banner306
banner198

Çankırı'da 'Çalışma hayatında Milli Seferberlik' programı

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Toplantısı Vali Köse’nin Başkanlığında Gerçekleşti

Çankırı'da 'Çalışma hayatında Milli Seferberlik' programı
banner145

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Seferberlik çağrısı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun duyurmuş olduğu “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında, ilimizdeki ekonomik gelişmeler ile istihdamın ele alındığı toplantı gerçekleştirildi.

 

Vali Mesut Köse’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcısı Zeki Karaca, ilçe kaymakamları, il müdürleri, STK temsilcileri ve iş adamları katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alim Çaycı, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” projesi ile ilgili sunum yaptı.

 

Açılış konuşması ve sunumun ardından konuşan Vali Köse, “Ülkemiz gelişme yolunda ilerlemesini sürdürüyor. Son 20 yılda, kalkınma adına olağanüstü gelişmeler kaydedildi. Altyapı, ulaşım, telekomünikasyon, iletişim, sağlık ve diğer birçok alanda milletimizin çabası devletimize güç verdi. Devletimiz de bu alanlardaki hayal ötesi yatırımları gerçekleştirme fırsatı buldu. İlimizde yapılmış olan Ilgaz 15 Temmuz Şehitler Tüneli de devlet millet dayanışmasının bir abidesi olarak ilimize kazandırılmış dev eserlerden bir tanesidir. Hâlihazırda devam eden projelerimiz de var. Tabi istihdam demek, sadece işçi yada kalifiye eleman alıp çalıştırmak anlamına gelmemeli. İstihdam demek üretim demek, üretim sonucunda zenginlik demek, vatandaşlarımız için belli bir düzeyden sonra yaşam konforundaki yükseliş demek, ihracat demek ve bunun sonucu olarak vatandaşımız için yüksek gelir seviyesi demek, şirketlerimiz için büyüme ve gelişme demek. Kıymetli arkadaşlar, değerli işverenlerimiz zaten sizler büyük bir özveri ile ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için çalışıyorsunuz. Bunun sonucudur ki Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına göre Çankırı, işsizliğin ülke ortalamasının altında olduğu iller arasındadır. Bizler kamu görevlileri olarak milletimize hizmet etmeye çalışıyoruz, sizlerde iş yeri açarak, fabrika açarak, üreterek istihdama katkı sağlayarak bu devlete hizmet ediyorsunuz. İstihdam seferberliğine Çankırı’dan güçlü bir ses verebilmek için ben ve mesai arkadaşlarım sizlerin hizmetindeyiz. Sizlerden de bu kapsamda güçlü bir destek bekliyorum. Bu desteği, ülkemizden ve ilimizden esirgemeyeceğinizi düşünüyorum. Tüm bu düşüncelerle toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, siz işverenlerimize de bol kazançlar diliyorum. Katılımınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Toplantı, işverenlerin dinlenerek istek ve şikâyetlerinin istişare edilmesinin ardından sona erdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 05:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304