banner306
banner198

Çan-Genç’ten Atkaracalar’a Kütüphane

İstanbul Çan-Genç tarafından Atkaracalar Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokuluna kütüphane yapıldı.

Çan-Genç’ten Atkaracalar’a Kütüphane
banner145

Çankırı Gençlik Derneği tarafından Atkaracalar Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokuluna kütüphane yapıldı, Anasınıfı öğrencilerine kırtasiye malzemesi ve oyuncaklar dağıtıldı.

Kütüphane açılışına Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Av.İdris Şahin, Atkaracalar Kaymakamı Kürşad Karaca, Bayramören Kaymakamı Ayhan Terzi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü M.Kemal Karatatar, Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altıntop, İstanbul Çankırı Gençlik Derneği gençleri ve çok sayıda Atkaracalarlı katıldı.

Kütüphane açılışında açılış konuşmasını yapan İstanbul Çan-Genç Derneği Başkanı Ercan Gülmez, “İstanbul’da ki Çankırılıları toplamak için sosyal, kültürel ve sportif aktivite çalışmalarıyla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Yardım kampanyalarımızdan 4.sünü gerçekleştiriyoruz 2 sene Ilgaz, 1 sene Çerkeş, 1 sene Kurşunlu ve şimdide Atkaracalar’da olmaz üzere siz büyüklerimizin destekleriyle bu yardım kampanyalarımızın devamını sağlayacağız” dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karaabalı ise, “Güzel bir günü kutluyoruz. 2008 yılında 18 kişi olarak yola çıktık şimdi 200 kişiyiz. Arkadaşlarımızla beraber geceli gündüzlü bu kampanyaya yoğunlaştık. Atkaracalar’a 2500 kitap, 1 profesyonel fotokopi makinesi, 1 laptop, 1 yazıcı, masa, sandalye ve birçok araç gereç, anaokuluna kırtasiye malzemeleri getirdik. Bize yardımcı olan tüm hemşerilerimize teşekkür ederiz. Kampanyanın devam etmesini diliyoruz. Önümüzdeki yıl hedefimiz Karatekin Üniversitesi” dedi.

Kürsüye gelen Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altıntop, “ İstanbul Çankırı Gençlik Derneği okulumuzun ihtiyacı olan kütüphaneyi bize kazandırdılar. Gençlerimize teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Kendilerine bir dahaki kampanyalarda her türlü desteği vereceğimize söz veriyorum” dedi.

Ardından kürsüye gelen Atkaracalar Kaymakamı Kürşat Karaca, “Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu 3 köyden taşımalı eğitim olmak üzere 228 öğrenci, 10 derslik, 15 öğretmenle hizmet vermektedir. Okul İdaresi ve Halkeğitim’in yerel imkanlar ölçüsünde kurduğu kütüphaneye Gençlerin vermiş olduğu katkılardan dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Hüseyin Filiz, “İlme katkı sağlayacak bir kütüphanenin temeli atılıyor. Demek ki burada böyle bir eksiklik vardı. İstanbul’daki genç kardeşlerimiz bu eksikliği fark etti ve bunu tamamladılar. En büyük ihtiyaç ilimdir. Okumak inancımızda en önemli öğedir. Okuduğunu yaşam biçimi olarak sürdürmek insanı onurlandırıp, kişilik veren en önemli nesnelerdendir. Bugün ki kütüphaneye katkı sağlayan ve geleceğimiz çocukları ve onları aydınlatacak bu kitapları buraya getiren genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili İdris Şahin, Mamak Belediye Meclis Üyesiyle birlikte geldiğini belirterek “Eğitim adına atmış olduğunuz bu küçük adımların bizdeki ve Çankırı’daki karşılığı çok çok büyük, bu adımlarla inşallah çok farklı işler gerçekleştireceğiz” dedi.

Kürsüye gelen Vali Vahdettin Özcan, “Sayın Milletvekillerimizin de gayretiyle Çankırı’da son 2 yıldır önemli şeyler oluyor” dedikten sonra Çankırı’da eğitim ve gençlik alanında yapılan projelerden bahsetti. Gençlik Merkezi yapıldığını, Atatürk Stadı’nın yenileneceğini ve yeni bir spor salonu yapılacağını söyledi. Hayırsever katkısı, İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da önemli eğitim yatırımları yapıldığını belirten Vali Özcan, “Yapılan işler büyük işler. 2013 global olarak harcamalar 43 milyon lira, bu Çankırı için rekor bir rakam. Yatırımlarımız devam edecek” dedi. Kütüphanenin oluşmasında emeği geçen Çankırı Gençlik Derneğine teşekkür etti.

Çankırı Gençlik Derneği Başkanı’na katkıları nedeniyle plaket takdim edildi ve alınan malzemeler Kütüphaneye teslim edildi.

Vali Vahdettin Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz, İdris Şahin, Atkaracalar Kaymakamı Kürşat Karaca, Bayramören Kaymakamı Ayhan Terzi, Atkaracalar Belediye Başkanı Rıfat Altıntop tarafından kütüphane açılışı yapıldı.

Valiliğimiz tarafından getirilen kitaplar ile Çan-Genç tarafından alınan kitaplar kütüphanenin raflarına Vali Özcan ve beraberindekiler tarafından yerleştirildi. Milletvekili İdris Şahin, kütüphaneye 100 adet kitap göndereceğini söyledi.

Daha sonra Anasınıfı öğrencilerine getirilen hediyeler dağıtılarak tören sona erdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 02:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304