banner306
banner198

Aslan Türk'ün Mevlid Kandili Mesajı

İl Müftüsü Aslan Türk Mevlid Kandili sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı

Aslan Türk'ün Mevlid Kandili Mesajı
banner145
 12 Ocak 2014 Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gece (bu gece) Alemlere Rahmet olarak gönderilen; sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörü timsali olan Hz. Muhammed  (SAV)’in dünyayı şereflendirmelerinin 1443. yıldönümüdür. Kur’an-ı Kerim’in beyanıyla “Bir şahit, müjdeleyici, uyarıcı, Allah’ın izniyle bir davetçi ve nur  saçan bir kandil olarak” (Ahzab: 45,46 ayetler) gönderilen Hz. Muhammed (SAV)’in doğum gecesi, asırlardan beri Müslümanlar tarafından önem atfedilerek “Mevlit Kandili” adı ile kutlanmaktadır.

 

Allah Teala Sevgili Peygamberini bütün insanlığa rahmet olarak göndermiştir. “Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik.” Ayet-i Kerimesi bunu müjdeliyordu. Müşriklerin kendisine yaptıkları eza ve cefaya karşılık onlara neden beddua etmediği sorulunca:

 

“Ben lanetçi olarak gönderilmedim. Fakat dua edici ve alemlere rahmet olarak gönderildim.” diyordu.

 

Hz. Muhammed öyle bir ilahi nurdur ki; insanların  dili ve kalemi O’nu layıkıyla anlatmaktan aciz, kelimeler yetersiz kalır. O, her kemalin üstünde, her üstünlüğün ilerisinde, bir Peygamberdir. Allah (cc) “ And olsun Ya Muhammed! Sen en yüksek bir ahlak üzerindesin” demiş ve ismiyle kendi ismini birleştirmiş: “La İlahe İllallah, Muhammeden Rasulullah”  Bu iki isim günün her saniyesinde okunan ezanlarla dünya ufkunu aydınlatmaktadır.

 

O; “Ben ancak üstün ahlakı tamamlamak için gönderildim” Hadis-i Şeriflerinde ifade ettikleri gibi bütün insanlığa örnek ve rehber oldu.  Allah-ü Teala Kur’an-ı Kerim’de Ahzab Süresi’nin 21. Ayet-i Kerime’sinde O’nun hakkında şöyle buyurmaktadır: “Muhakkak ki Allah’ın Elçisinde sizin için güzel bir örnek vardır“  O’nun gittiği yoldan giden dünya ve ahiret mutluluğuna ulaşır, seven sevilir, öven övülür, güzel görür, güzel görünür, güzel düşünür, güzel  konuşur.

 

Hz. Peygamberi sevmek ve O’nu örnek almak demek; O’nun, insanlığın huzuru ve  kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O’nun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlit Kandili’nin bütün insanlığa rahmet, iç ve dış dünyamıza huzur getirmesini, Mevlid-i Nebi’nin toplumumuzda, O’nu yakından tanımaya, sevmeye ve O’nun sevgisi etrafında birleşmeye vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni eder, tüm Çankırı’lı kardeşlerimizin Mevlid Kandili’ni tebrik ederim.

  

12/01/2014 Pazar günü akşam namazını müteakip Ahmet Yesevi Camii’nde sohbet ve Mevlid-i Şerif programı düzenlenecek olup, bütün halkımız davetlidir

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 04:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304