banner306
banner198

2021 Yılına Damga Vuran Kripto Paralar

2009 yılında finansal krizin yol açtığı ekonomik felaketlere yanıt olarak Bitcoin protokolü oluşturulduğunda, dünyanın artık sadece yeni bir dijital para birimine değil, yeni bir varlık sınıfına sahip olduğunu çok az kişi biliyordu.

2021 Yılına Damga Vuran Kripto Paralar
banner145

2009 yılında finansal krizin yol açtığı ekonomik felaketlere yanıt olarak Bitcoin protokolü oluşturulduğunda, dünyanın artık sadece yeni bir dijital para birimine değil, yeni bir varlık sınıfına sahip olduğunu çok az kişi biliyordu. Bir düzine yıl sonra, bugüne bakıldığında değişen özelliklere ve farklı derecelerde fayda, benimseme ve vaatlere sahip binlerce kripto para birimi olduğunu görüyoruz. Şu anda en az 1,3 trilyon doları bulan böylesine geniş bir pazarda, yatırımcıların karşısına çok birçok yatırım seçeneği var.

Yıl içerisinde güncel bitcoin haberlerini ardından bırakan ve zaman zaman kripto para haberlerinde yer eden ve popülerliğini artıran kripto paralar oldu. 2021 yılına fiyat hareketleriyle damga vurmuş kripto paralara bir göz atalım.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin, hacim olarak dünyanın en büyük kripto para borsası Binance tarafından 2017 yılında piyasaya sürüldü. Kripto para Binance borsasında işlem ücretlerini ödemek için veya diğer kripto para birimleri kraşılığında listelenerek işlem yapmak için kullanılabiliyor. Bitcoinin mükemmel bir değer saklama aracı olduğu bilinse de BNBnin de aşağı kalır yanı yok. Ek olarak BNB, saf değerinin ötesinde bir amaca da hizmet ediyor. Ethereum'un NFT çılgınlığının önderliğini yapacağını ve ETHnin büyük bir rol oynadığını hepimiz biliyoruz. Ancak ETH, NFT'de söz sahibi tek kripto değil. BNB burada da bir rol oynamak istiyor.

Binance kripto borsası, kullanıcıların platformunda NFT'ler oluşturabileceği, satın alabileceği ve satabileceği kendi pazarını açacağını açıkladı. Ticaret platformu iki pazar işletecek: en iyi açık artırmalar ve sergiler için birinci sınıf bir mekan ve herkesin yeni tokenler basmak için kullanabileceği standart bir ticaret pazarı. Binance müzayede gelirlerinden bir kesinti yaparak para kazanmayı planlıyor. Ayrıca, herhangi bir ticaret faaliyeti için bir işlem ücreti alacak. Kripto borsası NFT planını iyi bir şekilde uygulayabilirse, şirket için yeni bir gelir akışı açacaktır.

Cardano (ADA)

Sırada, piyasadaki en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden biri Cardano var. Yeni başlayanlar için şirketin kurumsal platformu, Cardano'nun eğitim, perakende, finans ve sağlık hizmetlerinde kullanıma uygun bir platform nasıl oluşturduğunu ortaya koyuyor. Bu endüstriler, verimli bir şekilde çalışmaktan çekinen ortak bir sorunla karşı karşıyalar. Ve bu durum, yüksek derecede merkezileşmeye sahip olmalarına sebep oluyor. Bazı kriptoların toplu olarak benimsenmemesinin önemli bir nedeninin merkezileşme olduğunu biliyoruz. Bir başka neden ise, çok düşük veya neredeyse yok denecek kadar gerçek dünyaya uygulanabilmeleridir..

29 Nisan'da Cardano'nun arkasındaki şirket IOHK, Cardano'nun blockchain teknolojisinin Etiyopya'nın eğitim sistemini yenilemek için kullanılacağını duyurdu. Cardano teknolojisini kullanmanın en büyük yararlarından biri, sistemin 3.500 okuldaki beş milyon öğrenciyle ilgili bilgileri kaydetmek için değiştirilmeye dayanıklı bir sistem oluşturacak olmasıdır. Birçok yatırımcı, Cardano'nun güçlü beklentileri ve gerçek dünyadaki uygulaması konusunda heyecanlı. Önümüzdeki yıllarda DeFi alanında boy gösterip göstermeyeceğini de göreceğiniz.

Dogecoin (DOGE)

Sıcak bir yaz yaşıyor olsak da Dogecoinin daha sıcak olduğunu söyleyebiliriz. Sadece 2021 yılın başından bu yana bile inanılmaz bir artış gösterdi. Sonuçta, DOGE bir yıl geriden 2021 Mayısa kadar %12.000'den fazla arttı. Dogecoin sahipleri, Dogecoin'i mal ve hizmet satın almak veya bunları diğer para birimleriyle takas etmek için kullanabiliyor. Tokene sahip olanlar ayrıca içerik oluşturanlara veya içerik paylaşan diğer internet müdavimlerine "bahşiş" vermek için Dogecoin'i kullanabiliyor.

En son DOGE rallisi, Tesla CEO'su Elon Musk'ın birkaç ay önce NBC'nin "Saturday Night Live" programına ev sahipliği yapmasından önce geldi. Musk, uzun süredir 52 milyon Twitter takipçisine DOGE tokeni övmekteydi. Bu nedenle, birçoğunun televizyonda kripto para biriminden canlı olarak bahsetmesini umması şaşırtıcı değildi. Devasa kazançlarından yararlanmak umuduyla Dogecoin satın almadan önce, popülaritesi ve güvenilirliğinin mutlaka el ele gitmediğini belirtmekte fayda var.

malatya escırt

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2021, 00:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304