banner198

Bu kafede ders çalışana çay bedava

Çankırı'da bir kafe sahibinin başlattığı uygulamayla, vize haftasında kafede ders çalışan üniversite öğrencilerinden çay ücreti alınmıyor.

Bu kafede ders çalışana çay bedava
banner145
Çankırı'da bir kafe sahibinin başlattığı uygulamayla, vize haftasında kafede ders çalışan üniversite öğrencilerinden çay ücreti alınmıyor.


Kafenin camına 'Kafemizde vizeler boyunca ders çalışan ve ödev yapanlara çay ikram edilecek' yazan işletme, öğrenciler tarafından ilgi görüyor.

Kafe Sahibi Zeki Çağlar, yaptığı açıklamada, kafenin genel müşteri kitlesinin üniversite öğrencileri olduğunu ve öğrencilere bu projeyle katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. 

Öğrencilerin sınavlarında daha başarılı olabilmeleri için onları bir araya getirip çay ikram ettiklerini ifade eden Çağlar, şöyle devam etti:

“Biz uygulamaya ticari olarak bakmıyoruz. Sadece amacımız kazandığımızı paylaşmak. Çankırı Karatekin Üniversitesi yeni bir üniversite olduğu için bazı uygulamalarla, kentte eksik olan imkanları öğrencilerimize sunmak için böyle uygulamalar yapıyoruz. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Öğrencilerimizi ders çalışırken çay ikram ederek onları motive etmeye çalışıyoruz.”

Üniversite öğrencilerine küçük bir katkıda bulunmak için yola çıktıklarını belirten Çağlar, uygulamanın final sınavlarında da devam edeceğini vurguladı. 

Kafe müşterilerinden Derya Yılmaz da uygulamanın kendilerini mutlu ettiğini kaydederek, "Ben Sosyoloji ikinci sınıf öğrencisiyim. Bu uygulamayı tabi ki çok beğendik. Toplu arkadaşlarımızla gelip ortak bir çalışma yaparak sınavlarımıza çalışıyoruz. Bu arada bize ikram edilen çayları da yudumluyoruz” diye konuştu.




 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 02:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Öğrenci
Öğrenci - 10 yıl Önce

ne kadar saçma bir durum öğrenciler o gürültülü ortamda ders mi çalışacak düşülen hallere bak yazık

kıymet bilen öğrenci
kıymet bilen öğrenci - 10 yıl Önce

Bir yeri kotulemek icin elinizden geleni yapin arkadaslar insanlar sizin rahatliginiz icin ugrasiyorlar ama siz bunu anlamakta güçlük cekiyorsunuz

SIRADAKİ HABER