.Hayat onun için bundan sonra çok zorlaßacak


SIRADAKİ HABER

banner304