banner198

Japon Geleneği Kırk Yıllık Adeti Bozdurdu

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Japon Sumitomo Rubber İndustries firması ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ tarafından Çankırı'ya yapılacak 516 milyon dolarlık lastik fabrikasının temelinin dün Japonların gelenekleri nedeniyle sessizce atıldığını bildirdi.

Japon Geleneği Kırk Yıllık Adeti Bozdurdu
banner145

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Japon Sumitomo Rubber İndustries firması ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ tarafından Çankırı'ya yapılacak 516 milyon dolarlık lastik fabrikasının 2015 yılında lastik üretebilecek konuma geleceğini bildirdi.


Yakınkent Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yapılan ilk yatırımın Türk-Japon ortaklığında gerçekleştirilecek lastik fabrikasını olduğunu ifade eden Özcan,  Japon Sumitomo Rubber İndustries firması ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ tarafından Çankırı'nın Tüney Köyü yakınında yapılacak 520 milyon değerindeki oto lastik fabrikasının temel atma töreni, Japonların geleneksek güvenlik duası yapmak istemesi nedeniyle küçük bir merasimle yapıldı. Yapılan merasime siyasetçiler, bürokratlar ve basın mensupları davet edilmedi.


Vali Özcan, Japon üst yöneticilerden gelen talep üzerine bu kararı aldıklarını belirterek, ''Japon yatırımcılarımızla yaptığımız toplantı sonunda, kendilerinin güvenlik duası gelenekleri bulunduğunu, yapılacak olan duanın kazasız belasız olması için kendileri açısından bir dua merasimi düzenlemek istediklerini, esas enerjilerini açılışa sakladıklarını ifade ettiler. Bende bunu kabul ettim. Tören yerine küçük bir merasim yaptık'' şeklinde konuştu.


Özcan, yaklaşık 520 milyonu bulacak yatırımın ardından 2015 yılının Ağustos ayında ilk lastiğin üretilmesinin planladığını söyledi.


Organize Sanayinin kurulmasının bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Özcan, ''Allah'a şükürler olsun ilk fabrikamızın temelini attık. Yaklaşık 2 bin kişi bu fabrikada çalışacak. Bu proje Çankırı'daki istihdam ve Türkiye'nin 2023 vizyonu açısından çok önemli'' dedi. Özcan fabrika ile beraber Japon firmanın Ar-Ge merkezi kurmayı düşündüğünü de aktardı.







Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 22:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER