Antalya İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi Alanlar İçin 6 İş Fırsatı!
İSG kursu Antalya; son zamanlarda yasalar tarafından zorunluluk haline getirilen İş Güvenliği uzmanlığının bir eğitim dalını içermektedir. İşçiyi ve işvereni korumak adına getirilen bu yasal yükümlülüklerle artık iş alanlarında iş güvenliği uzmanı bulundurulması gerekmektedir.
Bu kapsamda Antalya İş Güvenliği uzmanlığı veya eğitimi de gündeme gelmektedir. Kapsamlı bir alan olan iş sağlığı ve güvenliği iş istihdamını geliştiren sayılı iş ekollerinden olmuştur. ve iş olanakları hakkında öğrenmek istedikleriniz için yazıyı okumaya devam etmelisiniz!
Antalya İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi Alanlar Nerelerde Çalışabilir?
Antalya iş güvenliği uzmanlığı eğitimi, kişileri iş alanlarına ve iş yüküne göre bilgilendiren eğitimlerdendir. 220 saat süren Tema AkademiAntalya işgüvenliği uzmanlığı eğitimi; kişileri her iş ortamında yaşanabilecek sorunlar, sorunları önleme ve baş etme yollarının geliştirilmesi açısından bilgilendirmektedir.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda 50 işçiden az çalışan ve az tehlikeli iş yerleri dışındaki tüm iş yerlerinin; İş Güvenliği uzmanı bulundurmasını zorunlu kılınmaktadır.
Bu kanun kapsamında önemi ve değeri artan Antalya iş güvenliği uzmanlığı eğitimi sonrasında iş imkânları da merak edilmektedir. Antalya İSG kursu sonrasında gerekli şartlar sağlandığında,iş güvenliğiuzmanlarının çalışabileceği birkaç alan şu şekildedir:
1 – Çok Tehlikeli İş Yerleri
Kanunlar tarafından belirlenen tehlike sınıflarına göre çok tehlikeli iş yerleri; yapı sektörü, ağır sanayi, petrol istasyonları gibi iş yerlerini kapsamaktadır. A sınıfı Antalya iş güvenliği uzmanlığı eğitimi de bu alanlarda çalışmaya olanak veren kademelerdendir.
Tema Akademi A sınıfıAntalya iş güvenliğieğitimi aldığınızda ve ÖSYM tarafından yapılan İSG sınavında başarılı olduğunuzda; çok tehlikeli iş yerlerinde çalışabilirsiniz. Bu alanlarda işçi sağlığını korumak, makine, teçhizat denetimini sağlamak ve riskleri ortadan kaldırmak, iş güvenliği uzmanının başlıca görevlerindendir.
2 – B Sınıfı Antalya İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi Kapsamında Tehlikeli İş Yerleri
Antalya İSG eğitimi içerisinde B sınıfı, tehlikeli iş yerleri üzerinde yoğunlaşmaktadır. B sınıfı iş güvenliği uzmanları tehlikeli iş yerleri içerisinde; iş yerinin güvenlik prosedürlerine uygun olup olmadığını denetlemeden sorumludur. İşçi ve işverene eğitim verme görevi de olan B sınıfı Antalya iş güvenliği uzmanı:
- Ayakkabı üretimi
- Mobilya üretimi
- Deterjan üretimi
- Et üretimi
- Diş Hekimliği gibi alanlarda çalışma fırsatına sahiptir.
3 – Az Tehlikeli İş Yerleri
Antalya iş güvenliği uzmanlığı eğitimi çerçevesinde az tehlikeli iş yerleri C sınıfını kapsamaktadır. Az tehlikeli iş yerleri olarak belirlenen alanlarda C sınıfı Antalya iş güvenliği eğitimiyeterli olmaktadır. Denetleme ve kontrolden sorumlu olunan az tehlikeli iş yerlerini içeren alanlar ise şunlardır:
- Bürolar
- Perakendecilik
- Otel
- Lokanta
- Okul
4 – Maden Alanları
Antalya iş güvenliği uzmanlığı eğitimi içerisinde maden sahalarındaki çalışmalar, bu çalışmaların iyileştirilmesi ve geliştirilmesi de kişilere öğretilmektedir. Maden sahalarında iş güvenliği uzmanları; mesleki hijyen, endüstriyel güvenlik, risk yönetimi ve ergonomi alanlarında görev alabilmektedir.
5 – Otomotiv Sanayisi
Otomotiv sanayisi dünyada ve ülkemizde sık rastlanılan sanayi alanlarından biridir. Geniş bir yayılım alanı gösteren otomotiv sanayisinde, Antalya iş güvenliği uzmanlığı eğitimi aranan şartlardandır. Otomotiv sanayisinde iş yerini düzenleme, kontrol etme, yapılandırma, geliştirme ve riski ortadan kaldırmak için; iş güvenliği uzmanına ihtiyaç duyulmaktadır.
Üretim sektöründe iş imkânına sahip olan iş güvenliği uzmanlığı, otomotiv sanayisinde de kalite ve kontrolü sağlamada görev alabilmektedir.
6 – Fabrikalar
Antalya iş güvenliği uzmanlığı eğitimi, fabrikalar ve üretim için geniş bilgi yelpazesine sahiptir. Yasal düzenlemelerle işletme niteliğine bakılmadan her sektörde; iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, işin güvenli şekilde sürdürülmesi için oluşturulan sisteme iş sağlığı ve güvenliği adı verilmiştir.
İş sağlığı ve güvenliği içerisinde fabrikalar büyük bir paya sahiptir. Üretimin yapıldığı fabrikalarda yapılan işin niteliği hesaba katılmadan bu alanlarda iş sağlığı uzmanı bulundurma şartı bulunmaktadır.
Fabrikanın iş yüküne ve üretim maddesine göre iş güvenliği uzmanının derecesi değişiklik gösterebilmektedir. Ancak Antalya iş güvenliği uzmanlığı denildiğinde fabrikalar, iş istihdamının en çok sağlandığı alanlardan olmaktadır. İş güvenliği uzmanının çalışabileceği fabrikalar ise şu şekildedir:
- Gıda üretim fabrikası
- Çok katlı fabrikalar
- Mobilya fabrikaları
- Ev eşyası fabrikaları
- Boya fabrikası
- Sağlık malzemesi üretim fabrikaları
7 – Hastaneler
İş sağlığı uzmanıiş yeri kapsamında; kimyasal, biyolojik ve fiziksel faktörlerin neden olduğu hastalıkları ve yaralanmaları ortadan kaldırmak veya önlemek adına prosedür geliştirmekle yükümlüdür. Bu yükümlülüğe sahip iş güvenliği uzmanları hastanelerde de görev alabilmektedir.
Hizmet sektöründe yer alan hastaneler, Antalya iş güvenliği uzmanlarının yoğun olarak bulunduğu alanlardandır. İş güvenliğiuzmanlarının hastane içerisinde denetlemesi gereken birimler ve alanlar şunlardır:
- Ameliyathanelerde iş güvenliği
- Laboratuvarlarda iş güvenliği
- Tıbbi atıklarda iş güvenliği
- Tıbbi sekreterlerin iş güvenliği
- Radyasyonlu alanlarda iş güvenliği
- İklimlendirme
- Aydınlatma koşulları
- Gürültü